.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 09:44

Οκτώ συλλεκτικές Brough Superior σάπιζαν ξεχασμένες!

 

Απίστευτο εύρημα σε αχυρώνα της Κορνουάλης

 

 

Εντυπωσιακή ήταν η ανακάλυψη οκτώ συλλεκτικών Brough Superior σε ένα αχυρώνα της Κορνουάλης στη Βρετανία, όπου σάπιζαν τα τελευταία... πενήντα χρόνια! Οι μοτοσυκλέτες πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον γνωστό οίκο Bonhams στις 24 Απριλίου 2016.

Δεν είναι μόνο η ανακάλυψη των 8 αυτών μοτοσυκλετών που συναρπάζει, καθώς ο μικρός αυτός στόλος των Brough Superior αποτελούσε για χρόνια αστικό μύθο, με την ονομασία “Οι Broughs του Bodmin Moor”!

brough superiors barn find 4

Η πληροφορία για την ύπαρξη τους κυκλοφορούσε στόμα με στόμα, ενώ οι γνώμες για εκείνες διχάζονταν ανάμεσα στο “δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ” και στο “χάθηκαν για πάντα”. Τελικά, και υπήρχαν, και βρέθηκαν! Και η σημαντικότητα του ευρήματος είναι τέτοια ώστε να μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών.

brough superiors barn find 2

H συλλογή των 8 μοτοσυκλετών ανήκε στον Frank Vague, μέλος του Brough Superior Club, που απεβίωσε πρόσφατα. Εντύπωση προκαλεί το ότι ο Vague άφησε τις μοτοσυκλέτες να σαπίζουν, αντί για να αναπαλαιώσει, ή να τις δώσει προς πώληση.

Η κατάσταση των μοτοσυκλετών... οικτρή. Σκουριασμένες σε βαθμό αποσύνθεσης. Όμως αυτό δεν θα εμποδίσει κανένα συλλέκτη να τις αποκτήσει, ώστε να ξοδέψει μια ακόμα περιούσια στην επίπονη αναπαλαίωση τους.

brough superiors barn find 6

Οι μοτοσυκλέτες της Brough έχουν ανάλογη αίγλη στον κόσμο των δύο τροχών, με τα αυτοκίνητα-αντίκες της Rolls-Royce (ο ίδιος ο Brough το έλεγε με περηφάνια, και με την άδεια παρακαλώ της Rolls Royce!), ενώ μέρος της φήμης του το χρωστάνε στην λατρεία που έτρεφε για εκείνες ο Λόρενς της Αραβίας. Μόλις 380 Brough Superior είχαν κατασκευαστεί μεταξύ 1924-1940, και αποτελούν όνειρο για κάθε σοβαρό συλλέκτη μοτοσυκλετών.

Μέσα στις μοτοσυκλέτες που βρέθηκαν, ξεχωρίζει ένα σπάνιο κατασκεύασμα, η Brough Superior 750 BS4 του Hubert Chantrey, στενού φίλου του George Brough. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα διαθέτει δύο τροχούς πίσω, ενώ αναμένεται να είναι εκείνη που θα χτυπηθεί ανελέητα από τους συλλέκτες.

brough superiors barn find 30

Άγνωστο παραμένει ακόμα το συνολικό ποσό που θα μπορούσε να αποφέρει η δημοπρασία. Αν οι μοτοσυκλέτες ήταν σε καλή κατάσταση θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμα και για 4 εκατομμύρια ευρώ! Όμως στην παρούσα κατάσταση τους, θα μπορούσε να πέσει και στο ένα δέκατο του παραπάνω ποσού, δηλαδή στις 450-470.000 ευρώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 16:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon