.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 11:48

One World. One R 1200 GS

 

Πέντε μοναδικά ταξίδια με πέντε τυχερούς

 


 

“Ένας κόσμος. Μία R 1200 GS. Η Βόλτα της ζωής σου.” Αυτό ήταν το όνομα του παιχνιδιού της BMW Motorrad που έστειλε πέντε τυχερούς αναβάτες στο adventure ταξίδι της ζωής τους. Μία γυναίκα και τέσσερις άντρες κέρδισαν ανάμεσα σε 12.000 συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο, και είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν την BMW R 1200 GS στην επίσημη παρουσίαση που έγινε στην Αφρική. Η BMW ήθελε να προσφέρει μία εμπειρία που θα έμενε ανεξίτηλη για πάντα στο μυαλό των συμμετεχόντων, κι έτσι, αυτοί που ενσάρκωσαν το event και έκαναν τους κριτές ήταν γνωστοί ηθοποιοί και αναβάτες όπως: Ο νικητής όσκαρ, ηθοποιός Adrien Brody, η πιλότος θρύλος των motor sport Jutta Kleinschmidt, ο ηθοποιός του Hollywood Rick Yune και ο αστέρας της τηλεόρασης και γνωστός από το ταξίδι με BMW R 1200GS Adventure, “Long Way Round” και “Long way Down”, Charley Boorman. Αυτοί επέλεξαν τους πέντε αναβάτες από όλους τους συμμετέχοντες.

Στις 25 Ιανουαρίου, το ταξίδι ξεκίνησε από το Λάος για να συνεχίσει στην Νέα Ζηλανδία, στην Νότια Αφρική, στην Αμερική και στην Ευρώπη. Μετά από 12.600 χιλιόμετρα, οι νέες R 1200 GS έφτασαν στον τελικό προορισμό στις 13 Απριλίου που ήταν το μουσείο της BMW στο Μόναχο. Εκεί έγινε η παρουσίαση της υπογεγραμμένης BMW R 1200 GS από τον Dr. Ralf Rodepeter, διευθυντή του μουσείου, μπροστά από κοινό 3.000 ανθρώπων. Στο μέλλον, οι μοτοσυκλέτες θα παραμείνουν στο μουσείο ως εκθέματα.
Η τελευταία που έφτασε στο μουσείο, διανύοντας την απόσταση των 170 χιλιομέτρων που την χώριζαν μέχρι εκεί, ήταν η Stephanie Rowe, η οποία πλαισιώθηκε από 50 αναβάτες με μοτοσυκλέτες GS, συμπεριλαμβανομένου και του Herbert Unger, του νικητή του σκέλους της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και τους Alessio Cigolini, νικητή του σκέλους που έγινε στο Λάος.

Η Stephanie Rowe, που οδήγησε την R 1200 GS μέσα στο BMW Museum δήλωσε: “Δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι σαν αυτό, ήταν απίστευτο και πολύ διασκεδαστικό. Τα τοπία ήταν φανταστικά και η οδήγηση μοναδική!”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon