.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 11:00

Φήμες: Η KTM εξαγοράζει την Husqvarna

Αναμένεται ανακοίνωση σύντομα

 




Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η KTM ενδιαφέρεται να αγοράσει την Husqvarna και άλλες φήμες, αναφέρουν ότι ήδη έχει επιτευχθεί η εξαγορά. Μάλιστα, η συμφωνία φαίνεται να μην έχει γίνει μεταξύ της ιδιοκτήτριας της Husqvarna, BMW και της KTM, αλλά μίας διαφορετικής εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία του ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της KTM, Stefan Pierer και ονομάζεται Pierer Industries AG.  

Αυτό αλλάζει τα πάντα μιας και η KTM που διαθέτει ήδη την Husaberg αλλά και μεγάλο της ποσοστό κατέχεται από την ινδική Bajaj, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με την Husqvarna – στην περίπτωση που ο Stefan Pierer αποφασίσει να αποχωρήσει από την πορτοκαλί εταιρία. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Bajaj έχει αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της KTM και μία νέα KTM για τον Pierer, λευκή – κόκκινη αυτή τη φορά, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα.

Το θέμα είναι ότι, η BMW έχει επενδύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Husqvarna παράγοντας μοντέλα όπως τα Nuda 900 / 900 R αλλά και τα διπλής χρήσης μοντέλα, Terra και Strada 650.
Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η BMW φτάνει στο σημείο να πουλήσει την θρυλική αυτή μάρκα;
Όπως και να έχει, μπορεί η KTM να μην θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με μία ακόμη χωμάτινη εταιρία, μιας και θα είναι πραγματικά δύσκολο να διαχειριστεί τόσα χωμάτινα μοντέλα.

Όμως, με τα χρήματα της Bajaj, είναι πολύ πιθανόν να δούμε την Husqvarna να παράγει νέα μοντέλα που να αφορούν στην αγορά της Ινδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, ένα νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί τουλάχιστον στο επόμενο σαλόνι μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna – Salminen στο χιόνι Caleb Moore – R.I.P. »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon