Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 12:56

Bikers Against Child Abuse – Μοτοσυκλετιστές κατά της παιδικής κακοποίησης

 

Οι συμμορίες που στηρίζουν τα παιδιά

 


Αν και στην Αμερική οι συμμορίες των μοτοσυκλετιστών έχουν άσχημη φήμη, υπάρχει μία που με το έργο της έχει κερδίσει την αγάπη κάθε ανθρώπου: Οι B.A.C.A. (Bikers Against Child Abuse). Όπως λέει και το όνομά τους, οι B.A.C.A. στηρίζουν και προστατεύουν τα μικρά παιδιά που έχουν κακοποιηθεί.
Μοναδική αποστολή τους είναι να ταξιδεύουν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στηρίζοντας τα παιδιά. Σήμα τους είναι η φράση “κανένα παιδί δεν αξίζει να ζει με φόβο” και τα παραρτήματα που υπάρχουν σε όλες τις πολιτείες, και βοηθούν όταν υπάρχει πρόβλημα. Η βάση της οργάνωσης βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα, αλλά όπως στην περίπτωση του κοριτσιού της φωτογραφίες, που έπεσε θύμα κακοποίησης από συγγενή, η ομάδα ανέλαβε υποστηρικτικό ρόλο ώστε να μην μπορεί να δεχθεί ξανά κακοποίηση.


Πολλές είναι οι φορές που μέλη της ομάδας – συμμορίας φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια, συνοδεύοντας τα παιδιά και στηρίζοντάς τα προκειμένου να που την αλήθεια και να μην φοβηθούν.
Η παιδική θνησιμότητα στην Αριζόνα συνδέθηκε σε ποσοστό πάνω από 80% με την παιδική κακοποίηση, και τα παιδιά φοβούνταν να καταθέσουν στα δικαστήρια. Ένα παιδί, που έχει για “παρέα” αυτή την ομάδα των μοτοσυκλετιστών έχει τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να καταθέσει, με την υποστήριξη των “φίλων” του.

 

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 13:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube