.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 14:35

Ο γύρος του κόσμου σε 72 μέρες και 13 ώρες (riding time)!

 

Νέο ρεκόρ ταξιδιού από τον Urs “Grizzly” Pedraita

 

Ο Ελβετός Urs "Grizzly" Pedraita σημείωσε νέο Παγκόσμιο Ρεκρό, διασχίζοντας με μια ειδικά διασκευασμένη μοτοσυκλέτα της Victory 5 ηπείρους, σε λιγότερες από 120 μέρες.

Ο "Grizzly", καβάλα στην Victory Cross Country Tour του, διένυσε 76.266 χιλιόμετρα, οδηγώντας solo (μόνος, και δίχως καμία βοήθεια) 72 μέρες και 13 ώρες (συνολικό άθροισμα των ωρών που βρισκόταν πάνω στη σέλα), ενώ το χρονικό σύνολο του ταξιδιού του συμπεριλαμβανομένου των μεταφορών δια αέρος ή θαλάσσης μεταξύ ηπείρων ήταν 119 μέρες και 21 ώρες. Το προηγούμενο ρεκόρ βρισκόταν στις 120 μέρες και 2 ώρες.

grizzly victory record trip 26

Το ταξίδι του Urs ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου, από την πίστα Speedway της Daytona, όπου εκατοντάδες ιδιοκτήτες Victory έκαναν μαζί του ένα γύρο στην πίστα, ενώ κατόπιν τον ξεπροβόδισαν, και του ευχήθηκαν καλό δρόμο. 

Από την Daytona Beach στη Φλόριντα βρέθηκε στην πόλη του Παναμά, μετά από ταξίδι 6 ημερών. Κατόπιν συνέχισε νότια για 9 μέρες και 23 ώρες για να φτάσει στην Αργεντινή. Από εκεί επέστρεψε στη Χιλή, φόρτωσε τη μοτοσυκλέτα του σε αεροπλάνο, και πέταξε μέχρι την Αυστραλία, όπου και ξόδεψε έξι μέρες και 5 ώρες διασχίζοντας την ήπειρο, από το Σίδνει στο Περθ.

grizzly victory record trip 7

Η μοτοσυκλέτα μπήκε και πάλι σε αεροπλάνο για να συνεχίσει ο "Grizzly" το ταξίδι του στην αφρικανική ήπειρο. Από τη Νότια Αφρική ταξίδεψε μέχρι το Κάιρο της Αιγύπτου, και από εκεί πήρε το φέρι για την Ταρακόνα της Ισπανίας. Έξι μέρες μετά βρισκόταν στο Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας.

Από εκεί, γύρισε ανατολικά, ταξιδεύοντας στην Αγ. Πετρούπολη, τη Μόσχα, το Ιρκούτσκ, και το Βλαδιβοστόκ, μέσα σε ένα ταξίδι 11 ημερών και 7 ωρών. Κατόπιν διέσχισε τη Νότια Κορέα, την Ταιλάνδη και τη Μαλαισία.

grizzly victory record trip 10

Με την βοήθεια αεροπλάνου και πάλι, βρέθηκε στην Αλάσκα, όπου ολοκλήρωσε το ταξίδι του, διασχίζοντας τη Βόρεια Αμερική, μέσω του Έντομοντον, του Γούνιπεγκ, του Τορόντο, Σικάγο και της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, για να τερματίσει στην Daytona Beach, από όπου ξεκίνησε.

"Με αυτό το ταξίδι, το πνεύμα των πιονιέρων του παρελθόντων ξαναζεί", είπε ο "Grizzly" στην άφιξη του. "Δεν υπάρχει χρόνος για στάσεις σε αυτή την περιπέτεια. Η νίκη αυτή ανήκει σε όλη την ομάδα που δούλεψε για το ρεκόρ, και την αφιερώνω στον αδερφό μου και στη φύλακα-άγγελο μου, Emelie από το Περού."

grizzly victory record trip 17

Η Victory Cross Country Tour που χρησιμοποιήθηκε για το εγχείρημα, διασκευάστηκε και προετοιμάστηκε ειδικά από την φίρμα Motostyling Zurich. 

Η καταγραφή του ρεκόρ γινόταν μέσω GPS, με τους κριτές να παρακολουθούν το ταξίδι του "Grizzly" μέσω δορυφόρου.

grizzly victory record trip 18

Ο χρόνος δεν σταματούσε όταν ο αναβάτης περίμενε σε ελέγχους συνόρων, ή όταν κοιμόταν, όμως σταματούσε για τις μεταφορές μέσω αέρος και θαλάσσης.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 20:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon