.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 12:12

Θα αγοράσει η Apple την Lit Motors;

 

Στον αγώνα για αυτοκινούμενα οχήματα μαζικής παραγωγής

 

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, η Apple ενδιαφέρεται να αγοράσει την Lit Motors η οποία κατασκευάζει ένα κλειστού τύπου δίκυκλο concept όχημα που ισορροπεί με γυροσκόπια.

Γιατί να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο ο κολοσσός των Smartphones, Tablet και Η/Υ μια εταιρεία όπως η Lit Motors;

lit motors2

Όπως όλα δείχνουν, η Apple -που βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες ΚΑΙ με τη McLaren- βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου εναντίον αρκετών ακόμα εταιρειών υψηλής τεχνολογίας (Tesla, Google, κ.α.), για το ποιος θα κατασκευάσει πρώτος ένα αυτόνομο όχημα μαζικής παραγωγής (η Apple αποκαλεί το δικό της project "project Titan").

Έτσι, η αμερικανική φίρμα έχει βγει εις αναζήτηση ανάλογων project, και εταιρειών αυτοκινήτου / μοτοσυκλέτας.

lit motors3

Η Lit Motors εμφανίστηκε το 2012, ενώ το 2014 παρουσίασε το concept όχημα C-1, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 24.000 δολάρια. Σήμερα πάντως, το C-1 βρίσκεται ακόμα στο πρωτότυπο στάδιο.

Η μοναδικότητα του κλειστού C-1 (ευελιξία δικύκλου και παθητική ασφάλεια αυτοκινήτου) αφορά στα γυροσκόπια που το βοηθούν να κρατά ισορροπία εν στάση και εν κινήσει, γυροσκόπια που το κρατούν όρθιο ακόμα και σε περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης, αντισταθμίζοντας τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω του. 

lit motors1

Φανταστείτε λοιπόν το C-1 ως αυτόνομα κινούμενο όχημα, να περνάει ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, με τον οδηγό του να σερφάρει στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας κάποιο i-Mac... ναι, κάτι τέτοιο έχει στο νου της κι η Apple.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με το πρωτότυπο C-1, να οδηγείται στους δρόμους και στον... πάγο, και δείτε πώς δουλεύουν τα γυροσκόπια του!

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 14:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon