Husqvarna

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 25

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Simple. Progressive. Απλό. Προοδευτικό. Ή αλλιώς η εύρεση καινοτόμας εμφάνισης μέσα από απλές φόρμες, και με την εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας. Το Husqvarna Vitpilen 701 είναι ακριβώς η παραπάνω πρόταση. Παραπλανητικά λιτό, και απρόσμενα απλό σε design, αποτελεί ένα από τα κορυφαία cafe-racer παραγωγής αυτή τη στιγμή, και ένα επιτυχημένο γενναίο νέο βήμα για τη Husqvarna, σε αχαρτογράφητα για εκείνη νερά.

Τον Νοέμβριο του 2014, ένα χρόνο μετά το επαναλανσάρισμα της Husqvarna Motorcycles και την επιστροφή της φίρμας στην Αυστρία, η Husqvarna παρουσίασε στην EICMA εκείνης της χρονιάς τα concept Vitpilen (λευκό βέλος στα σουηδικά) 401 & Svartpilen (μαύρο βέλος στα σουηδικά) 401. Έναν ακόμα χρόνο αργότερα, παρουσιάστηκε το Vitpilen 701, αρχικά σε concept μορφή, ενώ στην EICMA 2017 είδαμε τη μοτοσυκλέτα σε μορφή παραγωγής.

Το concept της Real Street γκάμας της φίρμας βασίζεται σε 2 λέξεις. Simple. Progressive. Simple, ήτοι οι λιτές γραμμές μιας άμεσα αναγνωρίσιμης μοτοσυκλέτας, και Progressive σε αναφορά στην σύγχρονη τεχνολογία που διέπει τις μοτοσυκλέτες της γκάμας. Τα παραπάνω δένονται με μια κορυφαία ποιότητα κατασκευής, και εξυψώνονται σε ένα νέο προιόν, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί ξεχωριστή μπράντα τόσο από τις χωμάτινες Husqvarna, όσο και από τις Street μοτοσυκλέτες της μαμάς ΚΤΜ.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 29

Κανένας σχεδιαστής δεν επιθυμεί τα προϊόντα του να προκαλούν την αδιαφορία, όμως το θέμα της λιτότητας στο Vitpilen 701 ακροβατεί έξυπνα ανάμεσα στην διακριτικότητα και τον εντυπωσιασμό χάρη ακριβώς σε αυτή την less is more σχεδίαση. Και με την ίδια μαεστρία αποφεύγει τον σκόπελο της έλλειψης πρωτοτυπίας, της αδιαφορίας.

Η μοτοσυκλέτα αιχμαλωτίζει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά, όμως όταν προσπαθήσεις να την αναλύσεις περισσότερο, σκοντάφτεις, καθώς οι λεπτομέρειες είναι λίγες και εξαιρετικά σπαρτιάτικες / σταράτες, ώστε να μην προκαλούν. Αντίθετα κάνουν τον παρατηρητή να επιστρέφει στο συνολικό design του 701. Ένα σύνολο δηλαδή που υπερβαίνει κατά πολύ τις λεπτομέρειες του, και δεν αποτελείται απλώς από το άθροισμα τους. Ηθελημένα ή όχι, εμάς έτσι μας φάνηκε αισθητικά το Vitpilen. Όχι αιχμηρό, ούτε κραυγαλέο, αντίθετα ομοιογενές και αμβλύ, με τη δύναμη στο όλον και όχι στα μέρη του.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 47

Στο ίδιο μήκος διακριτικού κύματος και τα χρώματα της μοτοσυκλέτας, με το ασημί ρεζερβουάρ και το ασημί φτερό ίσα να ξεχωρίζουν από τη μαύρη μαυρίλα πλάκωσε μαύρη σαν καλιακούδα. Μαύρος ο κύλινδρος και η κεφαλή, μαύρα τα υπόλοιπα πλαστικά, μαύρες οι ζάντες, μαύρη η καρίνα, μαύρο το πλαίσιο, μαύρος ο προβολέας, μαύρο το πιρούνι, μαύρη η εξάτμιση, μαύρο το όργανο, μαύρη η σέλα… άντε και λίγο «χάλκινο» σττα κάρτερ του μοτέρ για το ξεκάρφωμα.

Η τσαχπινιά στα χρώματα, αλλά και στο σχέδιο, έγκειται στην διαγώνια χαραγή, τη φλούο κίτρινη «σπαθιά» που έπεσε από τον KISKA, σπαθιά που ξεκινά από το πάνω μέρος του ρεζερβουάρ, και καταλήγει στο κάτω μέρος των μαρσπιέ συνεπιβάτη, ενώ ενδιάμεσα είναι ευδιάκριτη και στα πλαστικά, δίχως όμως κίτρινο χρώμα.

Η κοντή ουρά με τη στενή σέλα συνεπιβάτη γίνεται ακόμα πιο έντονη από τη βάση της πινακίδας που εδράζεται στο ψαλίδι, αφήνοντας εκτεθειμένο τον κουτσουρεμένο κώλο της μοτοσυκλέτας.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 21

Στο design μπαλαντέρ παίζουν και τα LED φώτα, τόσο στο DRL στεφάνι μπροστά, και στον κομμένο στη μέση στρογγυλό προβολέα, όσο και στο πίσω φωτιστικό σώμα – χαμόγελο, που γεμίζει όταν πατάς το πίσω φρένο.

Οι διακόπτες ξεπερνούν τα όρια της λιτότητας, γυρίζοντας σε πίσω στον χρόνο… όταν κανείς δεν ασχολούταν με τα μπλιμπλίκια, και όλοι επικεντρώνονταν στη μοτοσυκλέτα συνολικά. Χαρακτηριστικά, στο αριστερό γκριπ έχουμε φλας, προβολέα και κόρνα, ενώ στο δεξί, μίζα και Kill Switch. Αυτά.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 13

Τσαχπινιά έχει γίνει και στη θέση του κεντρικού διακόπτη, που βρίσκεται παράκεντρα τοποθετημένος, στην εντυπωσιακά φαρδιά τιμονόπλακα με τα κλιπόν, τσαχπινιά υπάρχει και στις «στρόφιγγες» στους ρυθμιστές αποσβέσεων του ανάποδου πιρουνιού των 43mm της WP, λευκή στο αριστερό καλάμι, κόκκινη στο δεξί, μία για την επαναφορά και η άλλη για τη συμπίεση.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 14

Πανέμορφη είναι η τάπα του 12λιτρου ρεζερβουάρ, πραγματικό τρισδιάστατο γλυπτό, ενώ κάνει και ένα πολύ ικανοποιητικό κλικ-κλακ, όταν ανοίγεις και κλείνεις το κάλυμμα της.

Προχωρώντας στα όργανα, στο όργανο ήθελα να πω, έχουμε ψηφιακές ενδείξεις σε στρογγυλό φόντο, ενώ οι ρυθμίσεις γίνονται από τρία κουμπιά που βρίσκονται πάνω στο όργανο -Set, Mode και το κουμπί που απενεργοποιεί το Traction Control.

Οι πιουρίστες ίσως να ήθελαν αναλογικό κοντέρ εδώ, αλλά η Husqvarna αποφάσισε να μην τραβήξει τόσο το ρετρό και simple σκοινί της, προχωρώντας με περισσότερο progressive διάθεση. Ψηφιακή λοιπόν η οθόνη, όμως το διαφανές πλαστικό που καλύπτει τις ενδείξεις είναι κακό σε ποιότητα, χαράζεται εύκολα και υπό γωνία βλέπεις μέσα να καθρεπτίζεται το ουράνιο τόξο.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 15

Οι ενδείξεις είναι αρκετές, και συγκεκριμένα ταχύμετρο, στροφόμετρο με μπάρες, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ενδείξεις θερμοκρασίας και στάθμης βενζίνης με μπάρες, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, μέση ωριαία, μέση κατανάλωση (5,1 είδαμε στη διάρκεια της δοκιμής μας), υπολειπόμενα χιλιόμετρα μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, ρολόι, ένδειξη επόμενου service, και τις απαραίτητες λυχνίες. Σημειώστε πως από τα όργανα απενεργοποιείται το Traction Control, ακόμα και εν κινήσει.

Όσον αφορά στα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας, η βάση του Vitpilen 701 είναι το KTM 690 Duke, και τα 2 μοντέλα μοιράζονται κινητήρα, πλαίσιο, ψαλίδι και αναρτήσεις, αν και το Vitpilen είναι πιο μαλακό σε ρυθμίσεις, παραμένει όμως ικανό και sport.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 9

Η WP είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσεις, η Brembo έχει αναλάβει τα φρένα, και στα ηλεκτρονικά συστήματα το Vitpilen 701 διαθέτει ABS της Bosch (9Μ+) & Traction Control. Εδώ μπορείτε να ξεχάσετε το Supermoto Mode του Duke, καθώς το ABS έχει 2 επιλογές, on ή off.

Στα συν του εξοπλισμού, οι όμορφες ρυθμιζόμενες μανέτες, αλλά και το shifter (και το blipper) που θα βοηθήσει τόσο στο να κόψετε δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας σε κάποιο track-day, όσο και στην άνεση σας σε καθημερινή οδήγηση.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 4

Ως τίμημα τώρα της ομορφιάς, σίγουρα δεν πρέπει κανείς να περιμένει μεγάλη αυτονομία από μόλις 12 λίτρα καυσίμου, ενώ όπως και στο Svartpilen, εντοπίσαμε ατέλεια του design στην υπερβολικά στενή σέλα, καθώς τα πλαστικά βρίσκουν στο εσωτερικό των μηρών του αναβάτη, και εκείνος πρέπει να τραβηχτεί προς τα πίσω για να βολευτεί καλύτερα.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 45

Προσωπικά δεν χωνεύω τα café-racer μοντέλα για καθημερινή αστική χρήση, καθώς χαρακτηρίζονται από σκυφτή-κουραστική-δεν βλέπεις πάνω από τα αυτοκίνητα θέση οδήγησης, απουσία μοχλών (κλιπόν γαρ), και μικρή ακτίνα στροφής που περιορίζει κάθετα ελιγμούς και χρηστικότητα.

Όμως το Vitpilen 701 αποτελεί τρανταχτή έκπληξη όσον αφορά στην καθημερινή χρηστικότητα και ηρεμία πνεύματος, καθώς τα κλιπόν δεν έχουν κλειστή γωνία ενώ είναι πραγματικά μακριά, το τιμόνι δεν κόβει μεν πολύ αλλά… δεν κόβει και λίγο, δεν σε πιάνει απροετοίμαστο, ενώ κι η θέση οδήγησης δεν είναι όσο σκυφτή φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Σκύβεις ελαφρά μόνο, ή αν θέλετε… καμπουριάζεις λίγο, ενώ κατά τα άλλα είσαι αρκετά όρθιος πάνω στην ψηλή (για να βρίσκει δύσκολα κάτω σε track-day) μοτοσυκλέτα.

Δεύτερο χαρακτηριστικό που σε κερδίζει στην οδήγηση, μετά από την απρόσμενη παραπάνω χρηστικότητα, είναι η ευκολία με την οποία αλλάζει κατεύθυνση το Vitpilen 701. Αστραπιαίες αλλαγές κατευθύνσεων, ανάλαφρη αίσθηση, φοβερή ευελιξία, δίχως παράλληλα να γίνονται θυσίες πουθενά στη σταθερότητα.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 40

Τα ελαστικά είναι για φίλημα, καθώς πρόκειται για τα Bridgestone Battlax S21R που αποδεικνύονται… βεντούζες στην άσφαλτο, ρίχνοντας ρουφηχτά φιλιά σε οποιοδήποτε τύπο οδοστρώματος.

Τον ίδιο ενθουσιασμό με την ποιότητα των ελαστικών είχαμε και με το μπροστινό φρένο το οποίο είναι… ανεπανάληπτο σε δύναμη και πληροφόρηση, γυμνάζοντας την πλάτη του αναβάτη κάθε φορά που το πατάει με δύναμη, δίνοντας σου την αίσθηση πως όλα μπαίνουν σε slow motion, ή πως αρχίζουν να κινούνται αντίστροφα με σένα. Τόσο δυνατά, τόσο ελεγχόμενα! Το μόνο παράπονο εδώ είναι πως το ABS θα μπει κάποια στιγμή σε λειτουργία, πριν το μπροστινό φρένο εξαντλήσει τις μεγάλες του δυνατότητες.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 1

Ο κινητήρας κάνει ωραίο ήχο, ενώ όσο ανεβαίνουν οι στροφές -και απομακρυνόμαστε και από τις στροφές των προδιαγραφών-, αγριεύει και δυναμώνει ο ήχος, και σε φτιάχνει ακόμα περισσότερο. Κάπως έτσι μπορείς να φαντασιωθείς αγωνιστικές σκηνές από τους αγώνες μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών Sound of singles, με εσένα ως πρωταγωνιστή.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 3

Ώρες-ώρες ο ήχος μου θύμιζε… XR ξετάπωτο και ξεπηδούσαν χείμαρρος οι αναμνήσεις από το παρελθόν.

Το Vitpilen 701 σε πείθει εύκολα για τον café-racer χαρακτήρα του, και σε βάζει στο ανάλογο πνεύμα.

Η θέση οδήγησης είναι πειστικά sport, ο ήχος τι να λέμε τώρα, το γκάζι από τον πιο δυνατό μονοκύλινδρο κινητήρα παραγωγής (75 άλογα είναι αυτά) χορταστικό, και ακόμα κι αν δεν κινείσαι σε παρανοικά γρήγορους ρυθμούς, η ατμόσφαιρα που σε περιβάλλει καβάλα στο λευκό βέλος είναι απολαυστική.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 37

Σουζομηχανάκι δεν το λες το Vitpilen, αν και θα σηκωθεί με πρώτη και δευτέρα, με συμπλέκτη, και θα μείνει όρθιο όσο θέλετε και όσο μπορείτε. Απλώς δεν σηκώνεται όταν δεν το θέλει ο αναβάτης, δεν κάνει τις λεγόμενες χαζο-σούζες, σούζες επιτάχυνσης κλπ. Είναι μακρύ σε γρανάζωμα, είδαμε 205 χλμ/ώρα στο κοντέρ και πήγαινε κι άλλο, ενώ και τα κλιπόν δεν κάνουν το ίδιο εύκολο το τράβηγμα για να σηκωθεί. Αλλά δεν είναι hooligan bike, αυτά τα κάνει το Duke, και οι αναβάτες των Duke.

Εδώ έχουμε ατμόσφαιρα, έχουμε στιλ, ήχο και κατάσταση, απολαυστικές cruising βόλτες ή σβέλτη sport οδήγηση αν έχετε τέτοια όρεξη. Το Vitpilen δεν επιβάλλει τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδήγησης, μένει ουδέτερο να το τοποθετήσετε εκεί που θέλετε, όταν θέλετε, και να το χρησιμοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 26

Μια ακόμα δυνατή αίσθηση που αποκομίζεις στη σέλα του Vitpilen 701 είναι το άψογο ζύγισμα του σε όλους τους άξονες. Φοβερή βοήθεια σε κάθε στιγμή, ισορροπία και ουδετερότητα που δίνουν μεγάλο bonus στην οδική συμπεριφορά σε όλες τις περιστάσεις, ενώ άψογα είναι και τα γραμμικά χαρακτηριστικά του κινητήρα, άψογο το Ride by Wire, αλάνθαστος και ο ψεκασμός.

Οι μαλακά σεταρισμένες αναρτήσεις της WP δουλεύουν άριστα, με ενιαία αίσθηση, γλιτώνοντας σε από μπόλικο κοπάνημα σε κακό οδόστρωμα με σαμάρια και λακκούβες. Παράλληλα δεν χάνουν ποτέ τον έλεγχο, και δεν απογοητεύουν τον αναβάτη όταν ο τελευταίος βλέπει… κόκκινο (Red Mist) και απασφαλίζει.

Τέλος αξιομνημόνευτα είναι τα αραιά διαστήματα service για κινητήρα τέτοιων προδιαγραφών, τα οποία έρχονται κάθε 10.000 χιλιόμετρα.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 31

Εν τέλει το Vitpilen 701 είναι μια Super Mono café-racer που μπορείς να ερωτευτείς σφόδρα, τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Αυτό ήταν το κύριο συναίσθημα που μου άφησε μετά την εβδομαδιαία συμβίωση μας, και φανταστείτε πως ακόμα δεν την είχα… πατήσει στο λαρύγγι όσο θα ήθελα -ήταν και η προσωπική μοτοσυκλέτα του Wolf, οπότε υπήρχε και η ανάγκη για περαιτέρω σεβασμό.

Όμορφη και ήρεμη δύναμη αποπνέει το design, που μου θύμιζε το σλόγκαν από μια παλιά διαφήμιση αρώματος… για τον άντρα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ. Εδώ βλέπετε έχουμε το design που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ. Μετρημένο, λιτό, έως και ξερό. Δεν είναι κραυγαλέο, δεν έχει κεραυνούς και νεκροκεφαλές, δεν έχει πορτοκαλί, και δεν απευθύνεται σε κάγκουρες. Ώριμα πράγματα.

Ώριμη είναι και στην οδήγηση, δεμένη, fun, ζυγισμένη, δίχως ψεγάδια, οι τεχνικοί την έχουν δουλέψει πολύ και το καταλαβαίνεις άμεσα. Πλαίσιο, κινητήρας, ευελιξία, sport διαθέσεις, αλλά και χαλαρή οδήγηση… δεν υπάρχει πλευρά του 701 που να απογοητεύσει τον αναβάτη του.

husqvarna vitpilen 701 test bikeitgr 34

Η παραγωγή του Vitpilen 701 αποτελεί σίγουρα μια τολμηρή κίνηση από τη Husqvarna, που δεν απογοτεύει όσον αφορά στα sport γονίδια της εταιρείας, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για τη «Χάσκι». Παράλληλα, προσφέρει ουδέτερο χαρακτήρα, που την κάνει κατάλληλη τόσο για κάθε χρήση, από όλους τους τύπους αναβάτη, δίχως να περιορίζει κανέναν.

Μπορεί τώρα ο χαρακτήρας του Vitpilen 701 να είναι για τον καθένα, η τιμή του πάλι, που βρίσκεται στα 10.980 ευρώ σίγουρα δεν είναι.

Για όσους όμως δεν πτοούνται από υψηλά νούμερα σε τιμές απόκτησης, το Vitpilen 701 είναι άξιο τέκνο της Husqvarna, παίζοντας όμως σε νέο επίπεδο, δημιουργώντας νέες μελωδίες, και απευθυνόμενο σε ένα -σε μεγάλο ποσοστό- διαφορετικό κοινό.

Σκύψτε και πιάστε τα κλιπόν, ανοίξτε το γκάζι και τσιτώστε αυτιά, πάρτε και μια βόλτα, και μετά ελάτε να μας πείτε πως δεν αξίζει τα λεφτά του το λευκό βέλος. Βζιιιιιν! Κατευθείαν στην καρδιά θα σας καρφώσει.

Κατασκευαστής Husqvarna
Μοντέλο 701 Vitpilen
Αντιπρόσωπος ΚΤΜ SEE
Τιμή 10.980 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος
Χωρητικότητα (cc) 692.7
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 105 x 80
Συμπίεση 12.8:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός 50 χλστ. Keihin – Ride By Wire
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός APTC – περιορισμένης ολίσθησης
Μετάδοση Aλυσίδα
Σχέσεις 6
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια - 36:79
Τελική μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα - 16:40
   
Πλαίσιο  
Τύπος Aτσάλινο χωροδικτύωμα με σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Ύψος  (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1434
Γωνία κάστερ 65
Ίχνος  (mm) 109
Ύψος σέλας (mm) 830
Απόσταση εδάφους  (mm) 140
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ / ρεζέρβας (lt) 12 / 2,5
Βάρος, χωρίς καύσιμο (kg) 157
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι WP 43mm, διαδρομή τροχού: 135mm / 150mm
Πίσω Mονό αμορτισέρ WP, διαδρομή τροχού: 135mm / 150mm
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός Metzeler Sportec M7 RR 120/70-17
Πίσω Metzeler Sportec M7RR 160/60-17"
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 320mm με ακτινική δαγκάνα 4 εμβόλων της Brembo και ABS / Δίσκος 320mm με ακτινική monobloc δαγκάνα Μ50 Brembo και ABS
Πίσω Δίσκος 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Brembo και ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (ίπποι/σ.αλ.) 75/8.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/σ.α.λ.) 7,35/6.750

husqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-45.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-33.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-23.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-37.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-36.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-25.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-44.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-24.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-40.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-32.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-46.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-26.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-27.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-34.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-39.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-38.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-35.jpg

husqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-41.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-43.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-29.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-22.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-30.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-31.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-21.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-42.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-47.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-28.jpg

husqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-20.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-17.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-3.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-2.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-8.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-11.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-4.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-7.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-12.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-6.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-10.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-15.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-19.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-5.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-18.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-14.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-9.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-13.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-16.jpghusqvarna-vitpilen-701-test-bikeitgr-1.jpg

BMW - Παγκόσμιες πωλήσεις Οκτωβρίου / 10μηνου 2018

Άνοδος 4,8% για τον 10ο μήνα, από την BMW Motorrad

Νέα κόσμου

women only 800

Women Only - Ride and Slide flat track adventure

Μάθε να γλιστράς με χάρη

Ducati e-Commerce 2.0 – Παγκόσμια online ψώνια

Σε 34 χώρες και σε 5 γλώσσες

Η Akrapovic της Ducati Panigale V4 R – Video

Έργο τέχνης που αυξάνει την απόδοση στους 231 ίππους!

Αγωνιστικό drone + Tom Pages + Freestyle MX = Άντε γεια Video!

Απίστευτα, πρωτόγνωρα πλάνα που θυμίζουν ηλεκτρονικό παιχνίδι

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

Yamaha Header STATIC 1280x720 01

Κάθε μέρα Black Friday Yamaha!

Mεγάλη προωθητική ενέργεια που ξεκινά από τώρα

BMW Motorrad μοντέλα 2019 - Πόσο κάνουν & πότε έρχονται

S 1000 RR, R 1250 GS & R 1250 GS ADV, F 850 GS ADV, R 1250 RS & R 1250 RS

Ζελατίνες Puig

Υψηλή ποιότητα, ακόμη υψηλότερη αποτελεσματικότητα

Νέα αγώνων

ego sport 800

MotoE – Το πλήρες ρόστερ αναβατών

18 συμμετοχές για τον εναρκτήριο θεσμό

EnduroGP 2019 - Προσωρινό αγωνιστικό ημερολόγιο

7 γύροι, έναρξη στις 22 Μαρτίου 2019

Ducati Panigale V4 R - Πρώτο τεστ με Chaz Davies

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο Aragon

WorldSBK: Προσωρινό Πρόγραμμα 2019

12 επιβεβαιωμένοι γύροι, με 3 αγώνες σε κάθε γύρο

H Michelin επιστρέφει στην Ευρώπη για το φινάλε της χρονιάς των MotoGP

Το παραδοσιακό κλείσιμο της σεζόν στη Βαλένθια

TEST – Honda SH300i 2018

Αστικός πύραυλος με ανάλογο χρώμα!

Test - KTM 300 EXC TPI / 350 EXC-F 2019

Πινελιές ανανέωσης

300x250 gif

Νέα αγοράς Αναβάτη

hd rouxa 800

Motorclothes Offer από τη Harley-Davidson Thessaloniki

Αγορές με δώρο από 12 έως 17 Νοεμβρίου

Μειωμένες τιμές για τα SYM Citycom S 300i & Joyride 200i

Όφελος έως 400 ευρώ στις τιμές μετρητοίς

Κράνος ΜΤ Stinger Acero

Σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή

Αδιάβροχο μπουφάν Nordcap Citizen II

Καθημερινό και προσιτό

Νέο κράνος STR Race Pro S

Καθημερινό και προσιτό

SYM Wolf CR 300i – Το retro δεν πεθαίνει ποτέ

Προσιτό και καθημερινό

Delta Motorcycles και για ανταλλακτικά KTM Group

Με δυνατότητα αποστολής

Κλειδαριά κράνους Helmetlok II

Για την ασφάλεια της ασφάλειας της κεφαλής

Αγώνες

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day3 Milner 23

ISDE 2018, Ημέρα 3η

Η Αυστραλία απομακρύνεται σε Γυναίκες και Άντρες

ISDE 2018 - Ημέρα 2η

Πύρρεια ανατροπή για την Αυστραλία

ISDE 2018 - Ημέρα 1η

Πήραν κεφάλι οι ΗΠΑ με το καλημέρα