.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 10:31

Long Way Round - Λονδίνο - Νέα Υόρκη με μοτοσυκλέτα!

Απόσταση 20.777 περίπου χιλιομέτρων!

 

Η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου ο οποίος θα ξεκινάει από το Λονδίνο και θα καταλήγει στην Νέα Υόργκη. Ο νέος αυτοκινητόδρομος - ουσιαστικά ένα νέο παγκόσμιο οδικό δίκτυο, θα διασχίζει 10 ευρωπαϊκές χώρες και το μεγαλύτερο μέρος της Ασιατικής ηπείρου, με τα συνολικά χιλιόμετρα να ανέρχονται περίπου στα 20.777!

Το νέο αυτό μεγαλόπνοο σχέδιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ρωσικού Σιδηρόδρομου, Vladimir Yakunin, λέγοντας πως στα σχέδια του οδικού δικτύου που θα καλύπτει την ευρωπαϊκή, την ασιατική και το βόρειο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου, θα περιλαμβάνεται φυσικά και η Μόσχα, με την κατάληξη να βρίσκεται στην Αλάσκα και στην Βόρεια Αμερική. "Πρόκειται για ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό εγχείρημα" ανέφερε ο Vladimir Yakunin στο CNN, και εκτιμά ότι η υλοποίησή του θα κάνει τη ζώνη από όπου θα πέρνα, το κέντρο του μελλοντικού κόσμου. Όσον αφορά στην υλοποίησή του, που είναι και το δυσκολότερο σημείο, αναφέρει ότι πολλοί από τους δρόμους που ήδη υπάρχουν στην Ρωσία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες απ' όπου θα περνά το νέο οδικό δίκτυο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν τα νέα κομμάτια που θα δημιουργηθούν.
Ο Ωκεανός που χωρίζει την Ασία και την Αμερική θα μπορεί να συνδεθεί με τα πλοία που θα τοποθετηθούν για να συνδέσουν αυτή τη διαδρομή, όπως ανακοίνωσε ο κος Yakunin.
Βέβαια, ένα τέτοιο οδικό δίκτυο θα έχει και πολλά προβλήματα, όπως είναι οι απαγορευτικές θερμοκρασίες της Σιβηρίας και της Αλάσκας, ή τα απαγορευτικά ύψη στις ορεινές περιοχές των χωρών που θα διασχίζει. Να μην ξεχάσουμε βέβαια ότι, τα περισσότερα οχήματα που θα κινούνται σε όλο το μήκος, θα χρειάζονται κάπου στην μέση, αλλαγή (τουλάχιστον) λαδιών ή και service, αφού ειδικά για τις μοτοσυκλέτες, τα διαστήματα service δεν είναι τόσο μεγάλα σε σχέση με τα αυτοκίνητα. Είναι βέβαια μία καλή ευκαιρία για να δημιουργηθούν ανάλογοι σταθμοί εξυπηρέτησης καθοδόν, όπου τα οχήματα θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ή ρυθμίσεις ώστε να αντεπεξέρχονται στο μεγάλο και δύσκολο από πλευράς συνθηκών, ταξίδι.
Άλλα προβλήματα όπως τα διαφορετικά νομίσματα από χώρα σε χώρα, τα χαρτιά που θα απαιτούνται για ασφάλειες οχημάτων, ή αναβατών, τα τελωνεία, φαίνεται να είναι δευτερευούσης σημασίας αυτή τη στιγμή. Σίγουρα το Long Way Round θα γίνεται πολύ πιο εύκολα πλέον, και θα το νέο αυτό οδικό δίκτυο θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης ανθρωπότητας, το οποίο θα παρέχει την ευκαιρία σε κάποιον να ταξιδέψει στις χώρες του κόσμου με ασφάλεια, με το δικό του όχημα. Και από χρηματοδότηση; Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα αναλάβει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων κατασκευής του γιγαντιαίου έργου!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon