Yamaha

yamaha tracer 900 gt kinisi 12

Tracer +

Του Κώστα Γαμβρούλη
Φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής

Mε το Tracer 900 να σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη, η Yamaha, μαζί με το ανανεωμένο μοντέλο του 2018, παρουσίασε και τη έκδοση GT, η οποία φέρει πλουσιότερο εξοπλισμό, όχι όμως απαραίτητα τουριστικού προσανατολισμού, όπως θα υπέθετε κανείς από την ονομασία της. Πως και που διαφέρει λοιπόν το GT σε σχέση με το “απλό” Tracer και γιατί να το προτιμήσει κανείς;

Το “GT” ως περιγραφή κατηγορίας ή ως πρόσθετος χαρακτηρισμός μοντέλου, σημαίνει δυνατότητες γρήγορου τουρισμού, θα έλεγα ότι είναι κατά κάποιο τρόπο μια πιο “αθλητική” πραγμάτωση των μεγάλων ταξιδιών με μοτοσυκλέτα. Συνήθως οι εκπρόσωποι της κατηγορίας έχουν ισχυρούς κινητήρες και πιο “γρήγορο” στήσιμο σε σχέση με τα αμιγώς touring μοντέλα, ενώ προσφέρουν άνεση, χώρους και καλή προστασία από τον αέρα.

yamaha tracer 900 gt kinisi 1

Αυτά τα χαρακτηριστικά βέβαια, καλύπτονται από το Tracer 900, μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις στην Street Adventure κατηγορία, οπότε το ερώτημα είναι τι ακριβώς διαφορετικό ή περισσότερο, προσέδωσε η Yamaha στη έκδοση GT. Θα περίμενε κανείς, σε σχέση με το standard Tracer, “φουσκωμένα” fairing, ψηλότερη ζελατίνα και πιο άνετη σέλα ίσως, αλλά όχι, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, το “GT” ως όρος για την Yamaha σημαίνει –στην περίπτωση του Tracer τουλάχιστον- ένα πλουσιότερα εξοπλισμένο Tracer, μια “πολυτελή” έκδοση η οποία μεταξύ των άλλων, μπορεί και ταξιδεύει καλύτερα. Όχι γιατί τα εξτρά στοιχεία της, προσδίδουν μεγαλύτερη άνεση ή προστασία αλλά γιατί άμεσα ή έμμεσα κάνουν την εμπειρία της οδήγησης πιο απολαυστική και ξεκούραστη.
Πριν γίνει η παράθεση των πρόσθετων στοιχείων του Tracer 900 GT, είναι καλό να αναφέρουμε όλες τις αλλαγές που δέχθηκε η “απλή” έκδοση της μοτοσυκλέτας για το 2018 και οι οποίες φυσικά, αφορούν και το GT. Aυτές λοιπόν είναι:

-Διαφορετική σχεδίαση πλαστικών
-Νέα ζελατίνα, πιο φαρδιά στο κάτω τη τμήμα για μεγαλύτερη εκτροπή αέρα, με νέο μηχανισμό ρύθμισης του ύψους της, με το χέρι
-Νέες χούφτες μικρότερου μεγέθους
-Στενότερο τιμόνι, που μειώνει το μέγιστο πλάτος κατά 10 εκατοστά
-Καθρέπτες σε νέα θέση με βελτιωμένη κάλυψη πεδίου
-Ψηλότερη κατά 5 χλστ. σέλα, ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις (865 / 850 σε σχέση με 860 / 845 χλστ.)
-Περισσότερο αφρώδες στο τμήμα της σέλα του συνεπιβάτη
-Νέα μαρσπιέ συνεπιβάτη και νέες βάσεις στήριξης αυτών
-Νέας σχεδίασης χειρολαβές συνεπιβάτη
-Νέο υποπλαίσιο, μεγαλύτερου μήκους και ενισχυμένης ακαμψίας
-Νέο ψαλίδι αλουμινίου, κατά 60 χλστ. πιο μακρύ
-Προσθήκη κεντρικού σταντ στον βασικό εξοπλισμό

Όλα τα ανωτέρω λοιπόν, αποτελούν τις κοινές διαφορές που έχουν τα Tracer 900 και Tracer 900 GT του 2018, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Ωστόσο, η νέα έκδοση GT, ενσωματώνει επίσης στον εξοπλισμό της και τα ακόλουθα στοιχεία:

-Έγχρωμη TFT οθόνη αντί μονόχρωμης LCD
-Cruise Control
-Quickshifter (με λειτουργία μόνο στα ανεβάσματα σχέσεων)
-Διαφορετική διάταξη χειριστηρίων με προσθήκη έξτρα χειριστηρίου για την περιήγηση στα menu της TFT οθόνης
-Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες χωρητικότητας 22 λίτρων στον standard εξοπλισμό
-Αναβαθμισμένες αναρτήσεις της KYB
Μπορεί ο τίτλος της παραγράφου να ακούγεται ως σχήμα οξύμωρο, ωστόσο αυτή ήταν η πρόθεση της Yamaha για την σχεδιαστική ανανέωση των Tracer. Να υπάρξει δηλαδή κάποια αλλαγή αλλά επ ουδενί αυτό να μην αποτελέσει απομάκρυνση από την χαρακτηριστκή “Tracer” εμφάνιση που έχει εντυπωθεί σε όλους μας. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν στον στόχο τους αυτό, καθότι κοιτώντας το νέο μοντέλο, όντως έχεις την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει και ανανεωθεί αλλά η μοτοσυκλέτα είναι “Tracer 100%”, δεν την μπερδεύεις με τίποτα άλλο!

yamaha tracer 900 gt kinisi 2

Δυναμικές γραμμές με αρκετές γωνίες, με τις χούφτες, παρά το μικρότερο τους μέγεθος να εξακολουθούν να αποτελούν στοιχείο με έντονο σχεδιαστική παρουσία, αποτελώντας μια οπτική προέκταση των αιχμών της μάσκας. Χαρακτηριστική είναι επίσης –και παραμένει έτσι- η κάπως τετραγωνισμένη σχεδίαση της ουράς, ενώ οι χρωματισμοί για το μοντέλο είναι μπλε / μαύρο, μαύρο /ασημί, γκρι / κόκκινο και γκρι / λευκό. Η GT έκδοση δεν διαφέρει σχεδιαστικά από το “απλό” Tracer και ένα σημείο για να τα ξεχωρίζει κανείς, είναι η χρυσή ανωδίωση στην μπότα του πιρουνιού του GT.
Ως χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της κατηγορίας των Street Adventure, το Tracer 900 GT, συνδυάζει εργονομικά στοιχεία από τον κόσμο των Street και των On-Off μοτοσυκλετών και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτά μάλιστα είναι πολύ διακριτά, δημιουργώντας δυο ζώνες σε ότι αφορά στην θέση οδήγησης. Η πρώτη, είναι η ζώνη On-Off και αφορά το σώμα του αναβάτη από την μέση και πάνω, με τον κορμό να είναι σε όρθια θέση και το τιμόνι τοποθετημένο σχετικά ψηλά και κοντά στον αναβάτη, με τα χέρια να πέφτουν πάνω του απολύτως φυσικά.

yamaha tracer 900 gt kinisi 4

Η δεύτερη ζώνη αφορά τα κάτω άκρα, τα οποία τοποθετούνται σε μια αρκετά πίσω για τα δεδομένα της κατηγορίας θέση, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το πώς τοποθετείται το σώμα στις Street μοτοσυκλέτες. Αυτός ο περίεργος συνδυασμός, στην πράξη λειτουργεί αρκετά καλά, χωρίς να κουράζει τον αναβάτη ο οποίος κάθεται σε μια μεγάλης επιφανείας σέλα που επιτρέπει τις μετακινήσεις μπροστά και πίσω. Ουσιαστικά, με τα πόδια τραβηγμένα τόσο πίσω, θα περίμενε κανείς να υπάρχει μια… εμπροσθόβαρη κατανομή του αναβάτη, με βάρος να πέφτει στα χέρια και στους καρπούς αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

yamaha tracer 900 gt statika 12

Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και η εργονομία – λειτουργία των χειριστηρίων, με το cruise control της Yamaha, που ουσιαστικά είναι κάτι νέο, να είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό. Ευκρινής και ευανάγνωστη, ακόμα και με κόντρα ήλιο, η TFΤ οθόνη, είναι πλήρης σε ενδείξεις και η περιήγηση στα menu με τον αποκλειστικό για αυτή την χρήση χειριστήριο στο αριστερό grip, είναι πανεύκολη.
Ο τρικύλινδρος σε σειρά, CP3 κινητήρας των 843 κ.εκ., δεν έχει αλλαγές και πραγματικά, δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μοτέρ στην αγορά αυτή την στιγμή, με χαρακτηριστικά που μπορούν να ανταποκριθούν άριστα τόσο σε χρήση πόλης και χαλαρής – τουριστικής περιήγησης, όσο και σε πολύ πιο έντονους, sport ρυθμούς. Δύναμη παντού, ελαστικότητα και ευστροφία είναι τα χαρακτηριστικά του, με τους 115 ίππους και τα 8,9 κιλά ροπής που αποδίδει να είναι τιμές που επαρκούν σε κάθε χρήση.

yamaha tracer 900 gt statika 1

Εξακολουθεί να φέρει τρεις διαφορετικούς χάρτες ψεκασμού, που μεταβάλουν την απόδοση του. Η Υamaha, δεν χρησιμοποιεί τους συνήθεις όρους “sport, rain και road” αλλά ορίζει τους χάρτες αυτούς ως “Standard, A και B”. Το “Standard” αφορά προφανώς στην μέση / τυπική απόδοση του κινητήρα, με τον χάρτη “A” να είναι ο “αγριεμένος” και τον χάρτη “Β” να προσδίδει ήπια χαρακτηριστικά απόδοσης στο μοτέρ.

Οι διαφορές αυτές είναι άμεσα διακριτές στην πραγματικότητα και η απόδοση μεταβάλλεται εμφανώς. Η Yamaha έχει διορθώσει σε ένα βαθμό την πολύ απότομη απόκριση του γκαζιού στο mode “Α”, εξακολουθεί ωστόσο να υπάρχει τραχύτητα κατά την μετάβαση από το κλειστό γκάζι στο ανοικτό, ειδικά στις χαμηλές στροφές.  Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της ισχύος του κινητήρα, συμπληρώνει ένα Traction Control, ρυθμιζόμενο σε δύο βαθμίδες επίδρασης, προσφέροντας παράλληλα και την δυνατότητα απενεργοποίησης του.
Το πλαίσιο  δυο δοκών δεν φέρει αλλαγές, είναι  όμως το υποπλαίσιο και το ψαλίδι αυτά που επανασχεδιάστηκαν στα Tracer 900 και Tracer 900 GT του 2018. Σε ότι αφορά στο υπολαίσιο, η νέα του επιμήκης και πιο στιβαρή σχεδίαση, συντελέσθηκε ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν βάσεις για σκληρές βαλίτσες αλλά και για να μπορεί αυτό να αντεπεξέλθει στο βάρος συνεπιβάτη και αποσκευών.      

yamaha tracer 900 gt statika 3

Στην έκδοση GT, όπως έχει ήδη αναφερθεί, ένα ζεύγος πλαϊνών, σκληρών βαλιτσών βαμμένες ασορτί, στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, αποτελούν μέρος του standard εξοπλισμού. Το ψαλίδι είναι επίσης νέο και μακρύτερο κατά 6 εκατοστά σε σχέση με το προηγούμενο, με αποτέλεσμα και το μεταξόνιο της μοτοσυκλέτας να έχει αυξηθεί, ανάλογα, από τα 1.440 χλστ. στα 1500 χλστ. Οι μηχανικοί της Yamaha ανέφεραν ότι με τον τρόπο αυτό έχουν πετύχει μεγαλύτερη σταθερότητα, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, χωρίς να θυσιάσουν την ευελιξία του Tracer σε δρόμους με στροφές. Σημειώνεται δε, ότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του ίχνους και την γωνίας κάστερ, παραμένουν αμετάβλητα.

yamaha tracer 900 gt statika 9

Σε ότι αφορά στα φρένα, το σύστημα πέδησης ήταν γνωστό από την προηγούμενη έκδοση  για την εξαιρετική του απόδοση και η ιαπωνική εταιρία δεν έκανε αλλαγές σε αυτόν το τομέα.  Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονταν αφού οι τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες που συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 298 χλστ., παράγουν πολλή δύναμη και το κάνουν αυτό παρέχοντας παράλληλα και πολύ καλή αίσθηση αλλά και σωστή αμεσότητα που μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο αναβάτης σε δημόσιο δρόμο. Καλή είναι και η απόδοση του πίσω φρένου που ολοκληρώνει ιδανικά το πακέτο, με το ABS να λειτουργεί πάντα γρήγορα και μόνο όταν χρειάζεται πραγματικά. 

yamaha tracer 900 gt statika 2

Οι αναρτήσεις είναι ο τομέας που η έκδοση GT, διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με το “απλό” Τracer 900. O προμηθευτής παραμένει η KYB και στις δύο περιπτώσεις, όμως το πιρούνι που τοποθετείται στο GT, είναι USD, πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το πίσω αμορτισέρ προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης της απόσβεσης επαναφοράς, καθώς και υδραυλική ρύθμιση της προφόρτισης του ελατηρίου, με εξωτερικό και εύκολα προσβάσιμο, χειριστήριο.

Οδηγώντας την έκδοση GT, το ενδιαφέρον ήταν διπλό, καθώς από τη μια έπρεπε να διαπιστωθεί το πώς έχουν επιδράσει οι αλλαγές στα μοντέλα του 2018, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά των Tracer αλλά και κατά πόσο οι αναρτήσεις επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά σε σχέση με τη “απλή” έκδοση. Η γενική αίσθηση λοιπόν, κατά την πρώτη επαφή με το GT, είναι η γνώριμη των Tracer. Πολύ καλό ζύγισμα, ελαφριά αίσθηση και γρήγορη απόκριση στις εντολές για αλλαγή κατεύθυνσης.  Το σύνολο παράλληλα αποπνέει όμως και στιβαρότητα, ενώ το πάτημα του στον δρόμο είναι πολύ σίγουρο. Αυτός ο ετερόκλητος συνδυασμός χαρακτηριστικών, αποτελεί ένα σύνηθες στοιχείο των –καλών- Street Adventure μοτοσυκλετών και  είναι και ο λόγος της ύπαρξης τους. Το Tracer 900 GT, αποτελεί λοιπόν ένα άριστο δείγμα αυτής της υβριδικής προσέγγισης. Όχι, ούτε το μακρύτερο ψαλίδι, ούτε το πιο στενό τιμόνι έχουν επιδράσει αρνητικά στην συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας η οποία διατηρεί τα πολύ θετικά χαρακτηριστικά της.

yamaha tracer 900 gt kinisi 9

Ο κινητήρας ταιριάζει άψογα με το Tracer 900 GT και μπορεί να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί εξαιρετικά, στην πολυχρηστική φύση της μοτοσυκλέτας. Θες πόλη; Βάλε το riding mode στο “B” και απόλαυσε μια μεστή και ομαλή απόδοση με πολύ μεγάλη ελαστικότητα. Θες ταξίδι; H “standard” ρύθμιση προσφέρει δύναμη για υψηλές μέσες ωριαίες και άμεση απόκριση για γρήγορες προσπεράσεις. Θες να… “λυσσάξεις”; Το “A” riding mode σε “βάζει στην πρίζα” και δεν σε αφήνει να αγιάσεις! Με τον κινητήρα λοιπόν να έχει ένα τόσο ευρύ πεδίο χρήσης, το ερώτημα είναι αν μπορεί να ακολουθήσει και η μοτοσυκλέτα. Η απάντηση είναι ναι, σε όλα και στα πάντα όλα! Στην πόλη και στην καθημερινή μετακίνηση το Tracer μεταμορφώνεται σε ένα φιλικό και συνεργάσιμο commuter, έχοντας την δυνατότητα να ελιχθεί σβέλτα (η μείωση του πλάτους συνεισφέρει πολλά!) αλλά και να οδηγηθεί χαλαρά, δίχως να είναι σκληρό και ιδιότροπο.

yamaha tracer 900 gt kinisi 6

Στο ταξίδι, η νέα, εύκολα ρυθμιζόμενη ζελατίνα κάνει αρκετά καλά την δουλειά της και σε συνεργασία με την μάσκα και τις χούφτες, εκτρέπουν το μεγαλύτερο ποσοστό του αέρα από το σώμα του αναβάτη. Μόνο οι ψηλότεροι αναβάτες, από 1.85 και πάνω, θα νοιώσουν έντονους στροβιλισμούς στην κορυφή του κράνους αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα, με μια ψηλότερη ζελατίνα. Το Tracer 900 GT, είναι απόλυτα σταθερό ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες και εδώ μάλλον αποδεικνύεται η συνεισφορά του μακρύτερου ψαλιδιού. Το cruise control, που αποτελεί standard εξοπλιστικό στοιχείο της έκδοσης GT, προσδίδει σίγουρα ένα πιο τουριστικό χαρακτήρα στην μοτοσυκλέτα. Είναι πολύ εύκολο στην χρήση του και όταν τεθεί σε λειτουργία, ο αναβάτης μπορεί να αυξομειώσει την ταχύτητα του μικρομετρικά και με ακρίβεια κατά 2 χιλίομετρα ανά πάτημα των σχετικών διακοπτών με τις ενδείξεις (^) και (v). Τέλος, στην γρήγορη οδήγηση είναι που αποκαλύπτεται και η ανωτερότητα των αναβαθμισμένων αναρτήσεων της έκδοσης GT.

yamaha tracer 900 gt kinisi 15

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Tracer 900 δεν είναι ικανό σε αυτό το πεδίο (είναι και με το παραπάνω!) το GT, προσφέρει καλύτερη πληροφόρηση και μια πιο ποιοτική αίσθηση λειτουργίας όταν αρχίσει να οδηγείται γρήγορα, η δε δυνατότητα ρύθμισης που προσφέρουν οι αναρτήσεις του σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το φέρει ακριβώς στα μέτρα του. Σημαντικό στην τουριστική χρήση είναι επίσης και το γεγονός της εύκολης ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου στο πίσω αμορτισέρ. Ας μην γελιόμαστε, δεν μπαίνει πολύς κόσμος στην διαδικασία να πιάσει το γαντζόκλειδο και να λερωθεί, όποτε ανεβάζει συνεπιβάτη και φορτώνει αποσκευές στη μοτοσυκλέτα του.
Το Tracer 900 GT πρέπει να το κρίνει κανείς σε δυο επίπεδα, με την πρώτη σύγκριση να γίνεται σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση της μοτοσυκλέτας και την δεύτερη, σε σύγκριση με το “απλό” Tracer 900 του 2018. Σε ότι αφορά στο πρώτο σκέλος λοιπόν, τα μοντέλα του 2018, χωρίς να έχουν σημειώσει άλματα εξέλιξης είναι καλύτερα από αυτά που αντικαθιστούν, έχοντας βελτιωθεί στα σημεία. Όταν μια ήδη πολύ καλή μοτοσυκλέτα γίνεται καλύτερη, έστω και σε μικρό βαθμό, αυτό είναι σίγουρα θετικό! Τώρα η έκδοση GT ειδικά, συγκρινόμενη με το Tracer 900, είναι και αυτή καλύτερη.

yamaha tracer 900 gt kinisi 3

Όχι με ένα πομπώδη τρόπο, η ανωτερότητας της αφορά σίγουρα τον εξοπλισμό και φαίνεται στο δρόμο σε συγκεκριμένα πεδία χρήσης. Σίγουρα όμως, η έκδοση GT, έχει ένα πλεονάζων θετικό πρόσημο, είναι το Tracer 900+, ότι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτή την street adventure πλατφόρμα της Yamaha. Η τιμή του Tracer 900 GT, στα 12.900 ευρώ επέχει κατά 1.750 ευρώ από αυτή του Tracer 900, που πωλείται στα 11.150 ευρώ. Αν παραθέσει κανείς τον έξτρα εξοπλισμό του GT, η διαφορά αυτή σίγουρα δικαιολογείται και μάλιστα σας έρχεται και σε τιμή ευκαιρίας, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια να εξοπλιστεί το Tracer 900 στα επίπεδα του GT, θα κόστιζε πολύ περισσότερο.

Συμπερασματικά λοιπόν, το Tracer του 2018 εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς, όταν τον ζητούμενο είναι μια πολυχρηστική μοτοσυκλέτα. Αξίζει λοιπόν να κάνει κάποιος μια χρηματική υπέρβαση και να επιλέξει την έκδοση GT, το αντίτιμο σχετικά με τα οφέλη που θα εισπράξει, είναι πολύ λογικό και δικαιολογείται απόλυτα.

Κατασκευαστής Yamaha Motor
Μοντέλο Tracer 900 GT
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 12.900 ευρώ 
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος 3κύλινδρος, τετράχρονος, 12βάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 847
Συμπίεση (:1) 11.5
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78x59,1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 3-Ιαν
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 24
Ίχνος (mm) 100
Πλάτος  (mm) 950
Μεταξόνιο (mm) 1.500
Ύψος (mm) 1.345-1.375
Ύψος σέλας (mm) 845-860
Απόσταση εδάφους (mm) 135
Βάρος γεμάτο (kg) 215 (227 με βαλίτσες)
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 18
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομή 137 χλστ., πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομή 130 χλστ., ρυθμιζόμενος ως προς απόσβεση επαναφορά και προφόρτιση ελατηρίου 
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17''
Πίσω 180/55-17''
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 298 mm / δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 115 / 10.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 8,9 / 8.500
yamaha_tracer_900_gt_kinisi_4.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_8.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_7.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_12.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_2.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_3.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_6.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_15.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_1.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_11.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_9.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_13.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_10.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_14.jpgyamaha_tracer_900_gt_kinisi_5.jpg
yamaha_tracer_900_gt_statika_6.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_13.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_15.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_5.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_2.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_3.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_12.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_9.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_19.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_4.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_18.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_11.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_1.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_14.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_16.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_8.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_10.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_17.jpgyamaha_tracer_900_gt_statika_7.jpg

Ταξινομήσεις 2018 - H ελληνική αγορά μεγάλης μοτοσυκλέτας

Κατάταξη εταιρειών και ταξινομήσεις μοντέλων, από 500 κυβικά και άνω

Ταξινομήσεις 2018 - Τα μερίδια των κατηγοριών

Η διακύμανση σε μοτοσυκλέτα, παπί, scooter, και ο θάνατος των ATV

Νέα κόσμου

KRAXMOTO

KRAX Moto – Κawasaki GTR 1400 Streetfighter

Απίστευτο, απ όλες τις απόψεις!

Harley-Davidson Battle of the Kings 2019

Ξεκίνησε ο ετήσιος διαγωνισμός custom bike για τους Ευρωπαίους dealer

Ducati Diavel 1260 / S – Ξεκίνησε η παραγωγή του

Από τα μέσα Φεβορουαρίου στις βιτρίνες

Ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια στο κέντρο της Αθήνας!

Κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση με σύγχρονες λύσεις

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

TARGET 125

Keeway – Νέες τιμές για το 2019

Αλλαγές σε 5 μοντέλα

Benelli Tornado Naked T 125 – Νέα τιμή

Ένας μικρός Ανεμοστρόβιλος στην Ελλάδα

Husqvarna - Νέες τιμές Svartpilen 401 & Vitpilen 401

Επίσημο Δελτίο Τύπου - Spread the rumor!

Νέoς τιμοκατάλογος Suzuki

Εν αναμονή των εκδόσεων Katana

Kawasaki – Νέος τιμοκατάλογος 2019

Με όλα τα νέα μοντέλα

Vespa – Νέος τιμοκατάλογος 2019

Με όλα τα νέα μοντέλα του 2019, συμπεριλαμβανομένης και της Elettrica

Νέα αγώνων

MotoGP - Χειρουργήθηκε ο Lorenzo, χάνει Sepang

Θα απουσιάσει από την πρώτη επίσημη δοκιμή του 2019

Πωλείται η Suzuki Endurance Racing Team (SERT)

Λόγω γήρατος του ιδιοκτήτη της

Ducati MotoGP Team 2019 - Η επίσημη παρουσίαση

Dovizioso & Petrucci στο τιμόνι, κύριος χορηγός η Philip Morris

Κάταγμα σκαφοειδούς ο Jorge Lorenzo

Χτύπησε στο σκαφοειδές στη διάρκεια προπόνησης

Νέα αγοράς Αναβάτη

1200px Gulf logo

Νέα συνεργασία ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. και Eldon’s ΑΕΒΕ/Gulf

H Kawasaki συναντά τα λιπαντικά της Gulf

Μπουφάν Alpinestars Volcano Drystar

Για οδήγηση παντός καιρού

Κράνος κλειστού τύπου Bell Srt

Ποιοτική πρόταση με υπογραφή

Snowmobile Polaris Indy Adventure 155

Πολλαπλών ρόλων

Κράνος MT Atom SV Transcend

Flip-up κράνος για καθημερινή και τουριστική χρήση

IXS Cuba Gore-Tex

Χέρια ζεστά και στεγνά παντού

Κρανος Shark Spartan Carbon

Κλέβει τις εντυπώσεις

Νέο ηλεκτρικό scooter NIU U-Series

Μοντέρνο και έξυπνο

Γάντια IXS Cuba GTX Grip

Πολλαπλών ρόλων

Motodirect Winter Sale

Επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές έως -50%

Μπότες τουρισμού IXS Tour Classic-ST

Προσιτή ποιότητα

Χειμερινά γάντια IXS Buran WP

Ό,τι πρέπει για τα κρύα!

Αγώνες

webb winner

AMA SX 2019 – 3ος αγώνας, Anaheim 2 (ΗΠΑ)

Τρίτος αγώνας, τρίτος διαφορετικός νικητής

X-Trial 2019 – 1ος αγώνας, Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Ο Toni Bou συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο outdoor Trial

Rally Dakar 2019: 10η μέρα, Pisco - Lima

Toby Price - Δεν υπάρχει ο Αυστραλός!

Ο Toby Price νικητής του Dakar 2019 - 2ο δικό του, 18ο συνεχόμενο για την ΚΤΜ

ΚΤΜ οι πρώτες 3 μοτοσυκλέτες, ακολουθούμενες από 2 Husqvarna - Top-5 για το KTM Group!