.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 10:30

Ηλίας Βροχίδης - Στην εξωτική Μοζαμβίκη!

 

58.000 χιλιόμετρα ταξιδιού!

 


Ο Ηλίας Βροχίδης, ο 31 χρονών ταξιδευτής από τη Θεσσαλονίκη, αυτές τις μέρες γιόρτασε ένα σπουδαίο γεγονός... Ξεκινώντας από το 2007, που ξεχύθηκε για πρώτη φορά στους δρόμους με τη μοτοσυκλέτα του, βρίσκεται περισσότερο καιρό στο δρόμο, ταξιδεύοντας εκτός Ελλάδος παρά έχοντας μια σταθερή ζωή στη χώρα του. Ανάμεσα στα δύο του μεγάλα ταξίδια, έμεινε στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια έτσι, ώστε να προετοιμαστεί και να συγκεντρώσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. Τώρα, όμως, έχει ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια που εξερευνά τις άγνωστες γωνιές του κόσμου μας... και συνεχίζει αχόρταγα!

Στην ανατολική Αφρική

Στα 23 του χρόνια, άπειρος ακόμη στο χώρο των ταξιδιών, αλλά και των μοτοσυκλετών, αποφάσισε ν' απαρνηθεί τις ανέσεις και να δραπετεύσει από το χρυσό κλουβί του. Έχοντας ελάχιστα χρήματα, καβάλησε ένα παλιό Honda XR 250 και βγήκε για πρώτη φορά από την Ευρώπη με προορισμό την Ασία. Σχεδίαζε να επισκεφτεί τέσσερις χώρες σε δέκα μήνες, αλλά τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια και δυόμισι μήνες έχοντας επισκεφτεί δεκατέσσερις χώρες! Αυτό ήταν ένα ταξίδι που άλλαξε τη ζωή του, φυσικά... Οι εμπειρίες του νεαρού εξερευνητή περιγράφονται στο βιβλίο του «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Όραμα.

Στις 18 Ιουλίου του 2013 ξεκίνησε για μια ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια... Το παιδικό του όνειρο ήταν πάντα να εξερευνήσει την αφρικανική ήπειρο. Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού το έκανε παρέα με τη Χριστίνα Πεφάνη, η οποία οδηγούσε τη μια από τις δύο μικρές, παλιές μοτοσυκλέτες 250 κ. εκ. που χρησιμοποιούσαν.

Αφήνοντας πίσω τη Θεσσαλονίκη, η περιπλάνηση ξεκίνησε από τις βαλκανικές χώρες. Από την Ιταλία το ζευγάρι πήρε το καράβι για το Μαρόκο, απ' όπου ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Στη Ζάμπια ήταν ώρα για τη Χριστίνα να πετάξει πίσω στην Ελλάδα, ενώ ο Ηλίας συνέχισε μονάχος την περιπλάνηση ως τη Νότια Αφρική, η οποία σηματοδότησε το μέσον του ταξιδιού του.

Από 'κει άρχισε να κατευθύνεται σταδιακά προς την Ανατολική Αφρική μέσω της οποίας θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Βέβαια, ελπίζει κι αυτό το κομμάτι της περιπέτειας να διαρκέσει αρκετούς μήνες... Αυτήν τη στιγμή απολαμβάνει τις εξωτικές ακτές της Μοζαμβίκης, έχοντας καλύψει 58.000 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 10:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon