.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 21:53

R.I.P. Massimo Tamburini - 1943 - 2014

 

Πέθανε ο πατέρας της Ducati 916

 

 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε ο Massimo Tamburini, στην Ιταλία. Ο διάσημος σχεδιαστής είναι ο πατέρας της Ducati 916 αλλά και της MV Agusta F4, όπως και διάφορων ακόμη πιο μικρών μοτοσυκλετών, όπως η Gagiva 125.
Ο Ιταλός σχεδιαστής που συνέδεσε το όνομά του με σημαντικές παρουσίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους λάτρεις της Ducati, αλλά και της Bimota, για την οποία επίσης είχε σχεδιάσει μοντέλα.

Ο Massimo Tamburini δεν είχε σκοπό να συνταξιοδοτηθεί αλλά η μάχη του με την επάρατη νόσο ήταν άνιση, και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα, 6 Απριλίου, στην Ιταλία. Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας είναι φτωχότερος…

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 14:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon