.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 12:41

MXGP 2023, 3ος αγώνας, Frauenfeld (Ελβετία)

Δύο Γάλλοι άλωσαν την Ελβετία.

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, MXGP of Switzerland by IXS, διοργανώθηκε φέτος κατ’ εξαίρεση τη Δευτέρα 10/1, καθώς η προηγούμενη μέρα ήταν η Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς, έτσι ο αγώνας απλώθηκε με δοκιμές το Σάββατο κανονικά και αγώνα τη Δευτέρα.

Στη μεγάλη κατηγορία, MXGP, οι δύο αγώνες εξελίχθηκαν σε μια μονομαχία του Maxime Renaux (Yamaha) – πρωταθλητή ΜΧ2 το 2021 – και του Jorge Prado (GASGAS), με μπαλαντέρ τον Romain Febvre (Kawasaki).

Στο πρώτο σκέλος ο Prado έστριψε πρώτος στη Holeshot, ενώ πίσω του ο Renaux ήταν τέταρτος και σύντομα θα περνούσε τον Jeffrey Herlings (KTM) για την τρίτη θέση. Στη συνέχεια κρατήθηκε για λίγο εκεί και στον 6ο γύρο του αγώνα πέρασε και τον Mattia Guadagnini (GASGAS) για να ανέβει δεύτερος, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει και τον Prado, που οδήγησε ως τη νίκη.

Πίσω από τον Renaux δόθηκε μια μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου, στην οποία επικράτησε δυναμικά ο Febvre, αν και είχε ξεκινήσει από πιο πίσω, την ώρα που ο Herlings βρισκόταν σε μια μάλλον κακή μέρα, υποχωρώντας και στον Calvin Vlaanderen (Yamaha) για να τερματίσει τελικά έκτος.

FEBVRE1
Romain Febvre (Kawasaki)

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado επανέλαβε την άριστη εκκίνηση του πρώτου, πήρε τη Holeshot ξανά, μα αυτή τη φορά ο Renaux ήταν στη ρόδα του και πολύ σύντομα πέρασε πρώτος, για να μείνει εκεί ως το τέλος χωρίς δράματα και αγωνίες.

Ο Prado όμως δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τη δεύτερη θέση, καθώς για μια φορά ακόμη ο επελαύνων Febvre έφτασε σε θέση βάθρου και αυτή τη φορά καθάρισε άνετα τον Ισπανό, για να τον αφήσει στο τέλος 10 δευτερόλεπτα πίσω, στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Έτσι, με αποτελέσματα 1-2 στα δύο σκέλη ο Renaux πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη σε GP, ενώ ο Prado με το 1-3 έμεινε δεύτερος, με τρίτο φυσικά τον απειλητικότατο Febvre και μόλις τέταρτο τον Herlings.

Με τα αποτελέσματα αυτά, ο Prado διατηρεί την πρωτοπορία του στην προσωρινή κατάταξη με 155 βαθμούς, αυξάνοντας μάλιστα την απόστασή του από τον δεύτερο, Herlings, στους 21 βαθμούς, ενώ ο Renaux έφτασε στους 131 και προσπέρασε τον Febvre για μόλις 2 στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

BENISTANT1
Thibault Benistant (Yamaha)

Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Jago Geerts (Yamaha) δεν πέρασε και τόσο ευχάριστα το πασχαλινό τριήμερο στην Ελβετία, καθώς ήταν ο διώκτης του στη βαθμολογία, Thibault Benistant (Yamaha), αυτός που έφυγε με τη νίκη του GP και τον πλησίασε.

Στο πρώτο σκέλος νικητής ήταν ο Roan Van De Moosdijk (Husqvarna), μπροστά από τους Kay de Wolf (Husqvarna) και Andrea Adamo (KTM), την ώρα που ο Benistant τερμάτισε 4ος και ο Geerts μόλις 7ος.

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο Benistant πήρε μια πολύ σημαντική νίκη μπροστά από τον Adamo, ενώ ο Geerts με την τρίτη θέση που πήρε μπόρεσε να μετριάσει τη χασούρα ενός κακού αγώνα.

Στην κατάταξη ο Geerts διατηρείται πρώτος με 159 βαθμούς, ο Benistant μείωσε την απόσταση κατά 9 βαθμούς για να φτάσει στους 139, ενώ οι de Wolf και Adamo ακολουθούν από κοντά με 136 και 131 βαθμούς αντιστοίχως.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16 Απριλίου 2023 στην περίφημη Pietramurata, στο Trentino της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 12:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon