.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 10:16

R.I.P. - Δύο αναβάτες νεκροί στην Laguna Seca!

 

Σε αγώνα Superbike

 

 

Στο κλείσιμο της αγωνιστικής ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike, δύο αναβάτες έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό δυστύχημα σε αγώνα Superbike / Superstock 1000, του πρωταθλήματος MotoAmerica!
Μεταξύ πέντε μοτοσυκλετών που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα αυτό, δύο αναβάτες, ο 35χρονος Bernat Martinez από την Valencia της Ισπανίας, και ο 27 χρονος Daniel Rivas fernandez, από την Galicia της Ισπανίας, έχασαν την ζωή τους. Ο πρώτος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου κατέληξε, ενώ ο δεύτερος με ελικόπτερο στο ιατρικό κέντρο της Salinas όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Όπως ανέφερε το ιατρικό προσωπικό που έσπευσε στο ατύχημα, ο ένας αναβάτης προσπαθούσε να σηκωθεί μόνος του αλλά ούρλιαζε από τους πόνους, και οι γιατροί τον τοποθέτησαν αμέσως σε φορείο. Ο δεύτερος αναβάτης προσπάθησε να περπατήσει μακριά από τον τόπο της πτώσης, αλλά άρχισε να παραπατά και δέχτηκε την βοήθεια των γιατρών.
Ο αγώνας ήταν ο τελευταίος της ημέρας και υποστηρικτικός σε αυτόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike. Τυπικά, ήταν ο αγώνας που γινόταν μέχρι πέρσι πριν από αυτόν του MotoGP, στην ίδια πίστα.

Ανοιχτά παραμένουν φυσικά τα ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια της πίστας, τις αμμοπαγίδες, αλλά και το τι μπορεί να πήγε στραβά σε αυτή την πτώση ώστε να σκοτωθούν και οι δύο αναβάτες.
Rest In Peace...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 00:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon