.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 09:47

Varadero Club Hellas – Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

 

 

Εκδρομές και εκδηλώσεις

 

 



Σκοπός του Varadero Club Hellas είναι να γνωριστούμε με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και την αγάπη για την μοτοσυκλέτα, τη φύση, τη φιλία και να ανταλλάξουμε μαζί τους, απόψεις και εμπειρίες.
Στα πλαίσια, λοιπόν, της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών δημιουργούμε μία σειρά από σεμινάρια για την ασφαλή οδήγηση, δημιουργούμε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και  ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουμε τις πρωτοβουλίες, τις επιστημονικές προτάσεις και δράσεις που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν ακόμη στη ζωή μας.
Παραθέτουμε, λοιπόν, παρακάτω, το πρόγραμμα των εκδρομών και των εκδηλώσεών μας προς επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Πρόγραμμα 2012


Εκδρομές- Εκδηλώσεις Νοέμβριος 2012-Απρίλιος 2013.

ΚΥΡΙΑΚΗ  25/11/2012 - Μονοήμερη Εκδρομή Ανάβρα Μαγνησίας

Ταξιδεύουμε στην Ανάβρα για να γνωρίσουμε τις πρωτοβουλίες, τις επιστημονικές προτάσεις και δράσεις που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν ακόμη στη ζωή μας, τα πρόσωπα που με τη φαντασία, τις γνώσεις, την επιμονή και την αγάπη για τον τόπο τους πρωτοπορούν και καταφέρνουν να δώσουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα.
Στην Ανάβρα Μαγνησίας, ένα ορεινό χωριό σε απόσταση 40χλμ από τον Αλμυρό Βόλου, στις 25 Νοεμβρίου 2012 είναι ο προορισμός μας, για να γνωρίσουμε τον άνθρωπο Δημήτρη Τσουκαλά, και τους άλλους γύρω του, που με μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για τον τόπο του, μεταμόρφωσε την περιοχή δίνοντας στον τόπο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής, πρότυπες κτηνοτροφικές υποδομές, μηδενική ανεργία, αιολικό πάρκο με ανεμογεννήτριες εξαλείφοντας τα προβλήματα ηλεκτρικού ρεύματος, περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο 240 στρεμμάτων και πολλά άλλα.

ΣΑΒΒΑΤΟ  15/12/2012 - BBQ στην Λέσχη μας

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00 σας περιμένουμε στην λέσχη, Σαλαμίνος 29 στον Κεραμεικό, για να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε από κοντά, να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με πολύ μουσική και φυσικά το καθιερωμένο Varaderoψήσιμο ..

ΤΕΤΑΡΤΗ  19/12/2012 - Αιμοδοσία ώρες 09.00-19.00

Επειδή οι ανάγκες σε αίμα και τα παράγωγά του δεν σταματούν ποτέ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30, δίνουμε ραντεβού στη Λέσχη μας, για να πάμε όλοι μαζί στο Υπουργείο Υγείας. Να φύγουμε από τα λόγια για να περάσουμε στις πράξεις! Σε περίπτωση που κάποιος φίλος δεν μπορεί να καταφέρει να έρθει μαζί μας, μπορεί να προσέλθει μόνος του στο χώρο Αιμοληψίας του Υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους 17.

ΤΕΤΑΡΤΗ  19/12/2012 - Σεμινάριο για το κράνος (ομιλητής ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ) ώρα 20.30

<<Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ>>
<<ΚΡΑΝΟΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΑΓΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ>>
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκουν τραγικό θάνατο στην άσφαλτο. Από αυτούς, δυσανάλογα μεγάλο είναι το ποσοστό που αφορά μοτοσικλετιστές. Έτσι λοιπόν, παρότι οι μοτοσικλετιστές αντιπροσωπεύουν σχετικά μικρό ποσοστό της κίνησης (16,5%), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΣΥΕ και του ΥΜΕ, αποτελούν το 35,8% των θανάτων από τροχαίο ατύχημα στη χώρα μας. Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.30 θα φιλοξενήσουμε στην λέσχη μας τον Αντώνη Βασσάλο για να μας λύσει όλες τις απορίες περί κράνους, στοιχεία ενός καλού κράνους, συμβουλές κατά την αγορά, μελέτες, μαρτυρίες.
ΚΥΡΙΑΚΗ  6/1/2013 - Αγιασμός στο ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

Η Ελληνική λέσχη μοτοσικλετιστών Varadero Club Hellas την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή στο Πόρτο Γερμενό για την καθιερωμένη τελετή των Θεοφανίων (Αγιασμός Υδάτων), μια θαυμάσια παραλιακή κωμόπολη στη δυτική πλευρά της Αττικής, κάτω από τον Κιθαιρώνα οπού βρίσκεται και η ομώνυμη παραθαλάσσια εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια χειμερινοί κολυμβητές από τη γύρω περιοχή θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά για την ανέλκυση του σταυρού.

Πρόγραμμα 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ  16/1/2013 - Σεμινάριο Ελαστικών  (ομιλητής ο ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ) ώρα 20.30

Το Varadero Club Hellas διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του σεμινάριο ελαστικών. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 20.30,θα παρεβρεθεί στην λέσχη μας ο πρωταθλητής Ανδρέας Ψυχογυιός με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα ελαστικών. Θα συζητήσουμε γενικά περί ελαστικών, επιλογή ελαστικού, την σχέση ελαστικού-ανάρτησης, και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε την επισκευή ελαστικού με κορδόνι.

25-26-27/1/2013 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ στα ΤΡΙΚΑΛΑ

Το VARADERO CLUB HELLAS σας εύχεται χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το νέο έτος με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Το 2012 σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και θα μπει στο ντουλάπι της ιστορίας. Μας έφερε αρκετές εκδρομές, όμορφες ταξιδιωτικές εικόνες, νέες γνωριμίες, γνώση και εμπειρίες.
Στις 26 Ιανουαρίου 2013 ημέρα Σάββατο σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη Κοπή Πίτας που θα πραγματοποιήσει η Λέσχη μας. Ελάτε να ευχηθούμε μαζί το Νέο Έτος να είναι πιο πλούσιο και πιο γενναιόδωρο για όλους τους μοτοσικλετιστές.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον στα Τρίκαλα.

ΚΥΡΙΑΚΗ  24/2/2013 - Εκδρομή στην ΠΑΥΛΙΑΝΗ

Καβαλάμε τα Varadero και πάμε Παύλιανη. Mε φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους, η Παύλιανη αποτελεί σήμερα ένα τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα θέρετρο διακοπών για όλο το χρόνο. Mαζί της υψώνεται ο μύθος του μεγαλύτερου των ηρώων: του Hρακλή που αποθεώνεται στην κορυφή του βουνού. H Φθιώτιδα αποκαλύπτει έναν από τους πλουσιότερους ορεινούς της όγκους. Στην είσοδό του στην Παύλιανη, ο επισκέπτης θα συναντήσει το μνημείο όλων εκείνων - Eλλήνων και Iταλών - που έπεσαν νεκροί στη μάχη της Παύλιανης τον Iούνιο του 1942. M΄ ένα μοναδικό στην Eλλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Aσωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι, όπου αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, καταλήγοντας στην καρδιά του φυσικού πάρκου.Mε χώρους για άθληση, αναψυχή, ξεκούραση, διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους και σύγχρονους παραδοσιακούς ξενώνες, η Παύλιανη αφήνει γοητευμένο τον ταξιδιώτη με τον παραδοσιακό τρόπο δόμησης και οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας

 ΑΠΟΚΡΙΕΣ- Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ 16-17-18/3/2013 - Εκδρομή στην ΝΑΟΥΣΑ

Νάουσα. Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, κτισμένη στις ανατολικές παρυφές του επιβλητικού ορεινού όγκου του Βερμίου με εκπληκτική θέα στον πανέμορφο και πλούσιο κάμπο της Θεσσαλονίκης. Πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας με πληθυσμό που φτάνει στους 25.000 κατοίκους, συνδυάζει ανεπανάληπτα τις ομορφιές του κάμπου με εκείνες του βουνού, προσφέροντας ένα πλούσιο πλέγμα δραστηριοτήτων και υπηρεσιών στον τυχερό επισκέπτη της. Απέχει 90 χλμ από την Θεσσαλονίκη και 510 από την Αθήνα.
Η αρχιτεκτονική κληρονομιά σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια αναδεικνύει μια πόλη με πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν. Το ιδιαίτερο χρώμα με τις παραδοσιακές γειτονιές και τα αξιοθέατα της Νάουσας έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ο επισκέπτης ξεκινώντας από το Δημοτικό Πάρκο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της πόλης με μαγευτική θέα στον κάμπο της Ημαθίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό

ΚΥΡΙΑΚΗ  21/4/2013 - Εκδρομή στο ΤΑΥΓΕΤΟ

Πάμε ΤΑΥΓΕΤΟ;
Πάρτε τα Varadero και φύγαμε
Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος, είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, εκτεινόμενη μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης - Ευρώτα και Μεσσηνίας. Η κορυφή του έχει ύψος 2.407μ και ονομάζεται Προφήτης Ηλίας ενώ στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ταλετός. Ο Ταΰγετος, αποτελείται κυρίως από ασβεστόλιθους και μάρμαρο ενώ είναι αρκετά πλούσιος σε νερά. Το κλίμα του είναι γενικά ηπειρωτικό, με μεγάλες χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια τού χειμώνα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σπηλαιολογία, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στις πλαγιές ή στα φαράγγια του βουνού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 10:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon