.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 11:31

Eddie Braun: Μέσα σε πύραυλο, με 645 χλμ/ώρα πάνω από φαράγγι - Video

 

Φόρος τιμής στον Evel Knievel

 

O stuntman Eddie Braun κατάφερε να πετάξει πάνω από το φαράγγι του Snake River στο Idaho των Η.Π.Α., μέσα στο πυραυλοκίνητο όχημα Sky Cycle Χ-2. Σημειώνοντας μέγιστη ταχύτητα 645 χλμ/ώρα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον άθλο που είχε αφήσει στη μέση ο θρυλικός Evel Knievel το 1974.

eddie braun 4

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016, ο επαγγελματίας stuntman Eddie Braun πέταξε πάνω από το Snake River Canyon, με τη βοήθεια του πυραυλοκίνητου οχήματος Sky Cycle Χ-2, το οποίο αφού απογειώθηκε με τη βοήθεια μιας ράμπας, διέσχισε την απόσταση που χώριζε τις 2 άκρες του φαραγγιού και προσγειώθηκε με τη βοήθεια αλεξίπτωτου στην πέρα όχθη.

Πάνω στο Sky Cycle Χ-2, υπήρχε η φράση "Evel Spirit" ("το πνεύμα του Evel" ή "κακό πνεύμα"), καθώς το όλο εγχείρημα έγινε ως φόρος τιμής στον Evel Knievel.

eddie braun 2

Σύμφωνα με τον Braun, το Sky Cycle Χ-2 ήταν ίδιο με το original Sky Cycle του Evel Knievel, στην πρώτη απόπειρα για την διάσχιση, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1974 -με μόνη βελτίωση στο αλεξίπτωτο!

evel knievel

Η προσπάθεια του Evel Knievel είχε αποτύχει, καθώς ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν ρολόι, ο δυνατός αέρας έσπρωξε το Sky Cycle προς τα πίσω, ρίχνοντας το δίπλα στο ποτάμι. Αν μάλιστα είχε πέσει στο ποτάμι, ο Knievel θα είχε πνιγεί, καθώς οι ζώνες ασφαλείας που τον κρατούσαν στον θάλαμο ΔΕΝ μπορoύσαν να λυθούν από τον ίδιο!

Για την πραγματοποίηση του stunt, ο Eddie Braun ξόδεψε 1,6 εκατομμύρια δολάρια από τις προσωπικές του οικονομίες, στοχεύοντας σε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

eddie braun 3

Κι ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο άλμα; Φόρος τιμής στον Evel Knievel, ο οποίος και ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Braun ασχολήθηκε με τα stunts.

Στο άμεσο μέλλον, αναμένουμε ένα ντοκιμαντέρ για το άλμα, όμως για την ώρα δείτε το από εξωτερική κάμερα στο παρακάω βίντεο, αλλά και σε onboard πλάνο ΕΔΩ!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 13:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon