.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 11:23

Triumph Tiger 800 - The Raiden Files

 

 

Portland to Dakar - A Riding Movie!

 

 

Του Νίκου Ζ. Τσαμανδούρα

Η τάση της εποχής στην διαφήμιση, έχει το όνομα «mega commercials», δηλαδή βίντεο σχετικά μεγάλης διάρκειας σε σχέση με τις απλές διαφημίσεις, που κυρίως βρίσκουν στέγη στο διαδίκτυο. Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν κινήθηκε και η Icon, για την προώθηση της νέας της σειράς «Raiden».
Με πρωταγωνιστές τους Joel Gary και Kris Higdoh και 2 (τουλάχιστον) Triumph Tiger 800, το εντυπωσιακό βίντεο έχει το concept δοκιμασίας για άνθρωπο, μοτοσυκλέτα αλλά και εξοπλισμό, με εκκίνηση και τερματισμό το Portland και στο ενδιάμεσο… την (ταλαι)πορεία του Dakar.

Τα στάδια παραγωγής


Stage1
Αρχικά, το τερέν είναι σχετικά απλό. Πόλη. Βέβαια, όταν λέμε πόλη εννοούμε και γέφυρες και σκάλες και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί «παιδικό σταθμό» για τους δύο αναβάτες. Αρχικός προορισμός, το ελικόπτερο μεταφοράς στην Stage2.

Stage2
Κάπου μέσα σε ένα τροπικό δάσος της Costa Rica, εκτυλίσσεται η δεύτερη φάση της δοκιμασίας. Αρχικά απλοϊκό σαν… «downhill» και μετά λάσπη, δέντρα, πεσμένα κλαδιά και οι πρώτες τούμπες κάνουν την εμφάνιση τους. Το να διαβείς ένα τροπικό δάσος βέβαια απαιτεί μεταξύ άλλων και την χρήση… αλυσοπρίονων!!!

Stage3
Εδώ σοβαρεύουν ακόμα παραπάνω τα πράγματα. Κάπου στην έρημο της Alta Barbina στην Βραζιλία, αλλάζεις λάστιχα και μπαίνεις στην άμμο. Εντυπωσιακά πλάνα και άλματα στους αμμόλοφους ενώ και οι τούμπες συνεχίζουν να δίνουν το παρόν. Η 3η φάση της δοκιμασίας ολοκληρώνεται με προσπέλαση ποταμού και «παιχνίδι» στην παραλία.

Stage4
Αλλάζουν και πάλι λάστιχα οι τυχεροί/άτυχοι και αρκετά τρελοί αναβάτες του βίντεο. Αυτή τη φορά με καρφιά, ώστε να υπάρχει πρόσφυση στο χιόνι και στον πάγο των Αργεντίνικων βουνών. Το πόσο «κάρφωμα» στο χιόνι παίζει εδώ, δεν λέγεται. Μια λέξη μόνο. Πόνος!

Εντυπωσιακό φινάλε

Stage5
Προς το τέλος το σενάριο ξεφεύγει, με ειδική αποστολή την συγκομιδή ραδιενεργών συντριμμιών δορυφόρου, που κατέπεσε στην Χιλή (σε κάποια ξεραμένη λίμνη όπως θα δείτε). Πλαγιολισθήσεις και σούζες ατελείωτες και .. λίγο οξείδιο του αζώτου- ναι, νίτρο- για το εφέ. Ένα τρομακτικό Highsiding ξεχωρίζει καθώς επίσης και το κλείσιμο του Stage5 με νυχτερινή οδήγηση μέσα στα «ραδιενεργά» συντρίμμια.
Φινάλε!
Εν τέλει, η επιστροφή στο Portland χαρακτηρίζεται από 2 σμπαραλιασμένες μοτοσυκλέτες. Άραγε την πέρασαν την δοκιμασία οι Joel Gary και Kris Higdoh?
E, μην σας τα δίνω και όλα στο πιάτο, δείτε το Video παρακάτω σε HD, αξίζει….;)

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 11:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KYMCO – Στο Scooter Festival! Kymco – Έως και 400euro φθηνότερα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon