.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 11:12

Triumph Motorcycles - Δισεκατομμυριούχος ο John Bloor

 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας

 

Ο John Bloor, ο ιδιοκτήτης της Triumph Motorcycles ο οποίος την αγόρασε το 1983 για 150.000 λίρες, όταν αυτή βρισκόταν υπό καθεστώς εκκαθάρισης, φαίνεται ότι έκανε σωστές επιχειρηματικές κινήσεις τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Βρετανός πλέον διαθέτει περιουσία η οποία ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο εικοσιπέντε εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times Rich List, με τα 975 εκατομμύρια να έρχονται από εταιρία κατασκευών, η οποία μέσα σε ένα χρόνο μόλις, είχε άνοδο 250 εκατομμυρίων λιρών.

Η άνοδος της Triumph όμως δεν έγινε τυχαία αφού ο Bloor ξεκίνησε με την παραγωγή έξι μοντέλων το 1991, με τα Trident 900 και Trophy 1200 να είναι πλήρως ανταγωνιστικά για την εποχή, αλλά και την παραγωγή των Daytona και Speed Triple το '97, που έδωσαν νέα ώθηση στην εταιρία.
Κινούμενη στον δικό της δρόμο, με δικύλινδρα και τρικύλινδρα σύνολα, η Triumph κατάφερε να χτίσει τον δικό της χαρακτήρα και να διαφοροποιηθεί, με αποτέλεσμα να πουλήσει πέρσι 52.000 μοτοσυκλέτες, με εργοστάσια παραγωγής πλέον και στην Ινδία και την Βραζιλία. Στην Μεγάλη Βρετανία, παραμένει κορυφαία εταιρία σε πωλήσεις μοτοσυκλετών άνω των 500 κυβικών εκατοστών, έχοντας το 18,7% της αγοράς, με άνοδο 8% συγκρινόμενη με το 2013.
Ο John Bloor, εκτός από πλούσιος, στην Μεγάλη Βρετανία θεωρείται και ο σωτήρας της Triumph και οι οπαδοί της φίρμας τον χαρακτηρίζουν ως ιππότη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon