.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 12:36

Riders in the Storm: κόμικ της BMW σε συνεργασία με την Panini!

 

Το πρώτο κόμικ των Βαυαρών

 

Riders... in the Storm; Πλάκα μας κάνετε ε; Ή πλάκα στους Doors τέλος πάντων, αντικαθιστώντας το On με το In. Αλλά... why so serious που θα έλεγε κι ο Joker; Εδώ μιλάμε για comic, και η πλάκα είναι μέσα στο παιχνίδι. Κάπως έτσι, η BMW παρουσίασε το πρώτο κόμικ στο οποίο αναμειγνύεται επίσημα, το οποίο θα εκδώσει η γνωστή μας Panini.

Το "Riders in the Storm" παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση κόμικ Comic Con Γερμανίας (25-26 Ιουνίου), ενώ η BMW δίνει ως ημερομηνία έκδοσης του κόμικ τον Οκτώβριο του 2016.

3

Yπεύθυνος για το σενάριο και την ιστορία του Riders in the Storm είναι ο Κροάτης Darko Macan, ενώ στα σκίτσα βρίσκουμε τον Ιταλό Riccardo Burchielli, που εργάζεται περισσότερα από 15 χρόνια ως comic book artist, για τους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους στο χώρο, όπως είναι η DC Comics, η Marvel και η Dark Horse.

Και κάπου εδώ καταλαβαίνουμε πως η BMW έχει πάρει σοβαρά το θέμα, και ποιοτικά το κόμικ σίγουρα θα έχει υψηλότατα στάνταρ.

5

"Πολλοί από εμάς γνωρίσαμε τα κόμικ από την παιδική μας ηλικία, και φυσικά έχουμε δει υπέρ-ήρωες να πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οθόνη. Οι άνθρωποι πίσω από αυτές τις ιστορίες είναι το ίδιο ενδιαφέροντες με τους υπέρ-ήρωες που δημιουργούν. Ο Riccardo Burchielli είναι φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, και με τη βοήθεια του καταφέραμε να ανακαλύψουμε πως γεννιέται μια ιστορία κόμικ. Και φυσικά, τον βοηθήσαμε να... προμηθεύσει τους  ήρωες τους με τις κατάλληλες μοτοσυκλέτες", αναφέρει ο Dr. Ralf Rodepeter, επικεφαλής του Marketing και του Product Management της BMW Motorrad.

4

Ποιοί είναι οι ήρωες του κόμικ, οι οποίοι μάχονται ενάντια του... κακού (evil λέμε), καβάλα στις μοτοσυκλέτες τους;

Η Makani, με έμπνευση από την γεμάτη τατουάζ μοντέλα Makani Terror (η οποία βρέθηκε στην παρουσίαση του comic στην Comic Con Γερμανίας), είναι μια αστυνομικός. Οι σύντροφοι της είναι ένας λύκος με υπέρ-λύκειες (χα-χα) δυνάμεις, η παθιασμένη οδηγός αγώνων Eve και η καλλιτέχνιδα του δρόμου Nikki Animah.

Κατόπιν έχουμε τους μυστηριώδεις μαύρους αναβάτες, που και αυτοί προέρχονται από πραγματικούς χαρακτήρες.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 20:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon