.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 14:35

EnduroGP 2024, 3ος αγώνας, Bacau (Ρουμανία)

Θρίαμβος για τον Josep Garcia που πέρασε πρώτος στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro.

Ο τρίτος γύρος του Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship άνοιξε τον κύκλο δράσης του παραδοσιακά το απόγευμα της Παρασκευής, 10/5, με το Akrapovic Super Test, στο οποίο μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Matteo Cavallο (ΤΜ).

Πίσω του η πρώτη τριάδα σχηματίστηκε κατά σειρά από τους Zach Pichon (Sherco) και Josep Garcia (KTM).

matteo cavallo
Matteo Cavallo (TM)

Η πρώτη μέρα του αγώνα ήταν γεμάτη ανατροπές, καθώς αρχικά ήταν ο Nathan Watson (Beta) αυτός που ξεκίνησε με δυνατό ρυθμό που στις πρώτες δοκιμασίες του έδωσε διαφορά τριών δευτερολέπτων, ωστόσο σύντομα θα την έχανε από τον Andrea Verona (GASGAS).

Φτάνοντας στο MAXXIS Enduro Test ο Joserp Garcia (KTM) πρώτευσε με έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο περνώντας αυτός πρώτος στην προσωρινή κατάταξη της ημέρας. Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση του Verona ο οποίος προσπέρασε ξανά, με τον Garcia να απαντά με νίκη στο ACERBIS Cross Test.

Μπαίνοντας τον τέταρτο γύρο του αγώνα οι δύο πρώτοι, Garcia και Verona, είχαν αποσπαστεί σχεδόν 30 δευτερόλεπτα από τον τρίτο Steve Holcombe (Honda), με μόλις δύο δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν μεταξύ τους, αλλά τελικώς ήταν ο Verona αυτός που κατάφερε να κλείσει τη μέρα πρώτος στη γενική κατάταξη της EnduroGP.

2024 FIM EnduroGP World Championship - Bacău, 10-12 May
Steve Holcombe (Honda)

Στη δράση της δεύτερης μέρας, Κυριακής 12/5, ο Garcia ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα από νωρίς, ωστόσο οι διώκτες του ήταν πολύ κοντά για να χαλαρώσει. Στο πρώτο μισό της ημέρας ήταν ο Holcombe αυτός που κατεδίωκε τον Ισπανό πρωτοπόρο, ενώ σταδιακά ανέβηκε ο Verona βρίσκοντας τον ρυθμό του, αλλά ουδέποτε κατάφερε να απειλήσει πραγματικά τον αντίπαλό του.

Στο τέλος ο Garcia έφτασε στη νίκη με 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο, Verona, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Brad Freeman (Beta) για το πρώτο του βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα, την ώρα που ο Holcombe υποχωρούσε στην πέμπτη θέση, πίσω και από τον Watson.

podium egp 240512 EnduroGP Romania 1467 scaled

Στη γενική κατάταξη της EnduroGP o Garcia οδηγεί με 109 βαθμούς, με δεύτερο τον Verona (99 β.) και τρίτο τον Holcombe (98 β.). Αυτοί οι τρεις έχουν ήδη ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, καθώς η απόσταση ως την τέταρτη θέση και τον Watson (64 β.) ανέρχεται αισίως σε 34 βαθμούς μετά από τρία GP.

Ας δούμε τι έγινε σε κάθε κατηγορία του πρωταθλήματος.

E1

Προφανώς ο μεγάλος νικητής και εδώ ήταν ο Garcia, δεύτερος ο Holcombe και τρίτος ο Pichon που ισοβάθμησε με τον Jamie McCanney (Husqvarna).

Στη βαθμολογία της Ε1 ο Garcia οδηγεί με 114 βαθμούς, έπεται ο Holcombe με 98 και τρίτος είναι ο McCanney με 86.

andrea verona 240511 EnduroGP Romania 0904 scaled
Andrea Verona (GASGAS)

Ε2

Ο Verona κυριάρχησε στη δική του κλάση, με δεύτερο τον Watson και τρίτο τον Samuele Bernardini (Honda).

Στην κατάταξη της κατηγορίας ο Verona προηγείται με 117 βαθμούς, μπροστά από τους 90 του Bernardini και τους 88 του Watson.

2024 FIM EnduroGP World Championship - Bacău, 10-12 May
Brad Freeman (Beta)

Ε3

Ο Freeman ήταν ο νικητής της Enduro 3 στη Ρουμανία, με δεύτερο τον Cavallio και τρίτο τον Albin Norrbin (Fantic).

Στην κατάταξη της κατηγορίας ο Freeman οδηγεί με 100 βαθμούς, 96 έχει ο Cavallo και 76 ο Hamish McDonald (Sherco) στην τρίτη θέση.

podium ej 240512 EnduroGP Romania 1585 scaled

Junior Enduro

Στη Junior κατηγορία ο Max Ahlin (KTM) πήρε δύο νίκες στις δύο μέρες του αγώνα και πλησίασε την κορυφή της κατάταξης όπου βρίσκεται ο Axel Semb (Fantic) που στη Ρουμανία ισοβάθμησε με τον Kevin Cristino (Fantic).

Αυτοί οι τρεις οδηγούν και την προσωρινή βαθμολογία της Junior, με τον Semb στους 107 βαθμούς, τον Ahlin στους 93 και τον Cristino στους 88.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2024\

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro 2024 συνεχίζεται στις 21-23 Ιουνίου με το Ιταλικό GP στην Ponte Dell’olio - Bettola.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EnduroGP 2024, 2ος αγώνας, Πορτογαλία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon