.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 11:11

Ride It – BMW Bikers - Off Road Skills 2013!

Διαγωνισμός δεξιοτεχνίας!

 


Το ORS 2013 – Off Road Skills θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10:00πμ, στο Τεχνολογικό – Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ιδανική τοποθεσία τόσο για την άρτια διεξαγωγή του event, με τις υποδομές που διαθέτει, όσο και για το ευχάριστο περιβάλλον του.

Διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας

Η πίστα είναι ήδη έτοιμη στο Λαύριο και μας περιμένει, με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, τεχνητά εμπόδια, σαμάρια και νερολακούβες, ενώ οι θεατές που θα έρθουν για τη βόλτα τους, θα απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους στο εστιατόριο εντός του Πάρκου και σε απόσταση αναπνοής από την πίστα.

Και δύο μεγάλες αναβαθμίσεις φέτος, καθώς η δεξιοτεχνία θα γίνει με τα φτερά της RedBull, η οποία θα μας κεράσει ισοτονικά ποτά από το χέρι αιθέριων υπάρξεων και θα μας βάλει στο mood με τη σωστή μουσική υπόκρουση, ενώ μαζί μας θα είναι και η Ομάδα Rescue Επίλεκτων Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου οι οποίοι θα είναι παρόντες καθ’ όλοι τη διάρκεια του event, πανέτοιμοι δια παν ενδεχόμενο.

Λίγα λόγια για το Off Road Skills 2013 που διοργανώνουν οι BMW Bikers σε συνεργασία με την σχολή ασφαλούς οδήγησης, Ride It:

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα, στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Η διαδρομή θα είναι βατή για κάθε μοτοσυκλέτα τύπου on/offAdventure, ανεξαρτήτως κυβισμού, με χωμάτινα ή ασφάλτινα ελαστικά. Για την αποφυγή λάθος σύγκρισης, οι μοτοσυκλέτες θα χωριστούν σε μονοκύλινδρες και δικύλινδρες μέχρι 700 κυβικά και σε δικύλινδρες από 800 κυβικά και πάνω. Αναλόγως των συμμετοχών, θα υπάρχει νέος διαχωρισμός για χωμάτινα και ασφάλτινα ελαστικά, ειδάλλως θα προσαρμοστούν ανάλογα οι βαθμοί ποινής για την δίκαια αντιμετώπιση των αναβατών.

Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής θα είναι επιπέδου Adventure Training Level 1 (το πρώτο επίπεδο εκμάθησης της σχολής Ride It) και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε δύσκολες χωμάτινες διαδρομές. Θα υπάρξει όμως και δύσκολη παράκαμψη της διαδρομής σε συγκεκριμένα σημεία, η οποία και θα βαθμολογείται αντίστοιχα, στην περίπτωση που κάποιος την επιλέξει.

Διαφορετικές κατηγορίες και βαθμολογία

Οι αναβάτες θα συναντήσουν στην διαδρομή μικρά σαμάρια, μικρές ανηφόρες και κατηφόρες, μικρά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να περάσουν αλλά και κώνους, και όλα αυτά, με αργές ταχύτητες, δίχως επικινδυνότητα και με κύριο μέλημα την ασφάλεια.

Θα υπάρχουν δύο βαθμολογίες:

Α) Γρήγορη διαδρομή με χρονομέτρηση, χωρίς να πατήσει ο αναβάτης το πόδι κάτω (θα μετράνε βαθμοί ποινής)

Β) Αργή διαδρομή (αργοπορία) με χρονομέτρηση, χωρίς να πατήσει ο αναβάτης το πόδι κάτω (θα μετράνε βαθμοί ποινής)

Η δεξιοτεχνία αναμένεται να διαρκέσει συνολικά δύο με τρεις ώρες, αναλόγως των συμμετεχόντων.

Πριν από αυτή, οι αναβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν την διαδρομή, να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές της σχολής Ride It και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με τα σημεία που τους προβληματίζουν.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 15euro (η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).

Πληροφορίες – συμμετοχές: www.rideit.gr

211 013 5574, 6972 284745

Ή δηλώστε απευθείας συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα εγγραφής:

http://rideit.gr/index.php?option=com_smartformer&;formid=15


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Panigale 1199R – Με Hayden και Spies! Ride It - Safety Training στην Unilever »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon