.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 23:37

Rally Dakar 2013 - Σκοτώθηκε ο Thomas Bourgin


Σε τρακάρισμα με αυτοκίνητο

 





Ο Thomas Bourgin, σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στην 7η ημέρα του Dakar, στην απλή διαδρομή του αγώνα, κατά την μετάβασή του στην ειδική διαδρομή. Το ατύχημα έγινε στις 08:23 τοπική ώρα, όταν ο 25χρονος Γάλλος αναβάτης που βρισκόταν μέχρι στιγμής στην 68η θέση της γενικής κατάταξης, βρέθηκε στο δρόμο ενός αστυνομικού αυτοκινήτου, που κινείτο αντίθετα στην διαδρομή.

Όπως δήλωσε η οργάνωση, το ατύχημα έγινε στην διαδρομή που ένωνε την εκκίνηση του αγώνα από την Calama με αυτήν της ειδικής. Peru Rally Dakar.JPEG-08336-web
Η ομάδα γιατρών της οργάνωσης έφτασε αμέσως για να επιβεβαιώσει απλά τον θάνατο του αναβάτη.

Τις τελευταίες 24 ώρες, άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκτός αγώνα, όταν ένα όχημα υποστήριξης συγκρούστηκε με ένα ταξί κοντά στο Peru όταν αυτό προσπαθούσε να αποφύγει ένα άλλο ταξί. Δύο άνθρωποι στο πρώτο ταξί συμπεριλαμβανομένου του οδηγού σκοτώθηκαν και άλλοι εφτά, οι τέσσερις από το Peru, τραυματίστηκαν. Οι άλλοι τρεις που τραυματίστηκαν ταξίδευαν με το υποστηρικτικό Land Rover και ήταν μέλη της ομάδας Race2Recovery.

O Thomas Bourgin, από το Saint Etienne, γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1987, και συμμετείχε για πρώτη φορά στο Dakar ενώ βρισκόταν στην 68η θέση της γενικής κατάταξης. Ανακάλυψε το πάθος για τους αγώνες Rally με την συμμετοχή του για πρώτη φορά το 2009 στο Morocco Rally, ενώ τερμάτισε 4ος στο Africa Race του 2011, για να ακολουθήσει μία 7η θέση στο Tunisia Rally.

Rest In Peace...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 00:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διπλώματα οδήγησης 2013 Jean-Claude Olivier - R.I.P. »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon