.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 10:36

Πωλείται η μοτοσυκλέτα του Batman!

 

Από την ταινία The Dark Knight

 

Το PropStore, ένα από τα μεγαλυτερα καταστήματα πώλησης αντικειμένων από κινηματογραφικές ταινίες, βγάζει σε δημοπρασία το Batpod, τη μοτοσυκλέτα του Batman από τις ταινίες The Dark Knight & The Dark Knight Rises, που σκηνοθέτησε ο Christopher Nolan.

Ο Christopher Nolan δούλεψε πάνω στην ιδέα του Batpod, και με τη βοήθεια του σχεδιαστή Nathan Crowley δημιουργήθηκε μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα, αντάξια του Σκοτεινού Ιππότη - Batman.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων δημιουργήθηκαν 6 Batpod μοτοσυκλέτες, μία από τις οποίες βγάζει τώρα σε δημοπρασία το Propstore.

batpod 12

Το Batpod είναι ένα πραγματικά ιδιόμορφο δίτροχο όχημα, από όπου και να το πιάσεις. Θέλεις τα τεράστια αγωνιστικά ελαστικά αυτοκινήτου της Hoosier που χρησιμοποιεί; Θέλεις η στάση οδήγησης, ξαπλωμένος μπρούμυτα με την κοιλιά στη σέλα; To μήκος των σχεδόν 4 μέτρων; Το Custom πλαίσιο και τα one of a kind χειριστήρια; Την εξάτμιση που κρύβεται στο πλαίσιο;

Για να μη μιλήσουμε για τα ψεύτικα πυροβόλα που διαθέτει η μοτοσυκλέτα δεξιά κι αριστερά, φτιαγμένα από πλαστικό και fiberglass, και για το χειριστήριο ελέγχου του... laser, που βρίσκεται πάνω από το δεξί γκριπ. 

Το ψυγείο και τα υδραυλικά βρίσκονται πίσω από τη σέλα, ενώ ο αναβάτης φρενάρει μέσω ενός λεβιέ στο αριστερό γκριπ και μέσω του δεξί πεντάλ.

batpod 1

Το PropStore αναφέρει πως ο κινητήρας είναι 750 κ.εκ. Honda, δίχως να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες. Περίεργο, καθώς σε ντοκιμαντέρ που παραθέτουμε, το History Channel αναφέρει πως το Batpod διέθετε 2 κινητήρες, τον έναν κρυμμένο στον μπροστινό τροχό.

Στις ταινίες το Batopd οδηγούσε κυρίως ο Stunt-Rider Jean-Pierre Goy, ενώ πραγματικά πιστεύουμε πως όποιος αγοράσει το εν λόγω τερατούργημα, δεν θα πρέπει να πιστεύει πως θα το οδηγήσει κιόλας. Σίγουρα όχι στους συνηθισμένους δρόμους. Άντε σε μερικές τεράστιες ευθείες, δύσκολα όμως το βλέπουμε να στρίβει στην πόλη -άλλωστε ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα έχει τη βοήθεια του τμήματος των Special Effects του Hollywood.

batpod 5

Η μοτοσυκλέτα που βγαίνει στη δημοπρασία είναι "well-used" όπως λέει το PropStore, ενώ έχει κάποια φθορά σε πλαστικά, λίγη σκουριά στο πλαίσιο, και ζημιά στο αριστερό πυροβόλο. Παρόλα αυτά η κατάσταση του κρίνεται ως καλή, με το PropStore να αναμένει η μοτοσυκλέτα να πιάσει 60-80.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 71-95.000 ευρώ.

Οι διαστάσεις του Batpod είναι 380 cm x 120 cm x107 cm ενώ το PropStore δίνει μαζί και ένα μεταλλικό και στιβαρό Stand για να το τοποθεήσετε στο σαλόνι, το μαγαζί σας ή οπουδήποτε αλλού.

batpod 11

Μαζί με τη μοτοσυκλέτα παρέχεται και απόδειξη γνησιότητας της Warner Bros, ενώ η μοτοσουκλέτα πωλείται σε μη λειτουργική κατάσταση, δίχως υγρά, μπαταρία, ρεζερβουάρ και χειριστήρια.

To Batpod θα βρίσκεται στο σινεμά BFI IMAX του Λονδίνου ως δημόσιο έκθεμα από 14-27 Σεπτεμβρίου, ενώ η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου στο ίδιο σινεμά, σε live μετάδοση ΕΔΩ -> www.propstore.com/liveauction

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο για την κατασκευή και τη συμπεριφορά του Batpod, απο το History Channel.

Και κατόπιν δείτε το BatPod στο trailer του Dark Knight.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 15:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon