.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 09:18

Vins Powerlight 2016

 

Δίχρονη και επαναστατική

 

 

Η ιταλική εταιρεία Vins Motors παρουσίασε στην EICMA την επαναστατική υπέρ-ελαφριά μικρή sport δίχρονη μοτοσυκλέτα Powerlight με V2 κινητήρα 100 κ.εκ., εναλλακτικό μπροστινό σύστημα, πλαίσιο από ανθρακόνημα, και αρκετές ακόμα αντισυμβατικές λύσεις.

40kg ελαφρύτερη από τις άλλες

Η εξωτική Powerlight της Vins Motors για την ώρα έρχεται σε έκδοση 100 κ.εκ., αν και σύντομα -πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας- θα παρουσιαστεί και έκδοση 250 κ.εκ.

vins powerlight 8

Η Vins δεν αναφέρει το ακριβές βάρος της μοτοσυκλέτας, μιλάει όμως για... 40 κιλά λιγότερα από τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας! Σε ποιες όμως μοτοσυκλέτες αναφέρεται; Οι περισσότερες sport 125 παραγωγής αυτή τη στιγμή είναι τετράχρονες, με βάρος που βρίσκεται κοντά στα 140 κιλά. Αν αυτή είναι η σωστή σύγκριση, τότε η Superlight θα πρέπει να ζυγίζει κοντά στα 100 κιλά!

2T V2 100 κ.εκ

Σημειώστε πως ο κινητήρας των 100 κ.εκ. ΔΕΝ είναι μονοκύλινδρος, αλλά V2 90 μοιρών παρακαλώ! Δείτε και την κλίση προς τα μπροστά. Η τροφοδοσία γίνεται με άμεσο ηλεκτρονικό ψεκασμό, διπλή βαλβίδα reed, ενώ ο στρόφαλος έχει αντίθετη περιστροφή από ότι συνήθως.

vins powerlight 4

Το φίλτρο αέρα βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό τροχό, με το ψυγείο να έχει μετακομίσει πάνω από το κινητήρα, στο μπροστινό μέρος του ρεζερβουάρ! Οι διαδρομές των εξατμίσεων είναι όσο ίσιες μπορούν να γίνουν, με σαφή οφέλη στην απόδοση. Η Vins μιλάει για ένα ultra-compact κιβώτιο 6 ταχυτήτων και για ενισχυμένο συμπλέκτη.

Carbon πλαίσιο-αεραγωγός!

Η Vins Powerlight διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακόνημα(!), με ενσωματωμένους αεραγωγούς που κατευθύνουν τον αέρα στο ψυγείο, και κατόπιν στο κάτω μέρος του άνωθεν θαλάμου διαστολής. Ουσιαστικά το πλαίσιο ΕΙΝΑΙ ο αεραγωγός.

vins powerlight 1

Η αντισυμβατικότητα συνεχίζεται στις αναρτήσεις, καθώς μπροστά η Superlight φοράει ένα σύστημα τύπου Hosack (αντίστοιχο με το Duolever που συναντάμε στις BMW), ενώ πίσω βρίσκουμε ένα παράλληλα τοποθετημένο μονό αμορτισέρ με δύο μπράτσα που εδράζονται στο ψαλίδι. Από ανθρακόνημα όμως είναι τόσο το μπροστινό σύστημα ανάρτησης, αλλά και οι ζάντες.

vins powerlight 7

Θα τη δούμε στην παραγωγή;

Σίγουρα το design της Vins Powerlight είναι πολύ περίεργο, και θέλει χρόνο για να το χωνέψεις, όμως η εταιρεία κάνει λόγο για την λειτουργικότητα του, την αεροδυναμική, αλλά και για τις λιγότερες αναταράξεις που δημιουργεί η παροχή αέρα μέσω του πλαισίου.

vins powerlight 10

Όσο για τιμή αυτή θα είναι σίγουρα τσουχτερή, όμως πριν φτάσουμε σε αυτή, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν πράγματι θα δούμε την Superlight στην παραγωγή. Ελπίζουμε η μικρή ιταλική εταιρεία να κάνει τις υποσχέσεις της πράξη, γιατί πολύ θα θέλαμε να δούμε την Superlight εν κινήσει!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 13:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon