.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 09:35

Το επαναστατικό κράνος της Vozz Helmets

 

Είσοδος του κεφαλιού από την πίσω μεριά!

 

 

Το επερχόμενο κράνος της αυστραλέζικης Vozz Helmets φέρνει μια εντυπωσιακή καινοτομία στον χώρο, την είσοδο του κεφαλιού του αναβάτη από την πίσω μεριά του κράνους!
 
Rear Access Motorcycle Helmet. Ήτοι κράνος μοτοσυκλέτας με είσοδος από την πίσω μεριά.
 
Η Vozz Helmets ονομάζει το σύστημα αυτό Voztec, ένα σύστημα που εξελίσσονταν τα τελευταία 9 χρόνια από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, Mark Bryant και Johnny Vozzo (υπάρχει ρεπορτάζ του ABC για την Vozz στο internet από το 2006).
 
vozz1
 
Στην αρχή το σύστημα δείχνει περίεργο, όπως και κάθε τι που ξεφεύγει από τις νόρμες, όμως ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε, και τα οφέλη που προσφέρει δείχνουν άκρως ενδιαφέροντα.
 
Το design της εισόδου του κεφαλιού από το πίσω μέρος επέτρεψε στον κατασκευαστή να στενέψει δραματικά το κάτω μέρος του κράνους, στον λαιμό του αναβάτη! Είναι τόσο στενό κάτω (και στρογγυλεμένο), που το κράνος δεν μπορεί να βγει σε κάποια σύγκρουση, και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται λουράκι πρόσδεσης!
 
Έτσι το κράνος κάθεται πολύ καλύτερα στο κεφάλι του αναβάτη (καθώς δεν χρειάζεται να είναι φαρδύ κάτω για να το βάλεις στο κεφάλι σου), ενώ δεν επιτρέπει στον αέρα να το επηρεάσει, δημιουργώντας αναταράξεις, ούτε να μπει από κάτω και να το σηκώσει στις υψηλές ταχύτητες, ενώ και όταν ο αναβάτης υπέρ-εκτείνει τον λαιμό του, δεν βρίσκει το ίδιο εύκολα στους ώμους.
 
vozz3
 
Επιπλέον, σε περίπτωση ατυχήματος, το κράνος ανοίγει εύκολα στο δύο, δίχως να χρειάζεται να ταλαιπωρήσουν οι τραυματιοφορείς τον λαιμό του αναβάτη, και είναι πολύ πιο εύκολο να του τοποθετήσουν κάποιο κολάρο υποστήριξης.
 
Μάλιστα το κράνος διαθέτει τυπωμένο πάνω του ένα κώδικα QR (που σκανάρεται με κινητό), που πληροφορεί τους τραυματιοφορείς πώς να αφαιρέσουν εύκολα, εντελώς το κάτω μέρος του κράνους.
 
Η Vozz Helmets έχει καταθέσει πατέντες για το σύστημα Voztec σε αρκετές χώρες, ενώ το κράνος της θα καλύπτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας για πώλησε στην εκάστοτε Ήπειρο. Στο site της φίρμας βλέπουμε μια ανακοίνωση που μας πληροφορεί πως το e-shop της Vozz θα ξεκινήσει την λειτουργία του σε 8 ημέρες και 23 ώρες, δηλαδή στις 23 Δεκεμβρίου 2015.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 16:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon