BMW

test bmw r1250rt kinisi 15

Μέχρι το τέλος των δρόμων

Του Κώστα Γαμβρούλη
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Μπορεί ο πλανήτης μας να είναι σφαιρικός (συγνώμη flatearthers…) όμως όλοι οι δρόμοι κάπου τελειώνουν, υπάρχει ένα τέρμα που ορίζεται από γεωγραφικά και φυσικά σύνορα. Αν υπάρχει μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για να διασχίσει όλους τους δρόμους της Γης, μέχρι το τέλος τους, αυτή είναι η BMW R 1250 RT. Δεν είναι απλά μια εξαιρετική τουριστική μοτοσυκλέτα, είναι πολλά παραπάνω!

Όλη η γκάμα των “R”μοντέλων, με εξαίρεση αυτά που ανήκουν στην σειρά Heritage, φέρουν πλέον τον νέο boxer, με το μεταβλητό σύστημα βύθισης των βαλβίδων “shift cam”, την μεγαλύτερη χωρητικότητα (1.245 από 1.170 κ.εκ) και τις αυξημένες τιμές σε ισχύ και ροπή. Η τεχνολογία BMW ShiftCam χρησιμοποιείται  για πρώτη φορά σε κινητήρες παραγωγής της εταιρείας και επιτρέπει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και μεταβλητό βύθισμα στην πλευρά της εισαγωγής.

bmw r 1250 gs 2019 27

Επιπρόσθετα, οι εκκεντροφόροι εισαγωγής έχουν σχεδιαστεί για ασύγχρονο (εκ περιτροπής) άνοιγμα των βαλβίδων εισαγωγής, με αποτέλεσμα βελτιωμένη περιδίνηση του φρέσκου εισερχόμενου μείγματος, και κατά συνέπεια πιο αποδοτική καύση. Άλλες τεχνικές αλλαγές στον κινητήρα έχουν να κάνουν με την κίνηση των εκκεντροφόρων, που πλέον γίνεται με μια αλυσίδα με δόντια (προηγουμένως γινόταν με συμβατική αλυσίδα), με βελτιωμένη παροχή λαδιού, διπλά μπεκ ψεκασμού και με ένα νέο σύστημα εξάτμισης. Σύμφωνα με την BMW, ο νέος boxer είναι ισχυρότερος σε όλη την κλίμακα στροφών, με βελτιωμένη κατανάλωση, λιγότερους ρύπους και πιο γλυκιά λειτουργία. Oι ανακοινώσιμες τιμές  ισχύος και ροπής είναι 136 hp / 7.750 rpm και 14,6 Kgm / 6,250 rpm (προηγουμένως: 125 hp / 7.750 rpm και 12,7 Kgm / 6.500 rpm).
Σχεδιαστικά δεν έχουν σημειωθεί αλλαγές. Το παρουσιαστικό της μοτοσυκλέτας παραμένει ως έχει από το 2014 και το γεγονός αυτό, η αισθητική σταθερότητα δηλαδή, αποτελεί κάτι σύνηθες στην κατηγορία των touring γενικότερα. Πάντως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι το RT έχει γίνει βαρετό και αδιάφορο, κάθε άλλο. Είναι εντυπωσιακό, επιβλητικό, σχεδόν “εξωγήινο”, εξακολουθεί να “κρεμάει σαγόνια” στο πέρασμα του και σε κάθε ευκαιρία, οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, συνοδευόμενες από επιφωνήματα θαυμασμού. Τι είναι αυτό; Πόσα κυβικά; Πόσο κάνει; Αν βρεθείτε στην σέλα ενός RT, θα μάθετε και θα συνηθίσετε να δίνετε αυτοματοποιημένα τις απαντήσεις. 

test bmw r1250rt statika 2

Πέντε χρόνια μετά από την υιοθέτηση αυτής της σχεδίασης λοιπόν, το RT συνεχίζει να είναι όμορφο, αποπνέοντας πολύ περισσότερο δυναμισμό απ΄ όσο θα όφειλε. Συνήθως τα touring μοντέλα, ακολουθούν την φιλοσοφία του “function over form”, δηλαδή έχουν ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναβατών και την άνεση, βάζοντας σε δεύτερο ρόλο την αισθητική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα… “στρέμματα” πλαστικών και τεράστιες επιφάνειες που ματαίως προσπαθούν οι σχεδιαστές να “σουλουπώσουν” στην συνέχεια, για να μην δείχνει μια μοτοσυκλέτα σαν ψυγείο με ρόδες. Το R 1250 RT δεν ανήκει σε αυτά τα μοντέλα. Έχει χαρακτήρα και ταυτότητα, αποτελώντας παράλληλα, μια τρανή απόδειξη ότι τόσο το “function” όσο και το “form”, μπορούν σαν συνυπάρξουν, χωρίς “εκπτώσεις” σε κανένα από τα δύο.

Φυσικά η λίστα του εξοπλισμού, είναι πολύ μεγάλη. Ξεκινώντας από την βασική έκδοση, αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

-ABS Pro (Cornering ΑΒS)
-ASC (Τraction Control)
-HSC (σύστημα εύκολης εκκίνησης σε ανωφέρειες)
-Riding Modes (Road & Rain)
-Θερμαινόμενα grips
-Hλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα
-Jog Dial / Multi Controller στο αριστερό grip

Με αυτόν τον εξοπλισμό και με την μοτοσυκλέτα σε λευκό χρώμα, ορίζεται η βασική έκδοση, με την τιμή της να βρίσκεται στα 20.400 ευρώ.

Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες χρωματικές παραλλαγές, οι οποίες συνοδεύονται από κάποια διακοσμητικά και στυλιστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, η μοτοσυκλέτα της δοκιμής ήταν βαμμένη σε “Carbon Black Metallic” χρώμα, το οποίο συνδυάζεται διακοσμητικά “σιρίτια” και περιγράμματα στα πλαστικά και στις βαλίτσες, ασημί ζάντες και “χρυσές” δαγκάνες φρένων. Το πακέτο αυτό ονομάζεται “Style Elegance” και κοστίζει 530 ευρώ. Στην κορυφή της λίστας των χρωμάτων βρίσκονται οι μεταλλικές “περλέ” βαφές, που συνδυάζονται με ζωγραφισμένα στο χέρι σιρίτια και διακοσμητικά στοιχεία, με τα πακέτα αυτά να κοστίζουν 2.000 ευρώ.

Για το RT, διατίθενται επίσης αξεσουάρ και διακοσμητικά / στιλιστικά στοιχεία από την σειρά “719” του customizing τμήματος “Spezial” της BMW Motorrad.

test bmw r1250rt leptomereies 1

Η μοτοσυκλέτας της δοκιμής, έφερε τα εξής πρόσθετα:

Πακέτο Touring
-Dynamic ESA
-Cruise Control
-Θερμαινόμενη σέλα οδηγού
-Θερμαινόμενη σέλα συνοδηγού
-Εγκατάσταση για την υποδοχή συστήματος πλοήγησης  

Πακέτο Dynamic
-Riding Modes Pro
-HSC Pro
-Φώτα DRL LED

Πακέτο Comfort
-Κεντρικό Κλείδωμα
-Εργοστασιακός Συναγερμός
-Ένδειξη Πίεσης Ελαστικών
-Έξτρα Παροχή Ρεύματος

Τα ανωτέρω στοιχεία μπορούν κατά περιπτώσεις να τοποθετηθούν ξεχωριστά και μεμονωμένα. Συνεχίζοντας με τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας της δοκιμής, αυτή έφερε επίσης Keyless Ride και ηχοσύστημα (radio / mp3 player).

Το συνολικό κόστος με όλα αυτά τα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, ήταν για την μοτοσυκλέτα της δοκιμής, 25.790 ευρώ.
Διακόσια ογδόντα κιλά… παρά ένα (279 ανακοινώνει η BMW). Αυτό είναι το βάρος του R 1250 RT με γεμάτο ρεζερβουάρ και είναι μια τιμή που σε συνδυασμό με το παρουσιαστικό της μοτοσυκλέτας, μπορούν εύκολα να προδιαθέσουν αρνητικά κάποιον σχετικά με την εμπειρία οδήγησης της. Στην πράξη, δεν συμβαίνει τίποτα από τα τραγικά που μπορεί κανείς να βάλει στο μυαλό του. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μοντέλα της σειράς “R”, το ζύγισμα είναι εξαιρετικό, ο χειρισμός πανεύκολος και η αίσθηση θυμίζει πολύ ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των αρετών, οφείλεται στην χωροταξία του paralever, του κινητήρα και εν μέρει του telelever, τα οποία σχηματίζουν έναν χαμηλά διατεταγμένο διαμήκη άξονα, ορίζοντας το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας αντιστοίχως χαμηλά. Το RT λοιπόν, μπορεί να “τσουλάει” με ταχύτητες… βαδίσματος, χωρίς ο αναβάτης να αισθάνεται μάζες ατάκτως ειρημένες ψηλά και μακριά, να δημιουργούν τάσεις.

test bmw r1250rt kinisi 3

Οι αλλαγές κατεύθυνσης γίνονται επίσης πολύ εύκολα και σε κάθε περίπτωση, έχεις την αίσθηση ενός συμπαγούς συνόλου, χωρίς κανένα μέρος του να παρουσιάζει τάσεις ανεξαρτητοποίησης. Με αυτά τα δεδομένα, η διατύπωση που ακολουθεί, δεν είναι καθόλου μα καθόλου υπερβολική: το RT μπορεί να οδηγηθεί πολύ άνετα μέσα στην πόλη. Φυσικά ο όγκος του fairing θέτει κάποιους περιορισμούς ωστόσο το να διασχίσει κάποιος το κέντρο μιας αστικής περιοχής σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, δεν αποτελεί κάτι το απαγορευτικό αλλά κάτι το διεκπεραιωτικό. Εύκολα. Το άρχισα ανάποδα, από την πόλη, ένα πεδίο όπου το RT δεν όφειλε σε καμία περίπτωση να τα πηγαίνει καλά, αλλά αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη η συμπεριφορά του και έχριζε αναφοράς. Ωστόσο αυτή η μοτοσυκλέτα έχει φτιαχτεί για τον ανοικτό δρόμο και εκεί είναι που αρχίζει το δικός της, μοναδικό τραγούδι. Έτυχε η δοκιμή της να συμπέσει με ένα από τα πολλά κύματα κακοκαιρίας που έχουν πλήξει την χώρα μας φέτος. Σε άλλες περιπτώσεις, θα σιχτίριζα την τύχη μου. Με το RT, δεν πήρα χαμπάρι τίποτα απολύτως. Δεν είναι μόνο η κάλυψη εξαιρετική, η άνεση κορυφαία και ο εξοπλισμός πλούσιος.

test bmw r1250rt kinisi 6

Αυτά τα προσφέρουν και άλλες μοτοσυκλέτες τουρισμού, αλλοίμονο αν δεν τα προσέφεραν κιόλας! Είναι πολύ περισσότερο ένα στοιχείο που δεν το αντιλαμβάνεσαι άμεσα, κάτι το οποίο σου αποκαλύπτεται αφού έχεις οδηγήσει για μέρες την μοτοσυκλέτα. Είναι η ηρεμία πνεύματος που σου προσφέρει, όποια διαδρομή και αν κάνεις μαζί της. Με ένα μαγικό τρόπο, το RT δεν σε απομονώνει μόνο από τον αέρα και από τον καιρό, σε απαλλάσσει επίσης και από κάθε μικρή και ασήμαντη παράμετρο η οποία θα μπορούσε να σε αποσπάσει από την ταξιδιωτική νιρβάνα. Τίποτα δεν είναι τυχαία σχεδιασμένο και τοποθετημένο στο RT, τα πράγματα δεν λειτουργούν, όπως λειτουργούν “από τύχη”. Όλα στο σύνολο τους, είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας, σιωπηλής αλλά συνεχούς, εξέλιξης, από μια εταιρεία η οποία έχει συνδέσει το όνομα της όσο καμία άλλη με τον τουρισμό. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι στην BMW, με την γνωστή γερμανική μεθοδικότητα, κρατάνε κιτάπια και σημειώνουν, παρατηρούν και διορθώνουν, εξελίσσουν, από την εποχή των πρώτων RT του 1978.

test bmw r1250rt kinisi 8

Όχι μόνο για τις παραμέτρους που θα φανταζόταν ο κάθε ένας από εμάς αλλά για ένα κάρο άλλες “λεπτομέρειες”, οι οποίες ως γνωστό, είναι αυτές που κάνουν και την διαφορά. Έτσι, το ταξίδι μετατρέπεται σε μια ξεχωριστή δίτροχη εμπειρία, καθώς το RT είναι η πιο μελετημένη μοτοσυκλέτα τουρισμού στις μέρες μας. Έχει άλλες πιο ισχυρές, πιο στριφτερές, πιο προσιτές, καμία όμως δεν παρουσιάζει την ισορροπία της συγκεκριμένης και καμία δεν κάνει τα πράγματα τόσο εύκολα όσο αυτή. Ο νέος boxer με την shiftcam τεχνολογία και την μεγαλύτερη χωρητικότητα, δεν προσδίδει κάτι διαφορετικό στις χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες, είναι όμως ψηλά, στις ρεπρίζ με πολλά χιλιόμετρα που δείχνει ένα νέο, πολύ δυναμικό πρόσωπο, επιταχύνοντας εντυπωσιακά γρήγορα την μοτοσυκλέτα.

test bmw r1250rt kinisi 11

Περιττό να γραφεί το ότι σε αυτές τις συνθήκες, σε αυτοκινητόδρομους, εκμηδενίζοντας αποστάσεις, το RT αισθάνεται στο στοιχείο του. Το να πηγαίνεις σταθερά με 160+ μοιάζει με το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. “Βράχος” η μοτοσυκλέτα (με τις βαλίτσες πάνω), τρομερή η εμπιστοσύνη από το telelever, αποθέματα γκαζιού για επιτάχυνση και οι παρατεταμένες “γράφονται” αρχοντικά με σιγουριά. Θες να βγεις στον επαρχιακό; Κανένα πρόβλημα, σε 10 δευτερόλεπτα, κουνώντας μόνο τα δάχτυλα σου έχεις αλλάξει –αν θες- settings, mode απόδοσης κινητήρα και ESA και είσαι έτοιμος! Το RT θα “καταπιεί” οποιοδήποτε στροφιλίκι, όσο κλειστό η “βομβαρδισμένο” και αν είναι, ενώ στην περίπτωση που το πεδίο προσφέρεται για διασκέδαση, η μοτοσυκλέτα θα σας την προσφέρει απλόχερα και θα σας αφήσει κατάπληκτους από το πόσο ευκίνητη και ικανή είναι αυτή η βαυαρική οδαλίσκη, ακόμα και όταν πιέζεται να κάνει πράγματα που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την touring κατηγορία.

test bmw r1250rt kinisi 9

Η σταθερή παράμετρος βέβαια, είναι πάντα η “ηρεμία πνεύματος”, δεν αισθάνεσαι σε καμία περίπτωση ότι “παλεύεις” με το θηρίο, όλα γίνονται εύκολα, απλά και χωρίς καμία ανησυχία. Τα φρένα έχουν απίστευτη ισχύ και αντοχή, επιβραδύνοντας ακριβώς όσο θέλεις και με τον ρυθμό που θέλει αυτόν τον κινούμενο όγκο, που με δύο αναβάτες και αποσκευές μπορεί να πλησιάσει κοντά στον μισό τόνο βάρους.


test bmw r1250rt statika 3

Γερμανικές μοτοσυκλέτες σημαίνει BMW και BMW σημαίνει τουρισμός. Αυτές είναι οι άμεσες συνάψεις που δημιουργούνται στο μυαλό μας σκεπτόμενοι κάτι από αυτά. Με αυτή την απλή λογική, το R1250RT είναι ότι πιο BMW μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα σε δύο τροχούς. Μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα τουρισμού, η οποία αποτελεί το καλύτερο μέχρι στιγμής δείγμα, από μια εξέλιξη που αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά λαμβάνει χώρα και συνεχίζεται για δεκαετίες. Ναι το RT ταξιδεύει μαγικά και μοναδικά, όπως καμία άλλη μοτοσυκλέτα δεν μπορεί, ακριβώς γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της Βαυαρικής φιλοσοφίας.

Η έκπληξη είναι ότι ο ρόλος του δεν είναι μονοδιάστατος, μπορεί με μεγάλη ευκολία να κάνει και πράγματα τα οποία βάση κατηγορίας, δεν ήταν “υποχρεωμένο” να κάνει. Θα έλεγα ότι με άνεση μπορεί να χαρακτηριστεί ως τουριστικό all-rounder. Η απορία μου πάντα ήταν γιατί είναι τα GS τα best seller της BMW και όχι το RT… δεν μειώνω σε καμία περίπτωση τα GS, απλά αυτά έχουν πιο εδικό ρόλο. Επί της ουσίας, για την χρήση που τους κάνει ένα 80% των ιδιοκτητών τους, το RT θα εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα. Περί ορέξεως βέβαια. Το RT είναι η μοτοσυκλέτα με την οποία μπορείς άνετα, Να ξεκινήσεις απόγευμα χειμώνα με χιονόνερο, καθημερινή, για βόλτα χωρίς προορισμό. Και να καταλήξεις χωρίς να το καταλάβεις, 350 χιλιόμετρα μακριά από την βάση σου.

Το θέμα δεν είναι αν μπορούν να το κάνουν άλλες μοτοσυκλέτες αυτό, το θέμα είναι αν βάζουν εσένα “στην πρίζα” να το κάνεις. To RT, πιστέψτε με, μπορεί.
test_bmw_r1250rt_kinisi_5.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_4.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_9.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_17.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_11.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_2.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_16.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_10.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_13.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_15.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_6.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_8.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_14.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_1.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_3.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_12.jpgtest_bmw_r1250rt_kinisi_7.jpg
bmw-r-1250-gs-2019-27.JPGtest_bmw_r1250rt_leptomereies_10.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_11.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_16.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_12.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_4.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_6.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_5.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_3.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_14.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_13.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_7.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_9.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_1.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_2.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_8.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_15.jpgtest_bmw_r1250rt_leptomereies_17.jpg
test_bmw_r1250rt_statika_3.jpgtest_bmw_r1250rt_statika_4.jpgtest_bmw_r1250rt_statika_7.jpgtest_bmw_r1250rt_statika_5.jpgtest_bmw_r1250rt_statika_1.jpgtest_bmw_r1250rt_statika_6.jpgtest_bmw_r1250rt_statika_2.jpg
Κατασκευαστής BMW Motorrad 
Μοντέλο R 1250 RT 
Αντιπρόσωπος BMW Hellas
Τιμή (ευρώ) 20.400 η βασική έκδοση, 25.790 ευρώ η μοτοσυκλέτα της δοκιμής 
Εγγύηση 3 χρόνια (μοντέλα 2019)
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Α-Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4β/Κ, ShiftCam 
Κυβισμός (cc) 1.245
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 102,5 Χ 76
Συμπίεση (:1)  12,5 
Τροφοδοσία  Ηλ. ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 1
Λίπανση  Yγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Μονόδισκος αυτοκινητιστικού τύπου, υγρός 
Κιβώτιο  Μηχανικό 6 σχέσεων 
Μετάδοση Άξονας
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινα σωληνωτά τμήματα  
Κάστερ (°)  25,9
Ίχνος (mm) 116
Μεταξόνιο (mm) 1.485
Ύψος σέλας (mm) 805/825
Μήκος (mm) 2.222
Πλάτος (mm) 990 (με βαλίτσες), 985 (καθρέπτες)
Ύψος (mm) 1.570 (με ζελατίνα στην υψηλότερη θέση) 
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α.
Βάρος (πλήρες, kg)   279
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  25
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Telelever, μονό αμορτισέρ, ESA,  διαδρομή τροχού 120 mm
Πίσω  Paralever, μονό αμορτισέρ, ΕSA, διαδρομή τροχού 136mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-17''
Πίσω  180/55-17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 360mm με δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης, ABS Pro 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 276mm με δαγκάνα δύο εμβόλων, ABS Pro 
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  136/7.750
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  14,6/6.000Ταξινομήσεις διμήνου 2019 - TOP-15 Παπιών

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των 2 πρώτων

Νέα κόσμου

Meteo & Αnytime – Δείτε τον καιρό στο οδικό δίκτυο της χώρας

Μια νέα υπηρεσία για τα καιρικά φαινόμενα που θα συναντήσετε καθ’ οδόν

Volvo – Αυτόματη ακινητοποίηση σε περίπτωση απερίσκεπτης οδήγησης!

Ένα σύστημα ασφαλείας για τις ευπαθείς ομάδες

Jason Momoa: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Harley-Davidson - Video

O Kal Drogo / Aquaman έχει μεγάλη τρέλα με τις μοτοσυκλέτες και φαίνεται

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

IPONE προϊόντα περιποίησης μοτό στη Moto Petsas

Κιτ ομορφιάς για την καλή σου

Benelli TRK251: Ήρθε στην Ελλάδα, μάθαμε την τιμή του

Και ακούμε για πρώτη φορά τον ήχο του

Ducati Multistrada 950 - Για 2 ημέρες ακόμη με έκπτωση 1.700€!

Ισχύει μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2019

Λιπαντικό κινητήρα Ipone Red Bull Stroke 4 Racing

100% Συνθετικό για αγωνιστική χρήση

Καθαριστικό μοτοσυκλέτας Ipone Moto Wash

Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες

Bridgestone Battlax AdventureCross Scrambler AX41S

Με έκπτωση έως 25% στην Wheelcity

Νέα αγώνων

gasgas endurogp 800

H GasGas παρουσιάζει την ομάδα της για το EnduroGP

Με τρεις έμπειρους αναβάτες στη μάχη του τίτλου

BMW Motorrad Race Trophy: Αγωνίζεσαι με BMW και επιβραβεύεσαι

Το πρόγραμμα τρέχει για 6η συνεχή χρονιά

H FIM ανακοινώνει ηλεκτρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro

Νέος θεσμός, ξεκινά από το καλοκαίρι του 2019

TEST - Vespa Elettrica 2019

Η νέα τάση της μόδας είναι... υψηλή

Νέα αγοράς Αναβάτη

hebo winter climate gantia

Γάντια Hebo Winter Climate

Softshell και παντός καιρού

Δερμάτινα μποτάκια Forma Swift Dry

Casual για κάθε μέρα

Ηλεκτρικό scooter NIU M+ σε προσιτή τιμή

Από την ελληνική αντιπροσωπεία MUVUS

Ελαφριά γάντια Fovos Neoprene

Ελαφριά γάντια για τα δύσκολα

Κάλτσες off road Forma FORX430

Ποιότητα και εκτός δρόμου

Νέο κράνος Caberg Drift Evo

Ανασχεδιασμένο και καλύτερο

KTM παιδικό Neck Brace GPX Carbon, σε προσφορά

Προστασία με υπογραφή

Μπουφάν Nordcode Metropolis II

Σε casual στιλ για την καθημερινότητά σας

Αδιάβροχο σετ Nordcap σε προσιτή τιμή

Στο κατάστημα της Wheelcity

Κράνος κλειστού τύπου Pilot Snake

Με εντυπωσιακά γραφικά

Μοναδικές παροχές για service Piaggio και Vespa στο Moto Petsas

Εγγυημένη φροντίδα, δίκυκλο αντικατάστασης και πολλά άλλα

Χειμερινά γάντια μοτοσυκλέτας στην Wheelcity

Ποικιλία για κάθε πορτοφόλι

Αγώνες

mx1 touratzidis

Π.Π. ΜΧ 2019, 2ος αγώνας, Άργος

Θρίαμβος Yamaha με Τουρατζίδη και Ανδρέου

AMA SX 2019, 11ος αγώνας, Indianapolis (ΗΠΑ)

Γέμισε το βάθρο ΚΤΜ, αμφίρροπη η μάχη του τίτλου

WorldSBK 2019, 2ος αγώνας, Buriram (Ταϊλάνδη)

Ο Rea βρήκε τον δάσκαλό του και αυτός λέγεται Bautista

Έντονος συναγωνισμός με τα νέα ελαστικά της Michelin στον αγώνα του Κατάρ

Ο εναρκτήριος αγώνας MotoGP 2019 όπως τον έζησε η Michelin