.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 15:19

G-STAR ELWOOD

 

 

Βροχή, μοτοσυκλέτα και denim

 

 


 
Αυτά ήταν τα υλικά έμπνευσης για τον Pierre Morisset και ένα νέο concept για jeans.
Ήταν μια στιγμή “επιφοίτησης” του Morisset όταν μια μοτοσυκλέτα πέρασε από μπροστά του και το βλέμμα του καρφώθηκε στο παντελόνι του αναβάτη που ήταν βρεμένο, λασπωμένο και “σχηματισμένο” από τις πολλές ώρες οδήγησης στην κακοκαιρία.

Η προσοχή του σχεδιαστή

Ειδικά τα γόνατα τράβηξαν την προσοχή του σχεδιαστή της G-Star: ξεχειλωμένα μπροστά, τσαλακωμένα από πίσω. Επιπλέον το ύφασμα είχε κρατήσει αυτό το σχήμα, ακόμα και μετά που ο αναβάτης κατέβηκε από το όχημα. Στην ουσία το παντελόνι είχε διαμορφωθεί σαν καλούπι του σώματός του και προέκταση της ζωής του πάνω στη μηχανή.
Ο Morisset ξεκίνησε να δουλεύει σε κάτι που θα μπορούσε να είναι εμβληματικό, επαναπροσδιορίζοντας την κατασκευή του τζην. Πως ένα επίπεδο, δισδιάστατο denim αποκτά όγκο, φουσκώνοντας και τσαλακώνοντάς το στην άρθρωση του γόνατου? Πως μπορεί κάποιος να “ χτίσει” ένα ρούχο ώστε να έχει σχήμα και φόρμα, κυρίως  από την ώρα της κατασκευής του, παρά από πολλά χρόνια σκληρής χρήσης?
Ο σχεδιαστής δημιούργησε πατρόν με κυκλικά και καμπύλα σχήματα για να ακολουθήσει την κίνηση του σώματος και να δημιουργήσει όγκο στο ρούχο, εφαρμόζοντας αυτά τα πατρόν στο άκαμπτο raw denim, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του 1ου στον κόσμο τρισδιάστατου-3D denim, το G-Star Elwood. Η πρώτη κυκλοφορία το 1996 δεν αποτέλεσε μόνο επανεφεύρεση του τζην, αλλά συγχρόνως την πλατφόρμα για πειραματισμούς στη ραπτική που οδήγησαν σε πολλαπλές γενεές και μεταλλαγές αυτού του σχεδιασμού, όπως το bestseller μοντέλο Arc.

G-Star RAW Just the product
G-Star RAW Store: The Mall Athens 210 6100760

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 17:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SYM στο Scooter Festival! Beta RR 300 2T »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon