.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 13:44

VStrom Hellas Forum – Κωνσταντίνος Μητσάκης

 

 

Παρουσίαση "Ο Γύρος του Κόσμου Νότια"

 

 




Στις 14 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο καφέ Πλέριο στο Αιγάλεω στην οδό Αγίου Σπυρίδωνος 50,  θα γίνει η παρουσίαση του οδοιπορικού "ο Γύρος του Κόσμου Νότια" από τον  Κωνσταντίνο Μητσάκη.

Σύγχρονος Φιλέας Φογκ


Με πηγή έμπνευσης το γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, ο Κων/νος Μητσάκης τόλμησε ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα. Ως σύγχρονος Φιλέας Φογκ -και πρώτος Έλληνας μοτοσυκλετιστής- πραγματοποίησε τον «Γύρο του Κόσμου ..Νότια» με μια μοτοσυκλέτα, σε μόλις 80 ημέρες.
Με αφετηρία και τερματισμό την Ελλάδα, θέλοντας να κάνει το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν μια αληθινή ιστορία ζωής, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τον «Γύρο του Κόσμου …Νότια» σε 80 ημέρες με μια KTM SMT 990. Είναι ο πρώτος Έλληνας μοτοσυκλετιστής που το τόλμησε ταξιδεύοντας στο νότιο ημισφαίριο της γης. Επιδίωξή του ήταν να βρεθεί μετά από ακριβώς 80 ημέρες και 18.500 χερσαία χιλιόμετρα στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε – όπως και τελικά κατάφερε.
Με αφετηρία και τερματισμό την Ελλάδα, ο «Γύρος του Κόσμου …Νότια» ξεκίνησε στις 20/6/2012 και ολοκληρώθηκε στις 8/9/2012. Ο οδικός χάρτης του ταξιδιού περιλάμβανε τέσσερις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) και 12 χώρες (Τουρκία, Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία και Ουρουγουάη).

Με τους τροχούς της πορτοκαλί SMT 990 «φλερτάρισε» τροπικά δάση, απέραντες στέπες, οροσειρές, εντυπωσιακούς καταρράχτες και θανάσιμες ερήμους. Λικνίστηκε σε αφρικανικούς και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, ψηλάφισε με δέος τα μνημεία αρχαίων πολιτισμών και «ακούμπησε» την αγάπη του στον κάθε τόπο που τον φιλοξένησε. Αντίκρισε πρόσωπα σκαμμένα από τις βαθιές ρυτίδες της στέρησης και του καθημερινού μόχθου, έγινε ένα με το πολύχρωμο «ανθρώπινο κουβάρι» των πόλεων και αφουγκράστηκε την αγωνία των ντόπιων για επιβίωση.

Παρελθόν και μέλλον

Τι τον «ταρακούνησε» όμως περισσότερο ταξιδεύοντας για 80 ημέρες στους δρόμους του κόσμου; Κυνηγώντας με δύναμη και πάθος το όνειρο της περιπέτειας και της εξερεύνησης, με έκπληξη διαπίστωσε ότι το παρελθόν και το μέλλον, η απόλυτη εξαθλίωση και ο πλούτος, η απλότητα και τα μεγαλεία, η ζωή και ο θάνατος, συνυπήρχαν στο κάθε χιλιόμετρο αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού….
Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα βρίσκεται στο Καφέ Πλέριο στο Αιγάλεω στην οδό Αγίου Σπυρίδωνος 50 για να "μοιραστεί" με τα μέλη της κοινότητας του Vstrom Hellas Forum  τις εικόνες και τις εμπειρίες που αποκόμισε από το οδοιπορικό του. Ραντεβού στις 14 Νοεμβρίου και ώρα 20:00.

Η ομάδα διαχείρισης και συντονισμού της κοινότητας μας ευχαριστεί  τον Κωνσταντίνο Μητσάκη και ευχόμαστε να εκπληρώσει όλα τα ταξιδιωτικά του όνειρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 14:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM και Top Gear – Deadly 720+! Bike Bazaar – Season Sales »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon