.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 11:01

R.I.P. Hannes Arch

 

Η οικογένεια του Red Bull θυμάται τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή αεροβατικών

 

Η Red Bull θυμάται τον πρόσφατα αποβιώσαντα Παγκόσμιο Πρωταθλητή των αεροβατικών στο Red Bull Air Race Hannes Arch, με ένα περιεκτικό αφιέρωμα. Εμείς, στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, είχαμε μάθει τον Arch από την εντυπωσιακή φωτογράφηση του Sebas Romero για το περιοδικό Unbound της ΚΤΜ, με τον Hannes να κυνηγά με το ακροβατικό αεροπλάνο του ένα 1290 Super Duke R.

"Είμαστε συγκλονισμένοι, λυπημένοι και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε: ο κόσμος έχασε ένα μεγάλο λάτρη της περιπέτειας, ένα σπουδαίο αθλητή με τεράστια ενέργεια για ζωή.

hannes arch 6

Η οικογένεια του Red Bull πρέπει να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά έναν εξαιρετικό άνθρωπο και πολύ καλό φίλο – τον Hannes Arch. Ο Αυστριακός πέθανε λίγο πριν από τα 49α γενέθλιά του, μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο επενέβαινε.

hannes arch 10

Ο Hannes ήταν μοναδικός: πάντα έψαχνε για νέες προκλήσεις. Το πάθος του τον έκανε πρότυπο για πολλούς, η αποφασιστικότητά του, του επέτρεψε να γράψει αθλητική ιστορία και η επιμονή του, τον έστεψε Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Χαιρετίζουμε αυτό τον εξαιρετικό αθλητή και με θλίψη λέμε: Αναπαύσου εν ειρήνη, Hannes. Θα μας λείψει η ζεστασιά σου, η αίσθηση του χιούμορ σου και η ανεξάντλητη ενέργειά σου.

hannes arch 2

Ο Hannes ήταν αθλητής του Red Bull για πάνω από 25 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος γνώρισε τον Αυστριακό ως ένα επιτυχημένο πιλότο της Air Force. Ο πρωταθλητής του Red Bull Air Race κατάφερνε με την άνευ όρων θέλησή του, να ενθουσιάζει σε κάθε ευκαιρία τους θαυμαστές του.

hannes arch 9

'Πολλοί με βλέπουν μόνο ως ένα πιλότο του Air Race, αλλά εγώ νιώθω πιο πολύ ότι τα βάζω με τα βουνά, ως αλπινιστής. Αυτό αγαπώ περισσότερο να κάνω, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Αυτό έρχεται από την καρδιά μου. Είναι η ψυχή μου, είναι το στυλ μου.'

hannes arch 5

Ο Hannes ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως αλπινιστής. Μεγάλωσε στο χωριό Trofaich της Στυρίας και ανακάλυψε την αγάπη του για τα βουνά από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να γίνει ορειβάτης και αναρριχητής – και πάντα κρατούσε αυτή την πτυχή του πολύ κοντά στην καρδιά του. Κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση με τα BASE jumps του από τη βόρεια πλευρά του Βουνού Άιγκερ και τη βόρεια πλευρά του βουνού Μάτερχορν.

'Όταν περιοδεύω στις Άλπεις, βρίσκω τον εαυτό μου. Εκεί έχω χρόνο για να επανασυνδεθώ με τον εαυτό μου και με τη φύση', είπε ο ίδιος κάποτε. 'Αυτές είναι οι πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης για εμένα.'

hannes arch 13

Δημιουργός του Red Bull X-Alps, ο Hannes Arch έθεσε ορόσημο στη διεθνή paragliding σκηνή και δημιούργησε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες περιπέτειας στον κόσμο. Ο στόχος του ήταν πάντα η περιπέτεια στην πιο αγνή της μορφή – είτε με τα πόδια είτε με αλεξίπτωτο από το Σάλτσμπουργκ στο Μονακό. Ήταν πολύ σημαντικό για τον Hannes να κάνει αυτή την συνειδητή αντίθεση με τη 'μέση' ζωή.

'Ως αθλητής του Red Bull X-Alps, βιώνεις μια περιπέτεια στη μέση της Ευρώπης. Αυτό είναι συναρπαστικό, δεδομένου ότι οι άνθρωποι συνήθως βυθίζονται στην καθημερινή τους ρουτίνα.'

hannes arch 11

Η οικογένεια του Red Bull θα θυμάται πάντα τον Hannes Arch. Στέλνει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και τους φίλους του σε όλον τον κόσμο."

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 15:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon