Yamaha

 

yamaha tracer 900 2017 test bikeit

Sport τουρίστας ο... συμμορφωμένος

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Συνεργάστηκε: Τάκης Μανιάτης

Το best seller Tracer 900 συμμορφώθηκε για το 2017 με τις Euro 4 προδιαγραφές, απέκτησε νέα γραφικά και διεύρυνε την διαθέσιμη χρωματική παλέτα. Εμείς βρεθήκαμε στη σέλα του για να θυμηθούμε ξανά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έκαναν τόσο επιτυχημένο στην παγκόσμια αγορά και ακόμη πιο σημαντικά στην δική μας “δύσκολη” ελληνική.

yamaha tracer 900 2017 test bikeit 9

Το Tracer άλλαξε τα δεδομένα στις sport-touring μοτοσυκλέτες μεσαίου-μεγάλου κυβισμού βάζοντας εν πολλοίς τα πράγματα στη θέση τους, όταν και παρουσιάστηκε πριν από τρία περίπου χρόνια. Άλλο sport touring και άλλο touring, αφού το πρώτο προϋποθέτει, εκτός από ανέσεις στο ταξίδι και διασκέδαση με έναν ή δύο στη σέλα.  Με τον φιλικότατο και διασκεδαστικό του χαρακτήρα, που προσαρμόζεται άμεσα στα γούστα του αναβάτη, το Tracer ήταν και είναι άρτια εξοπλισμένο για την τιμή του, προσφέροντας άνεση και επαρκή προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Παράλληλα, ο εξαιρετικός τρικύλινδρος κινητήρας του, καλύπτει με τις επιδόσεις που προσφέρει το 99% των απαιτήσεων του αναβάτη που ψάχνει μια all-round μοτοσυκλέτα προσθέτοντας σε αυτό και τον παράγοντα διασκέδαση.  Με λίγα λόγια το 900άρι Tracer παρουσιάστηκε με το “καλημέρα” ως μία ολοκληρωμένη και χρηστικότατη πρόταση που κάνει την οδήγηση απολαυστική είτε κινείστε στους δρόμους της πόλης είτε έξω από αυτή.

Για το 2017 το Tracer 900 συμμορφώθηκε με τις προδιαγραφές Euro 4, χωρίς παράλληλα να αλλοιωθεί στο ελάχιστο ο χαρακτήρας του, ενώ στην χρωματική του παλέτα προστέθηκε το μαύρο ματ και το πράσινο ματ χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Το έντονο και ιδιαίτερα ελκυστικό μπλε χρώμα της μοτοσυκλέτας της δοκιμής παρέμεινε ως είχε , ωστόσο τα γραφικά στο ρεζερβουάρ είναι ανασχεδιασμένα, όπως και στις άλλες δύο χρωματικές εκδόσεις.

Σχεδιαστικά το Tracer παραμένει σύγχρονο και επιθετικό προτάσσοντας έντονες γωνίες και ακμές στη σχεδίαση των πλαστικών του χωρίς να θυσιάζει το “οικογενειακό” look των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρίας. Η Yamaha όσο το δυνατόν λιγότερα πλαστικά και αυτό λειτούργησε ευεργετικά για το Tracer αφού δίνει μια ανάλαφρη οπτική αίσθηση, χάρη και στην “άδεια ” ουρά.

Ποιοτικά το Tracer συνεχίζει να στέκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η ποιότητα της βαφής δίνει λαβές για γκρίνια, τα μεγάλα σε μέγεθος χειριστήρια έχουν ποιοτική αίσθηση κατά τη χρήση τους και τριγμούς δεν πρόκειται να ακούσετε ούτε σε ιδιαίτερα κακοτράχαλο οδόστρωμα. Γενικά το Tracer παρουσιάζεται ως μία πολύ καλοφτιαγμένη μοτοσυκλέτα και ικανοποιεί και στον πολύ νευραλγικό ποιοτικό τομέα.

Η μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας έχει ό,τι χρειάζεται για να ικανοποιήσει εύκολα τις επιθυμίες του αναβάτη της. Η ρυθμιζόμενη σε ύψος στενή ζελατίνα, μπορεί να μην απομονώνει πλήρως τον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης (το Tracer δεν σχεδιάστηκε άλλωστε για να κάνει κάτι τέτοιο), ωστόσο θα καλύψει επαρκώς αναβάτες με ύψος 1,85 μ. Στην προστασία στα πολλά χιλιόμετρα συνεισφέρουν και οι αιχμηρές χούφτες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τους καθρέπτες, μειώνουν την ένταση του αέρα που φτάνει στους ώμους του αναβάτη και κρατούν τα χέρια ξεκούραστα ακόμη και αν κινείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα με ταχύτητες άνω των 150 χλμ./ώρα.

yamaha tracer 900 2017 test bikeit 1

Στη συνέχεια έχουμε τη σέλα του αναβάτη που συμβάλλει ουσιαστικά στα πολύ καλά επίπεδα άνεσης που προσφέρει το Tracer, έχοντος σωστό σχήμα και ποιοτικό αφρώδες. Η μεγάλη σε μήκος σέλα ρυθμίζεται σε δύο θέσεις όσον αφορά στο ύψος της. Η χαμηλή θέση (αλλάζει και λίγο την κλίση της σέλας) εξυπηρετεί άριστα στο αστικό περιβάλλον, αφήνοντας τα πόδια να φτάσουν κάτω πιο εύκολα και για τους κοντύτερους. Η ψηλότερη θέση από την άλλη βελτιώνει αισθητά την ευκολία με την οποία αλλάζεις κατεύθυνση σε γρήγορο ρυθμό, μοιράζοντας παράλληλα καλύτερα το βάρος του αναβάτη πάνω στην έκτασή της, αφού σε αυτή τη θέση μπορείς να εκμεταλλευτείς πλήρως το φαρδύτερο πίσω τμήμα της. Ο αναβάτης μπορεί να φέρει τη θέση ακόμη περισσότερο στα μέτρα του γυρνώντας ανάποδα τα καβαλέτα με το τιμόνι να μετατοπίζεται πιο μπροστά κατά ένα περίπου εκατοστό.

yamaha tracer 900 2017 test bikeit 14

Στα δυνατά εργονομικά σημεία της μοτοσυκλέτας της Yamaha περιλαμβάνεται και ο μεγάλος LCD πίνακας πληροφοριών που χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Σε αυτές τις δύο ευανάγνωστες οθόνες θα βρείτε όλα εκείνα που πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζετε με την μικρότερη στα δεξιά να μπορεί να παραμετροποιηθεί όσον αφορά τα στοιχεία που παρουσιάζει.

Προχωράμε στη σέλα του συνεπιβάτη όπου και εκεί η Yamaha εποίησε σωστά. Η ξεχωριστή και σε ψηλότερο επίπεδο σέλα, παρουσιάζεται άνετε και για μεγαλόσωμους και στο πίσω μέρος της έχει μια μικρή “καμπούρα” για να μην μετακινείται προς τα πίσω ο συνεπιβάτης στις επιταχύνσεις. Στην διάθεσή του έχει και δύο μεγάλες χειρολαβές, ενώ στην ουρά θα βρείτε ενσωματωμένες βάσεις για τις προαιρετικές βαλίτσες. Τέλος στα καλά επίπεδα άνεσης του συνεπιβάτη συνεισφέρουν και τα σωστά τοποθετημένα μαρσπιέ που τοποθετούν τα πόδια σε καλές και ξεκούραστε γωνίες.

Ο εν σειρά τρικύλινδρος κινητήρας με τις 12 βαλβίδες και τους offset κυλίνδρους που γνωρίζουμε πολύ καλά και από το MT-09 αποδίδει 113,4 ίπους στις 10.000 σ.α.λ. και ροπή που ανέρχεται στα εννέα σχεδόν κιλά. Φέρει τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις για τον ψεκασμό του με την στάνταρ ρύθμιση να αποτελεί και τη χρυσή τομή μεταξύ απόκρισης και γραμμικότητας, την B να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα σε ολισθηρές συνθήκες οδήγησης και την “A” να αγριεύει τα πράγματα με την πιο άμεση απόκριση μεταξύ των τριών.

Η απόδοση του ιδιαίτερα εύστροφου μοτέρ είναι ζωντανή και μεστή σε όλο το φάσμα λειτουργίας, η ελαστικότητα που παρουσιάζει είναι άκρως ικανοποιητική, ενώ και η μέση κατανάλωση κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα αφού δεν ξεπερνά τα 6,4 λίτρα/100 χλμ. Με λίγα λόγια το τρικύλινδρο μοτέρ θα τα καταφέρει καλά σε ένα τεράστιο φάσμα χρήσης ικανοποιώντας παράλληλα τον αναβάτη και όταν αρχίσει να… γυαλίζει το μάτι του.

Με πλαίσιο, αναρτήσεις, αλλά φρένα να προέρχονται (για εκείνους που δεν γωρίζουν), από τον χρηστικό… κανίβαλο που ακούει στο όνομα MΤ-09, το Tracer “πατάει” στις σωστές βάσεις για την δημιουργία ενός διασκεδαστικού πακέτου. Φυσικά και έχουμε αλλαγές για να προσαρμοστούν όλα αυτά στoν sport touring χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Το υποπλαίσιο είναι διαφορετικό, πιο μακρύ και πιο στιβαρό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες αναβάτη, συνεπιβάτη και αποσκευών και οι αναρτήσεις έχουν πέρα από μεγαλύτερες διαδρομές και διαφορετικό set up. Αυτά που έχουν μείνει ίδια είναι τα φρένα. Οι δύο δίσκοι με διάμετρο 298 χλστ. συνδυάζονται με 4πίστονες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που περιμένει κανείς από μια μοτοσυκλέτα 114 ίππων. Η πολλή δύναμη που παράγουν συνδυάζεται με αίσθηση στη μανέτα με τι δικάναλο ABS τελευταίας γενιάς (όχι όμως cornering ABS) να κάνει ταχύτατα την δουλειά του μόνο όταν χρειάζεται. Στο πακέτο “προστασίας” του αναβάτη περιλαμβάνεται και traction control το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί και λειτουργεί εξίσου καλά με το ABS.

Το βασικό συστατικό που οδήγησε το Tracer 900, στην επιτυχημένη εμπορική πορεία που διανύει μέχρι σήμερα είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται στην όρεξη του αναβάτη του χωρίς παράλληλα να δείχνει ότι προσπαθεί. Η ανάλαφρη αίσθηση που δίνει, καθότι το γεμάτο βάρος του αγγίζει τα πολύ λογικά 210 κιλά, το κάνει να αντιμετωπίζει  χωρίς άγχος την κίνηση της πόλης. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται προσοχή στους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα, που πραγματοποιούνται με ευκολία, είναι το μεγάλο πλάτος του τιμονιού: αν οι καθρέπτες των αυτοκινήτων βρίσκονται κάτω από το ύψος του τιμονιού κανένα πρόβλημα, διαφορετικά προσοχή για να μην πάρετε κανένα δώρο για το σπίτι. Κατά τα άλλα το σωστά ζυγισμένο πλαίσιο και οι αναρτήσεις που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις ανωμαλίες που θα συναντήσουν σας κρατούν ξεκούραστους και χαλαρούς πάνω στο Tracer 900. Αν από την άλλη σας έρθει ξαφνικά η όρεξη να ξυπνήσετε τον διασκεδαστικό χαρακτήρα του Tracer, δεν έχετε παρά να περιστρέψετε το δεξί γριπ λίγο περισσότερο και πιο απότομα. Αυτή η κίνηση ανοίγει τις πύλες για το λούνα παρκ του Tracer 900 και εφόσον έχετε απενεργοποιήσει και το traction control, οι πλαγιολισθήσεις αλλά και οι σούζες ισχύος έρχονται κατά παραγγελία αλλά και μεγάλη προθυμία που δεν απαντάται σε αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού. Το πάρτι συνεχίζεται φυσικά και εκτός των τειχών με το Tracer να παρουσιάζεται και ουσιαστικό σε δρόμο με στροφές καθώς δίνει την δυνατότητα στον αναβάτη να κινηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμός.

yamaha tracer 900 2017 test bikeit 9

Ο πολύ δυνατός και άμεσος σε απόκριση κινητήρας, το βάρος που μοιράζεται ιδανικά μεταξύ των δύο τροχών, το φαρδύ τιμόνι που επιτρέπει πολύ γρήγορες και εύκολες αλλαγές κατεύθυνσης και κλίσης, αλλά και η σέλα που αφήνει τον αναβάτη να κινηθεί με ελευθερία πάνω της δίνουν την εντύπωση πως οδηγείς μικρότερη και ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα που πετά την σκούφια της ακόμη και για σφιχτό στροφιλίκι! Αυτό το τελευταίο, η εύκολη μετατόπιση του σώματος επάνω στη σέλα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον διασκεδαστικό χαρακτήρα του Tracer 900 που αντιδρά σχεδόν σα να είναι ζωντανό: λίγο πιο μπροστά στη σέλα, ανοίγοντας παράλληλα λίγο πιο απότομα και γεμάτα το γκάζι και ο πίσω τροχός διώχνει γλυκά. Λίγο πιο πίσω και ο μπροστινός τροχός αποχαιρετά το έδαφος ακόμη και χωρίς τη χρήση του μαλακού αλλά ελαφρώς απότομου συμπλέκτη.

Το Tracer δίνει παράλληλα την δυνατότητα να διορθώσεις εύκολα και χωρίς άγχος σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά (γλίστρημα τροχού ή λάθος εκτίμηση στην είσοδο μιας στροφής), χάρη σε αυτό το ανάλαφρο “πάτημά” του αλλά και στην δυνατότητα εξαιρετικού ελέγχου που δίνει το φαρδύ του τιμόνι.

Θέλετε να επιστέψετε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιστρέφετε το γκριπ λίγο πιο χαλαρά και η μοτοσυκλέτα αλλάζει άρδην χαρακτήρα, κάτι που θα εκτιμηθεί δεόντως στο ταξίδι. Στον αυτοκινητόδρομο, η προστασία από τον αέρα βρίσκεται γενικά σε καλά επίπεδα μέχρι τα 150-160 χλμ./ώρα, ενώ από εκεί και πάνω λίγο σκύψιμο χρειάζεται. Μην ξεχνάτε όμως ότι το Tracer 900 δεν είναι μια καθαρόαιμη Touring μοτοσυκλέτα αλλά ένα Sport Tourer που τα καταφέρνει άριστα για τον χαρακτήρα του και σε αυτό το πεδίο.

yamaha tracer 900 2017 test bikeit 13

Μια μοντέρνα all-round μοτοσικλέτα, με fun χαρακτήρα και χορταστικό μοτέρ που συνοδεύεται από μια λογική για την κατηγορία τιμή, στα 10.900 ευρώ. Αυτό είναι το Yamaha Tracer 900 που φέρει πολύ καλά επίπεδα στάνταρ εξοπλισμού τα οποία μπορούν να ανέβουν ακόμη υψηλότερα χάρη στην διαθέσιμη γκάμα προαιρετικών αξεσουάρ. Μια πραγματικά ολοκληρωμένη πρόταση που απλά περιμένει να την ανακαλύψετε όπως και χιλιάδες άλλοι αναβάτες έχουν ήδη κάνει σε όλο τον κόσμο. Τολμήστε και δεν θα χάσετε.

yamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_9.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_11.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_1.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_5.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_3.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_13.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_4.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_10.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_6.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_12.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_8.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit.jpgyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_2.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_7.JPG

yamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_14.JPG2017_YAM_MT09TR_EU_DNMGMG_STU_002_03.jpg2017_YAM_MT09TR_EU_MDNM6_STU_002_03.jpg2017_YAM_MT09TR_EU_DPBMC_STU_002_03.jpgyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_9.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_11.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_3.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_13.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_4.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_10.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_12.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_8.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_7.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_1.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_5.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_6.JPGyamaha_tracer_900_2017_test_bikeit_2.JPG

Κατασκευαστής Yamaha Motor
Μοντέλο Tracer 900
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 10.900 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος 3κύλινδρος, τετράχρονος, 12βάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 847
Συμπίεση (:1) 11.5
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78x59,1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 3-Ιαν
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 24
Ίχνος (mm) 100
Πλάτος  (mm) 950
Μεταξόνιο (mm) 1.440
Ύψος (mm) 1.345-1.375
Ύψος σέλας (mm) 845-860
Απόσταση εδάφους (mm) 135
Βάρος γεμάτο (kg) 210
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 18
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομή 137mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομή 130mm
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17''
Πίσω 180/55-17''
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 298 mm / δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 113,4 / 10.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 8,9 / 8.500

 

Νέοι φόροι της Ε.Ε. σε αμερικάνικα εξαρτήματα μοτοσυκλέτας

Ένας ακόμα εμπορικός πόλεμος Ε.Ε. - Η.Π.Α στα σκαριά

Ταξινομήσεις τριμήνου 2019 - Top-15 Παπιών

Δείτε τις επιδόσεις ΟΛΩΝ των παπιών της αγοράς

Νέα κόσμου

Husqvarna Concept E go 1 800

Η Husqvarna εξετάζει τη δημιουργία ηλεκτρικού σκούτερ

Δε θα είναι η πρώτη της απόπειρα, ούτε για ηλεκτρικό, ούτε για σκούτερ

Honda – Ενσωμάτωση πίσω κάμερας σε κράνος

Συλλογή δεδομένων για εφαρμογές που αφορούν την ασφάλεια

Έκθεση Μοτοσυκλέτας για τη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες

Σπουδαία πρωτοβουλία που αξίζει να υποστηρίξουμε όλοι

To Women Riders World Relay έρχεται στην Ελλάδα - Δηλώστε συμμετοχή

Γίνε μέρος της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας για τη γυναίκα και τη μοτοσυκλέτα

Ducati World - Το νέο θεματικό πάρκο ανοίγει στις 18 Απριλίου 2019

35.000 τετραγωνικά μέτρα αφιερωμένα στην ιταλική φίρμα

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

ohlins du 726

Öhlins - Νέα σειρά αμορτισέρ για Ducati X-Diavel

Η αρχή της βελτίωσης, σε δύο τύπους αμορτισέρ

Michelin Cup Evo & Power Slick Evo με έκπτωση έως 42%

Σημαντική προσφορά από την Wheelcity

Σετ περιποίησης αλυσίδας Ipone

Διατηρήστε τη σαν καινούρια

Νέο συνθετικό λιπαντικό IPONE R4000 RS, από τη Moto Petsas

Κορυφαία απόδοση και προστασία

Η πιο ισχυρή Vespa με την πιο δυνατή προσφορά

Μέχρι 30/6, όλη η γκάμα Vespa GTS 300 HPE με όφελος έως 410 ευρώ

KTM 250 EXC TPI MY19 - Σε δελεαστική προσφορά!

Για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών

Νέα αγώνων

ktm fan package 2019 3

KTM Fan Packages 2019 - Η απόλυτη «πορτοκαλί» MotoGP εμπειρία

Εντυπωσιακά πακέτα παρακολούθησης 11 αγώνων του 2019

Π.Π. ΜΧ - Βαριά τιμωρία για τον Νίκου Λυρίου

Ελέγχεται και ο "αντίδικος" Γιάννης Τουρατζίδης

Hellas Rally 2019 - Το επίσημο Trailer - Video

Στο Καρπενήσι, στις 18-26 Μαίου

Π.Π. ΜΧ 2019 - Άσχημο επεισόδιο με Κουζή & τιμωρία του από την ΑΜΟΤΟΕ

Βαριές κουβέντες και τσακωμοί που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Νέα αγοράς Αναβάτη

muc off snow foam cleaner motomarket

Καθαριστικός αφρός Muc Off Snow Foam 1Lt

Ουδέτρερο ph & πλούσιο άρωμα μούρου!

Μποτάκι Forma Swift Dry δέρμα

Αδιάβροχο και μοδάτο

Σετ περιποίησης κράνους Ipone

Ολοκληρωμένη φροντίδα εντός και εκτός

Κράνος Bell Qualifier Integrity

Εντυπωσιακό και ιδιαίτερα προσιτό

Μπουφάν Nordcode Square

Ελαφρύ και απαραίτητο

Κράνος κλειστού τύπου Caberg Drift Evo Integra

Σπορ κράνος για τους απαιτητικούς

KTM - Συλλογή PowerWear Offroad 2020

Ντυθείτε πορτοκαλί απ’ την κορυφή ως τα νύχια - και μετά λασπωθείτε

Δερμάτινα μποτάκια Forma Swift Dry

Casual για κάθε μέρα

Στο Paddock 512 για αγορά & test ride Bajaj μοτοσυκλετών

Όλα τα μοντέλα της Bajaj άμεσα διαθέσιμα

Νέο κράνος Caberg Drift Evo

Ανασχεδιασμένο και καλύτερο

Χαλάκι Öhlins Racing

Για τους αγώνες, το συνεργείο, το κατάστημα

Γνήσια ανταλλακτικά Husqvarna & Husaberg στo Paddock 512

Η μόνη κάθετη μονάδα Husqvarna στην Αθήνα

Αγώνες

450 tomac win

AMA SX 2019, 15ος αγώνας, Denver (Η.Π.Α.)

Η Kawasaki τα σκούπισε όλα. Ξανά.

WorldSBK 2019, 4ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Όριο στροφών ε; Σκασίλα μου!

MotoGP 2019, 3ος αγώνας, Circuit of the Americas (Η.Π.Α.)

Ο Rins έσπασε το ρόδι κερδίζοντας τον Rossi!