.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 12:02

Vespa.com: Ο κόσμος της νέας Vespa είναι εδώ

 

Με επιρροές από την Vespa 946

 



Η Vespa πρώτη μάρκα παγκοσμίως στην κατηγορία της αστικής μετακίνησης, είναι ο συνδετικός κρίκος κοινωνίας και ανθρώπων μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Αλληλεπιδρώντας σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και προωθώντας πολιτιστικά χαρακτηριστικά και αξίες έγινε σταδιακά κομμάτι της ιστορίας και βασικός παίκτης σε όποια αγορά του κόσμου και αν δραστηριοποιήθηκε.

Πάντα στην πρώτη γραμμή

Η Vespa ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, προβάλλοντας τον καινοτόμο χαρακτήρα της και διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην κοινωνική συμπεριφορά των νέων. Ακολουθώντας και συνοδεύοντας την καμπύλη ανάπτυξης πολλών χωρών σε όλες τις Ηπείρους τα τελευταία 67 χρόνια συνέδεσε την εικόνα της και με περιόδους οικονομικής ευημερίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο γνωστά ιταλικά προϊόντα στον πλανήτη.

Μόνο μέσα στην περασμένη χρονιά, περισσότεροι από 165.000 άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν δική τους μία Vespa. Η αύξηση των πωλήσεων έχει υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με το 2003, όταν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Vespa δεν ξεπερνούσαν τις 50.000. Η προσοχή του Ομίλου Piaggio είναι πάντα στραμμένη στη Vespa, της οποίας οι αξίες αποτελούν τομή στην ιστορία του Ομίλου, παραμένοντας αναλλοίωτες μέσα στα χρόνια. Αξίες, όπως η αγάπη στην ελευθερία, την κομψότητα, το στυλ και την τεχνολογική καινοτομία.
Το νέο site Vespa.com έχει σαφείς επιρροές από τη Vespa 946 και αποτελεί την απόλυτη αντανάκλαση της ψυχής της Vespa. Όπως ακριβώς ο σχεδιασμός αυτού του μοναδικού σκούτερ, έτσι και η εμφάνιση και η αίσθηση του Vespa.com, παραπέμπουν σε μία μινιμαλιστική προσέγγιση της πολυτέλειας. Το περιεχόμενό του είναι κοσμοπολίτικο και απευθύνεται σε διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές τάσεις, όπως ακριβώς και το ίδιο το σκούτερ, που παράγεται στην Ιταλία, την Ινδία και το Βιετνάμ και από εκεί διατίθεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επιτομή του στυλ

Ως διεθνής ιστοσελίδα, το Vespa.com επιχειρεί να είναι η επιτομή του στυλ και της κομψότητας, όχι μόνο για το παραδοσιακό κοινό της Vespa αλλά για τα κοινά όλου του κόσμου.
Όπως είναι φυσικό, η νέα Vespa 946 -το πιο πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο σκούτερ που κατασκευάστηκε ποτέ- έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο χώρο του Vespa.com. Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό, βίντεο και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές διαδικασίες παραγωγής του μοντέλου, συνεντεύξεις με τους σχεδιαστές που το δημιούργησαν, αναφορές στις διαφημιστικές καμπάνιες και αποσπάσματα από τα παρασκήνια των γυρισμάτων.
Το μοντέλο της Vespa 946 για το 2013 παράγεται μόνο σε μαύρο και άσπρο και η συλλογή 2013 ονομάζεται "Ricordo Italiano". Η παραγωγή της συγκεκριμένης σειράς θα τερματιστεί στο τέλος του έτους - η Vespa 946 του 2014 είναι ήδη στο σχεδιαστήριο - εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα μοντέλα της Vespa 946 που θα πωληθούν κατά τη διάρκεια του 2013 είναι πραγματικά μοναδικά και ανεπανάληπτα κομμάτια.
Για τον λόγο αυτό και κυρίως για να προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να γίνουν ένας από τους πρώτους τυχερούς ιδιοκτήτες του μοναδικού αυτού σκούτερ, για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας, η Vespa εγκαινίασε μέσω του νέου site Vespa.com τη λειτουργία ενός online booking συστήματος.

Στη σελίδα του Vespa.com μπορείτε να βρείτε εργαλεία, τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα, να προσωποποιήσετε τη Vespa 946, μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, κάνοντας αυτό το ιδιαίτερο δίτροχο ακόμη πιο μοναδικό. Επιλέξτε ανάμεσα σε δερμάτινες βαλίτσες, αλουμινένιες χειρολαβές σε διάφορα χρώματα και άλλα πολυτελή αξεσουάρ αναβάτη και δημιουργήστε τη Vespa 946 των ονείρων σας.
Το Vespa.com παρέχει επίσης σύνδεση με το e-commerce channel για τον επισκέπτη που ενδιαφέρεται να γίνει ιδιοκτήτης μίας Vespa 946.

Ο χώρος της μόδας και το design


Εκδηλώσεις στο χώρο της μόδας, του design και των τεχνών θα είναι το επίκεντρο της ενότητας του περιοδικού του Vespa.com: αυτή η ψηφιακή έκδοση, θα φιλοξενεί ιστορίες και συνεντεύξεις ανθρώπων που με τον τρόπο τους έφεραν κοινωνικές αλλαγές ή καινοτόμησαν στο χώρο τους. Επιπλέον θα υπάρχουν θέματα που αφορούν στα τρέχοντα γεγονότα στο χώρο της μόδας, του design και του αθλητισμού. Σκοπός του περιοδικού είναι να προβάλει τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά πολιτιστικά νέα, τις διεθνείς εξελίξεις και τις τελευταίες τάσεις από το χώρο του σχεδιασμού, των εικαστικών τεχνών, της αρχιτεκτονικής και της μόδας.
Ο λάτρης της Vespa ζει σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Το πάθος για την Vespa έχει ενώσει τους νέους από όλο τον κόσμο και σήμερα είναι μια κόκκινη κλωστή που συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Ως εκ τούτου το Vespa.com είναι ένα φυσικό σημείο συνάντησης για τους Vespa fans από κάθε σημείο του πλανήτη. Στην ενότητα "The Choice", οι επισκέπτες θα μπορούν να παίρνουν όλες τις πληροφορίες για τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τις διάφορες των μοντέλων της Vespa: LX, S, GTS, PX, LXV και GTV. Με απευθείας συνδέσεις με τους εθνικούς δικτυακούς τόπους Vespa, κάθε χρήστης, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε τοπικές προϊοντικές πληροφορίες (χρώμα, κυβισμός κινητήρα, τιμές, προσφορές) αλλά και ενημέρωση για τοπικές εκθέσεις, παραστάσεις και προϊοντικές παρουσιάσεις.
Η ενότητα “Heritage” του νέου site Vespa.com προσφέρει μια συναρπαστική συλλογή, η οποία θα συνεχίσει να επεκτείνεται με νέες ιστορίες και γεγονότα που συνδέονται με την ιστορία της μάρκας.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να δείτε και όλο το αδημοσίευτο υλικό από φωτογραφίες και βίντεο από το εντυπωσιακό ιστορικό αρχείο της Piaggio (ένα από τα πιο ενημερωμένα και σημαντικά στην Ευρώπη). Το κομμάτι αυτό προορίζεται να γίνει ένα εικονικό μουσείο που θα αφηγείται την ιστορία της Vespa στο πέρασμα των χρόνων. Τα μοντέλα που έχουν γίνει συνώνυμα του μύθου για πάνω από εβδομήντα χρόνια, οι μεγάλοι καλλιτέχνες που συνδύασαν το όνομα και τη τέχνη τους με τη Vespa, τα διεθνή γεγονότα και οι μεγάλες αποστολές στις οποίες πρωταγωνιστεί η Vespa : Η ενότητα “Heritage” είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών για τη Vespa αλλά και θησαυρός για όλους τους λάτρεις του αυθεντικού ιταλικού στυλ.
Το Vespa.com προσφέρει πλήρη πρόσβαση από υπολογιστές, tablets και smartphones και εγγυάται την πλήρη ενοποίηση με τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και κοινή χρήση όλου του περιεχομένου.

Δίκτυο αντιπροσώπων

Σε Ελλάδα και Κύπρο, η νέα Vespa 946 διατίθεται μέσω συγκεκριμένων επιλεγμένων επίσημων αντιπροσώπων του δικτύου της Piaggio Hellas που μέχρι στιγμής είναι οι ακόλουθοι:

Δίκτυο επιλεγμένων αντιπροσώπων VESPA 946
DEMSTAR AUTOMOTIVE LTD  ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
FRANCESCO Ε.Π.Ε. ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
ΤΣΑΝΤΕΡΙΔΟΥ Γ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
A. ΚΟΥΤΡΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
ΜΩΡΑΙΤΗΣ  ΕΥΑΓ. & ΖΑΧ. ΟΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
A. ΚΑΛΕΜΗΣ & ΣΙΑ O.E. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ. ΠΑΟΥΛΕΑΝΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΝΤΟΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΗ ΞΑΝΘΗ
AΒΕΤΕ  K.ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΡΟΔΟΣ  ΡΟΔΟΣ

Τώρα ο υποψήφιος πελάτης έχει τώρα την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο μύθο και να ζήσει μία εμπειρία πολυτέλειας τόσο πριν όσο και μετά την πώληση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 12:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda “My Journey” Husaberg και Extra Products - Διακοπή συνεργασίας »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon