.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 10:05

Η Husqvarna πουλήθηκε στον Stefan Pierrer

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες

 




Σε μία στρατητική κίνηση προχώρησε το BMW Group με την πώληση της Husqvarna στον Stefan Pierrer. Η πώληση της εταιρίας έγινε στα πλαίσια της επαναπροσαρμογής των δραστηριοτήτων της εταιρίας, που θέλει να επεκτείνει την προσφορά των προϊόντων της με στόχο την κίνηση σε αστικά κέντρα και στα ηλεκτρικά οχήματα.

Βλέποντας το νέο ρεκόρ πωλήσεων στις μοτοσυκλέτες BMW για το 2012, φαίνεται πως η γερμανική εταιρία δεν έχει δεσμούς που θα την ενώνουν με κάποιο προϊόν ή όνομα που δεν αποδίδει όπως πιθανότατα θα έπρεπε. Έτσι, η συμφωνία που επετεύχθη χτες, αφήνει μόνη την BMW να προχωρήσει στα σχέδια της επενδύοντας τα χρήματα που θα αποκομίσει από την πώληση, στα δικά της προϊόντα.
Ωστόσο, η Husqvarna εξαγοράστηκε από τον Stefan Pierer και την προσωπική του εταιρία Pierer Industrie AG, κι όχι από την KTM, της οποίας σχεδόν το 50% κατέχει ο Pierer και το υπόλοιπο η Bajaj Industries.
Με αυτή την κίνηση αυξάνονται οι πιθανότητες να αποχωρήσει από το σχήμα της KTM ο Pierer και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Husqvarna, αφήνοντας το ποσοστό της KTM / Husaberg στην Ινδική εταιρία.
Καλό ή κακό, σημασία έχει ότι στα χέρια του Pierer, οι δύο αυτές εταιρίες έφτασαν και παραμένουν στην κορυφή στην off road σκηνή και θα ήταν τουλάχιστον δίκαιο για την θρυλική αλλά ταλαιπωρημένη Husqvarna να τραβήξει έναν αντίστοιχο δρόμο ξεκινώντας για μία ακόμη φορά από την αρχή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Caleb Moore – R.I.P. Varadero Club – Κοπή πίτας στα Τρίκαλα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon