.
Κατηγορία TT Isle of Man
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011 10:29

Isle of Man TT 2011

 

Ο θρύλος συνεχίζεται

 

 


Του Χρήστου Σώκου

Ποιος δεν έχει ακούσει – διαβάσει – θαυμάσει έναν από τους πλέον θρυλικούς θεσμούς αγώνων μοτοσικλέτας, που ακούει στον τίτλο Isle Of Man TT;

Αγώνας θρύλος

Εδώ και 100 χρόνια το νησί του Isle Of Man, πλημμυρίζει από κόσμο που είτε αγωνίζεται, είτε σπεύδει να απολαύσει την μεθυστική ατμόσφαιρα που επικρατεί από άκρη σε άκρη.

Η διαδρομή των 60 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε σπίτια, ψηλά στο βουνό με τους γκρεμούς να παραμονεύουν και πάσης φύσεως «παγίδες», θέλει γερά κότσια και προπάντων σεβασμό. Παρ’ όλη την επικινδυνότητα του αγώνα, που έχει κοστίσει την ζωή σε πάρα πολλούς αγωνιζόμενους όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί ακόμα ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και τραβάει την προσοχή όλου του μοτοσικλετιστικού κόσμου.

Γίνονται πάσης φύσεως αγώνες σε πάρα πολλές κατηγορίες (μέχρι και sidecars), εκδηλώσεις και φυσικά σε κάθε γωνιά του νησιού βρίσκονται επισκέπτες που πίνουν μπύρες απολαμβάνοντας το θέαμα!
Ο σημαντικότερος αγώνας όμως είναι αυτός των Superbikes TT, ενώ ακολουθεί αυτός των Supersport.

Superbikes TT


Ο αναβάτης - θρύλος του Isle Of Man δεν είναι άλλος από τον John McGuiness. Με την φετινή του νίκη έφτασε συνολικά τον αριθμό των 16!
Στους δύο πρώτους γύρους ο McGuiness (Honda) είχε σκληρό ανταγωνισμό από τον Bruce Anstey (Honda). Όμως στον τρίτο γύρο ο Anstey εγκατέλειψε από μηχανικά προβλήματα. Ο McGuiness από εκεί και πέρα συνέχισε απλώς να αυξάνει την διαφορά του από τους υπόλοιπους αναβάτες και στο τέλος του αγώνα (μετά από έξι γύρους) είχε πάνω από ένα λεπτό διαφορά από τον δεύτερο Cameron Donald. Η μέση ωριαία του ήταν 205 χιλιόμετρα, αριθμός εξωπραγματικός αν αναλογιστεί κάποιος την διάρκεια καθώς και τις συνθήκες του αγώνα σε δημόσιο δρόμο!
Το βάθρο έκλεισε ο Gary Johnson.

Supersport

Ο δεύτερος αγώνας της κατηγορίας Supersport ακυρώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου, όταν ξέσπασε βροχή. Βέβαια πολλοί κορυφαίοι αναβάτες επέκριναν την απόφαση των κριτών να καθυστερήσει τόσο πολύ να βγάλει κόκκινη σημαία, αφού οι συνθήκες είχαν γίνει από νωρίς αρκετά επικίνδυνες.
Ο πρώτος αγώνας στιγματίστηκε από το θανατηφόρο ατύχημα του Ιρλανδού αναβάτη Derek Brien.. O αγώνας διεκόπη και ξεκίνησε ξανά το απόγευμα. Ο Bruce Anstey πήρε τελικά τη νίκη (όγδοη στο Isle Of Man).

Φωτογραφίες


Video promo 2010

Video παρουσίασης 2011

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Isle of Man TT 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon