an bb125

Επιλογές με δίπλωμα Α1, για όλους

Η κατηγορία των 125 κ.εκ. παρουσιάζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Πολλοί κατασκευαστές έχουν μπει στο παιχνίδι με μοντέλα που δεν εκτελούν απλά τον ρόλο του μεταφορικού μέσου αλλά αποτελούν ολοκληρωμένες μοτοσυκλέτες που δεν τους λείπει τίποτα , ιδιαίτερα προσεγμένες και στους τομείς της συμπεριφοράς και της σχεδίασης.

Τα 125άρια είναι το πρώτο βήμα για εκείνους που θέλουν να μπουν στον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας και μονόδρομος για τους νεαρούς αναβάτες και αναβάτριες που έχουν στα χέρια τους δίπλωμα κατηγορίας Α1. Ακολουθούν οκτώ προτάσεις αυτής της κατηγορίας που ξεχωρίζουν πραγματικά για το στιλ ή/και για τη συμπεριφορά τους, που έχουν παράλληλα μεγάλο ενδιαφέρουν και για τους πιο έμπειρους αναβάτες.

Οι τελευταίοι θα τα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο, ειδικά αν ψάχνουν ένα δεύτερο δίκυκλο για την καθημερινή τους μετακίνηση στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο.125 afieroma 4

Τιμή: 2.490 ευρώ

Μια ακόμη μικρή και λαχταριστή ρετρό μοτοσυκλέτα αυτή τη φορά με όνομα και επώνυμο που ταιριάζει ιδανικά με την εμφάνισή της. Με στοιχεία scrambler, όπως “χοντρά” ελαστικά, το ψηλό τιμόνι και τις φυσσούνες στα καλάμια το Rock II καταφέρνει να ξεχωρίζει και να προκαλεί τα βλέμματα. To παρουσιαστικό του δίνει μια έξτρα αίσθηση χειροποίητης custom κατασκευής και αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα, σε αυτή την κατηγορία τιμής, αφού κάθε μετατροπή κοστίζει και το μπάτζετ είναι συνήθως περιορισμένο. Εδώ δεν χρειάζεται καμία για να ξεχωρίζετε, όλα έρχονται έτοιμα από το εργοστάσιο στα 2.490 ευρώ! Ο αερόψυκτος κινητήρας του υπόσχεται, πέρα από σχεδίαση “από τα παλιά” και επιδόσεις που επαρκούν πλήρως για να κινηθείτε με γρήγορα στους δρόμους της πόλης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Α/Ψ, 2βάλβιδος
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 9,5/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 0,9/6.500
Ύψος σέλας (χλστ.): Δ.Α.
Βάρος (κιλά): 136


125 afieroma 3

Τιμή: 2.589 ευρώ

Το Brixton αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η σχεδίασή του είναι ο πρώτος και βασικός λόγος που θα στρέψεις το βλέμμα σου στο BX 125 και ο κυριότερος για να το κάνεις δικό σου. Οι ρετρό γραμμές του δεν είναι υπερβολικές και η αισθητική λιτότητα που το χαρακτηρίζει προσθέτει πόντους και στην αίσθηση που δίνει στον αναβάτη ότι... έρχεται από “τα παλιά”. Σε αυτό βοηθάει και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, για την κατηγορία τιμής αλλά και το γεγονός ότι ο οικονομικός και αρκούντως δυνατός κινητήρας του είναι σχεδίασης και κατασκευής της Suzuki (γνωστός από τα GN και DR), κάτι που προϊδεάζει απολύτως θετικά για την αξιοπιστία του σε βάθος χρόνου. Όλα αυτά συνδυάζονται με την προσιτή τιμή των 2.589 ευρώ για μια μοτοσυκλέτα άκρως φιλική με όλους, έτοιμη για την μάχη της καθημερινότητας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Α/Ψ, 2βάλβιδος
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 11,3/9.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ύψος σέλας (χλστ.): Δ.Α.
Βάρος (κενό, κιλά): 134

125 afieroma 5

Τιμή: 3.590 ευρώ

Το σήμα της Mondial μπορεί να αναγεννήθηκε σχετικά πρόσφατα, ωστόσο κοιτάζοντας τη νέα και άκρως εντυπωσιακή Hipster, νομίζει κανείς ότι δεν έλειψε ποτέ από τα δίτροχα δρώμενα. Πολύ απλά η Hipster, είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία κυβισμού, ακόμη και αν πάμε πολύ-πολύ πίσω στο χρόνο βρίσκοντας παράλληλα στόχο και στην τρέχουσα μόδα των μοντέρνων ρετρό μοτοσυκλετών. Από όπου και αν το κοιτάξεις, μοιάζει με ιδιαίτερα προσεγμένη custom δουλειά που κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνει δικό σου με περίπου 3.500 ευρώ (η τιμή δεν έχει καθοριστεί ακόμη από την ελληνική αντιπροσωπεία), μετατρέποντας έτσι ένα όνειρο σε προσιτή πραγματικότητα. Κερασάκια στην τούρτα ο πολύ ώριμος χαρακτήρας που παρουσιάζει στο δρόμο θυμίζοντας μοτοσυκλέτα μεγαλύτερου κυβισμού αλλά και η ποιότητα κατασκευής που βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, ΥΨ, 4βάλβιδος
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 13,6/9.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,07/8.000
Ύψος σέλας (χλστ.): 785
Βάρος (κενό, κιλά): 130

125 afieroma 2b

Τιμή: 2.590 ευρώ

Αν ψάχνετε για μία μοτοσυκλέτα με αισθητική απευθείας επηρεασμένη από τη 10ετία του ’60, τότε η Orcal Astor αποτελεί μονόδρομο. Η πρόταση της γαλλικής εταιρίας είναι ιδιαίτερα αξιόλογη καθώς φέρει προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως είναι το εντυπωσιακό σε σχήμα ρεζερβουάρ αλλά και η επένδυση της σέλας με το ανάγλυφο καρό, ενώ χαρακτηρίζεται και από ποιότητα κατασκευής που κυμαίνεται σε καλά επίπεδα. Στο δρόμο η Orcal Astor παρουσιάζεται ιδιαίτερα φιλική και πρόθυμη σε ό,τι και αν της ζητηθεί με το αερόψυκτο μοτέρ να αποδίδει καλά και να κινεί με άνεση και ταχύτητα τον αναβάτη στο αστικό περιβάλλον. Τα συνδυασμένα φρένα είναι δυνατά και μπλοκάρουν πολύ δύσκολα, οι μανούβρες εκτελούνται με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ και η κατανάλωση βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό το τελευταίο σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 16 λίτρων προσφέρει τεράστια αυτονομία που θα σας κάνει να ξεχάσετε το βενζινάδικο!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Α/Ψ, 2βάλβιδος
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ύψος σέλας (χλστ.): 785
Βάρος (κιλά): 124

125 afieroma 8

Τιμή: 4.320 ευρώ

Το στιλ της μικρής sport μοτοσυκλέτας της Aprilia θέλει και θυμίζει φυσικά τον εμβληματικό μεγάλο αδελφό Tuono V4 1100, και το μισό φέρινγκ που φοράει τα καταφέρνει πολύ καλά σε αυτό τον σκοπό. Το Tuono 125 ξεχωρίζει άμεσα για τα κορυφαία περιφερειακά του, όπως το κτηνώδες για την κατηγορία αλουμινένιο πλαίσιο δυο δοκών, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα πλαίσια των μεγάλου κυβισμού Supersport! Ασύμμετρο ψαλίδι, ανάποδο πιρούνι 41 χλστ. και μονό πίσω αμορτισέρ συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα. Για φρένα, η μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρίας χρησιμοποιεί μια τετραπίστονη δαγκάνα ακτινικής τοποθέτησης μπροστά και δίσκο 300 χλστ., ενώ στάνταρ είναι το ABS. Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος κινητήρας είναι, με δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής και φέρει ψεκασμό για την τροφοδοσία του, καλύπτοντας παράλληλα τις Euro 4 προδιαγραφές. Σπορ αλλά και πολιτισμένο, το μικρό Tuono παρουσιάζεται έτοιμο για κάθε πρόκληση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4βάλβιδος
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ύψος σέλας (χλστ.): 810
Βάρος (κιλά): Δ.Α.

125 afieroma 1

Τιμή: 4.980 ευρώ

Ως γνήσιος Δούκας, η έκδοση των 125 κ.εκ. είναι μια μοτοσυκλέτα που ψοφάει για στροφές. Εσείς οι νεότεροι δεν έχετε κανένα λόγο να το φοβηθείτε αυτό αφού το “μικρό” Duke σχεδιάστηκε έτσι ώστε να σας πάρει από το χεράκι και να σας δείξει με ασφάλεια όλες τις χαρές που μπορεί να προσφέρει μια μοτοσυκλέτα, ανεξαρτήτως κυβισμού. Το εξαιρετικό πακέτο πλαισίου, αναρτήσεων και φρένων (ABS της Bosch) συμπληρώνεται ιδανικά από μία ευρύχωρη θέση οδήγησης που δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στο τομέα του ελέγχου, για ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα σε κυβισμό Duke, εκτός φυσικά από την δύναμη. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η ισχύς είναι αρκετή για να κινηθείτε ταχύτατα στους δρόμους της πόλης και με απόλυτη ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο, με το Duke να αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα 125άρια της αγοράς. Ένα αστικό όπλο που ξεπερνά τα στενά όρια της κατηγορίας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 15/Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ύψος σέλας (χλστ.):
Βάρος (κενό, κιλά): 137

125 afieroma 7

Τιμή: 3.595 ευρώ

Το εντυπωσιακό χρώμα και τα πολύ όμορφα γραφικά, εμπνευσμένα από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Suzuki που τρέχει στο MotoGP είναι τα πρώτα πράγματα που θα σε κάνουν να κολλήσεις με GSX-S 125. Ακολουθούν το μοναδικής σχεδίασης εμπρός LED φανάρι και η αιχμηρή ουρά του, που θα… τρυπήσει την καρδιά όλων των οπαδών των streetfighter μοτοσυκλετών, ειδικά των νεότερων. Το GSX-S 125 είναι μια πολύ ποιοτική πρόταση που μπορεί να έρθει σε άμεση σύγκριση και με μεγαλύτερες σε κυβισμό και ακριβότερες προτάσεις και αυτό το δείχνει με το “καλημέρα”. Το ίδιο κάνει και όταν βρεθείς στη σέλα του: η θέση οδήγησης προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας και χωρά παράλληλα αναβάτες ακόμη και 1,9 μ., οι αναρτήσεις έχουν καλή λειτουργία, ενώ σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η απόδοση των φρένων που συμπληρώνεται ιδανικά από την εξαιρετική λειτουργία του ABS της Bosch.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ύψος σέλας (χλστ.): 785
Βάρος (πλήρες, κιλά): 134

125 afieroma 6

Τιμή: 4.900 ευρώ

To MT-125 δεν είναι ένα ακόμη μικρό “streetfighter” αλλά η εισαγωγική μοτοσυκλέτα στην “Σκοτεινή Πλευρά” της ιαπωνικής εταιρίας, όπως λέει χαρακτηριστικά και το σλόγκαν της, στον κόσμο δηλαδή των δημοφιλών Yamaha MT. Με ατσάλινο πλαίσιο τύπου Deltabox ποιοτικά περιφερειακά και γραφικά και χρώματα που προκαλούν τις αντιδράσεις, το MT-125 καταφέρνει να ξεχωρίζει πριν ακόμη κυλίσει τους τροχούς του. Η όρθια θέση οδήγησης φροντίζει για την άνεσή σας ακόμη και στις πιο δύσκολες καθημερινές συνθήκες, όπως και οι μαλακές αναρτήσεις που δεν προβληματίζονται με τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Παράλληλα η προοδευτική συμπεριφορά τους και ο ιδιαίτερα φιλικός χαρακτήρας του MΤ-125 σας επιτρέπει να οδηγείτε γρήγορα και με ασφάλεια με το σύγχρονο ABS που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό, όπως και ο δυνατός υγρόψυκτος κινητήρας με μέγιστη ονομαστική απόδοση μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για οδήγηση με δίπλωμα κατηγορίας Α1.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4βάλβιδος
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 15/9.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,25/8.000
Ύψος σέλας (χλστ.): 810
Βάρος (πλήρες, κιλά): 140

Ταξινομήσεις διμήνου 2019 - TOP-15 Παπιών

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των 2 πρώτων

Νέα κόσμου

Meteo & Αnytime – Δείτε τον καιρό στο οδικό δίκτυο της χώρας

Μια νέα υπηρεσία για τα καιρικά φαινόμενα που θα συναντήσετε καθ’ οδόν

Volvo – Αυτόματη ακινητοποίηση σε περίπτωση απερίσκεπτης οδήγησης!

Ένα σύστημα ασφαλείας για τις ευπαθείς ομάδες

Jason Momoa: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Harley-Davidson - Video

O Kal Drogo / Aquaman έχει μεγάλη τρέλα με τις μοτοσυκλέτες και φαίνεται

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

IPONE προϊόντα περιποίησης μοτό στη Moto Petsas

Κιτ ομορφιάς για την καλή σου

Benelli TRK251: Ήρθε στην Ελλάδα, μάθαμε την τιμή του

Και ακούμε για πρώτη φορά τον ήχο του

Ducati Multistrada 950 - Για 2 ημέρες ακόμη με έκπτωση 1.700€!

Ισχύει μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2019

Λιπαντικό κινητήρα Ipone Red Bull Stroke 4 Racing

100% Συνθετικό για αγωνιστική χρήση

Καθαριστικό μοτοσυκλέτας Ipone Moto Wash

Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες

Bridgestone Battlax AdventureCross Scrambler AX41S

Με έκπτωση έως 25% στην Wheelcity

Νέα αγώνων

gasgas endurogp 800

H GasGas παρουσιάζει την ομάδα της για το EnduroGP

Με τρεις έμπειρους αναβάτες στη μάχη του τίτλου

BMW Motorrad Race Trophy: Αγωνίζεσαι με BMW και επιβραβεύεσαι

Το πρόγραμμα τρέχει για 6η συνεχή χρονιά

H FIM ανακοινώνει ηλεκτρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro

Νέος θεσμός, ξεκινά από το καλοκαίρι του 2019

TEST - Vespa Elettrica 2019

Η νέα τάση της μόδας είναι... υψηλή

Νέα αγοράς Αναβάτη

hebo winter climate gantia

Γάντια Hebo Winter Climate

Softshell και παντός καιρού

Δερμάτινα μποτάκια Forma Swift Dry

Casual για κάθε μέρα

Ηλεκτρικό scooter NIU M+ σε προσιτή τιμή

Από την ελληνική αντιπροσωπεία MUVUS

Ελαφριά γάντια Fovos Neoprene

Ελαφριά γάντια για τα δύσκολα

Κάλτσες off road Forma FORX430

Ποιότητα και εκτός δρόμου

Νέο κράνος Caberg Drift Evo

Ανασχεδιασμένο και καλύτερο

KTM παιδικό Neck Brace GPX Carbon, σε προσφορά

Προστασία με υπογραφή

Μπουφάν Nordcode Metropolis II

Σε casual στιλ για την καθημερινότητά σας

Αδιάβροχο σετ Nordcap σε προσιτή τιμή

Στο κατάστημα της Wheelcity

Κράνος κλειστού τύπου Pilot Snake

Με εντυπωσιακά γραφικά

Μοναδικές παροχές για service Piaggio και Vespa στο Moto Petsas

Εγγυημένη φροντίδα, δίκυκλο αντικατάστασης και πολλά άλλα

Χειμερινά γάντια μοτοσυκλέτας στην Wheelcity

Ποικιλία για κάθε πορτοφόλι

Αγώνες

mx1 touratzidis

Π.Π. ΜΧ 2019, 2ος αγώνας, Άργος

Θρίαμβος Yamaha με Τουρατζίδη και Ανδρέου

AMA SX 2019, 11ος αγώνας, Indianapolis (ΗΠΑ)

Γέμισε το βάθρο ΚΤΜ, αμφίρροπη η μάχη του τίτλου

WorldSBK 2019, 2ος αγώνας, Buriram (Ταϊλάνδη)

Ο Rea βρήκε τον δάσκαλό του και αυτός λέγεται Bautista

Έντονος συναγωνισμός με τα νέα ελαστικά της Michelin στον αγώνα του Κατάρ

Ο εναρκτήριος αγώνας MotoGP 2019 όπως τον έζησε η Michelin