.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 09:49

Aurora Hellfire OZ26 2016 – η δυνατότερη μοτοσυκλέτα παραγωγής!

 

Με V8 κινητήρα, 417 hp & 32,5 Kgm ροπής!

 

Η Aurora Motorcycle Company παρουσίασε την Hellfire OZ26 στην EICMA, τη δυνατότερη μοτοσυκλέτα παραγωγής με θερμικό και ατμοσφαιρικό V8, που ξερνάει 417 άλογα και σχεδόν 33 κιλά ροπής, και με άκρως εντυπωσιακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά!

Το ιστορικό


Η εταιρεία Aurora Motorcycle Company είναι θυγατρική της Aurora Manufacturing Synergy, με έτος ίδρυσης το 2007 από τον Αυστραλό μηχανικό Vincent Messina.
 
O Messina, συνεργασία με ομάδα μηχανικών από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Βρετανία για την κατασκευή της Hellfire OZ26, ενώ υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας είναι ο Αυστραλός designer Tim Cameron, υπεύθυνος μεταξύ άλλων και για το διαστημικό cruiser V-Rex της Travertson.
 
Η Hellfire εμφανίστηκε στην έκθεση της EICMA, όπου τράβηξε βλέμματα και έριξε σαγόνια στο πάτωμα. Κι όταν κάποιος τολμούσε να ρωτήσει τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορεί και να έριχνε μια στιγμιαία λιποθυμία.
 
Η μοτοσυκλέτα αν μη τι άλλο δείχνει άκρως εντυπωσιακή! Δείτε το ρεζερβουάρ, όπου στο πάνω μέρος του έχει διαφανές πλεξιγκλάς για να φαίνονται οι αυλοί εισαγωγής! Δείτε την τεράστια TFT οθόνη των οργάνων. Αμ τα αγωνιστικά κουμπιά στα γκριπ;
 
Right
 
Ο στόχος με την Hellfire ήταν απλός -τρόπος του λέγειν. Να κατασκευαστεί η ισχυρότερη και η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο με θερμικό κινητήρα. Η διαδικασία εξέλιξης πήρε ούτε λίγο ούτε πολύ, 7 χρόνια. Η έναρξη της παραγωγής θα αρχίσει μέσα στο 2016, στην Ταϊλάνδη, όπου πλέον έχει τη βάση της η εταιρεία.

Η καρδιά του κτήνους


Ο εγκάρσια τοποθετημένος V8 κινητήρας διαθέτει 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, υγρόψυξη, ψεκασμό και ride by wire, με συνολική χωρητικότητα 2.575 κ.εκ. Η επίσημα ανακοινώσιμη απόδοση κάνει λόγο για 417 hp / 9.500 rpm, με ροπή 32,5 Kgm / 7.000 rpm! Κατά συνέπεια, η Aurora μιλάει για τελική... 340+ χλμ/ώρα -η μοτοσυκλέτα έχει και ψηλή ζελατίνα για να κρυφτείτε πίσω της.
 
powercurve
 
Το κιβώτιο ταχυτήτων γυρίζει ανάποδα από ότι συνήθως, ώστε να ακυρώνει οποιαδήποτε ροπή στρέψης από τον κινητήρα, ενώ η τελική μετάδοση γίνεται με άξονα, και σύστημα με μεταβλητό επίπεδο “βυθίσματος” του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας στο άνοιγμα του γκαζιού. Δείτε και τα δύο τελικά που καταλήγουν στο δεξί κάτω μέρος του κινητήρα.
 
Κι αν σας εντυπωσίασαν οι 417 ίπποι και τα 32,5 κιλά ροπής, περιμένετε να ακούσετε και τα υπόλοιπα.

Πλαίσιο και αναρτήσεις


Το πλαίσιο είναι... για μια στιγμή... δεν έχει πλαίσιο. Ναι, η Hellfire είναι μοτοσυκλέτα με frameless design, ενώ πάνω της βρίθει το carbon και το billet αλουμίνιο. Δείτε όμως και το μπροστινό carbon Hossack σύστημα ανάρτησης! Το συγκεκριμένο σύστημα διακρίνεται για το χαμηλό μη-αναρτώμενο βάρος του, την προοδευτική του αντιβύθιση, ενώ προσφέρει -σύμφωνα με την Aurora- φανταστική πληροφόρηση. Η φωτιά της κολάσεως (Hellfire) διαθέτει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα TTX Ohlins μπροστά και πίσω, ενώ στα φρένα τη δουλειά αναλαμβάνουν οι ακτινικές δαγκάνες GPX R4 της Brembo.

wireframe 01

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.600 χιλιοστά (για να μην κάνετε backflip σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού), το ρεζερβουάρ (από kevlar παρακαλώ) χωράει 22 λίτρα, ενώ το κενό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται εντυπωσιακά χαμηλό, στα 270 κιλά! Κι αν θέλετε ακόμα λιγότερο βάρος... μην σκάτε! Επιλέξτε την επιλογή με carbon τροχούς! Φοβερή εντύπωση μας έκανε και το νορμάλ μέγεθος του πίσω ελαστικού, μόλις 190/50-17, και σε σύμπραξη με τα υπόλοιπα στοιχεία της μοτοσυκλέτα δείχνει εμφατικά πως η Hellfire ΔΕΝ σχεδιάστηκε μόνο για ευθείες.

Full ηλεκτρονικά


Για να τιθασεύει την τρομακτική ιπποδύναμη και ροπή της, η Hellfire διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, με Traction Control 10 επιπέδων, Anti-Wheelie, ABS και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Σημειώστε πως ο αναβάτης μπορεί να αλλάζει τις 5 ταχύτητες της μοτοσυκλέτας είτε συμβατικά, είτε με 2 κουμπιά στο τιμόνι! Κι όπως λέει ο κατασκευαστής... “με τέτοια ροπή, δεν είναι κακό να αλλάζετε δύο-δύο τις ταχύτητες”. Γκλουπ!

Dash

Φωτογραφίες EICMA

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες design

Βίντεο

Δείτε πρώτα -αλλά κυρίως ΑΚΟΥΣΤΕ- το κτήνος στο δυναμόμετρο! Θεούλη μου!

Δείτε όμως και το καρά-cult προωθητικό βίντεο της μοτοσυκλέτας!!!

Παρακάτω το δεύτερο -και πιο νορμάλ- προωθητικό βίντεο. Έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Και τέλος ο φυσικός ήχος της μοτοσυκλέας εν κινήσει (αν και... στο ρελαντί).

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 18:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon