.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 11:46

Κωνσταντίνος Μητσάκης - Με παπί στην Καππαδοκία!

 

 

Για αποθεραπεία... από τον "Γύρο του κόσμου Νότια"!

 

 



Τι είναι αυτό που θα έκανε κάθε άνθρωπος αν γυρνούσε από ταξίδι 80 ημερών στο οποίο γύρισε όλο τον κόσμο με μοτοσυκλέτα; Φυσικά να ξεκουραστεί, να δει την οικογένειά του και να ηρεμίσει. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον ταξιδευτή Κωνσταντίνο Μητσάκη ο οποίος με το που επέστρεψε στην Ελλάδα από τον Γύρο του κόσμου Νότια, και αφού έκανε δύο μέρες camping, πήρε ένα παπί Yamaha Crypton από τον Μιχάλη Σπηλιώτη, αντιπρόσωπο της Yamaha, και έφυγε για την Καππαδοκία, με στόχο να καλύψει άλλα 1000 χιλιόμετρα!
Και το παπί φυσικά δεν είναι ότι κι ότι: Ένα Yamaha Crypton 135 το οποίο έχει ανέβει στα 180 κυβικά με special αναρτήσεις, φρένα και ψαλίδι, το κόστος του οποίου ξεπερνά συνολικά τα 8.000euro! (σύντομα θα το τεστάρουμε στο Bikeit).

Η πρόκληση

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης μας λέει σχετικά: «Τα κυβικά μιας μοτοσυκλέτας δεν έχουν σημασία για να ταξιδέψει κανείς κοντά ή μακριά, αλλά το πάθος και η λαχτάρα που κρύβει μέσα του για να γνωρίσει νέους τόπους, να περπατήσει σε καινούργια μονοπάτια γνώσης και να ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες. Αυτή η πεποίθηση αποτελεί μια μένα φιλοσοφία και στάση ζωής, την οποία ασπάζομαι απόλυτα.

Το ταξίδι με παπί στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας προέκυψε από την πρόθεσή μου να υποστηρίξω έμπρακτα –και όχι μόνο με λόγια– το παραπάνω αξίωμα.

Το πείραγμα δύο φίλων με μεγάλες μοτοσυκλέτες on-off 1200 κυβικών ήταν η πρόκληση για την οποία ξεκίνησε το ταξίδι. “Ακόμα και με παπί θα πήγαινα ταξίδι, αντί να έχω παρκαρισμένες στον πεζόδρομο δυο σούπερ μοτοσυκλέτες 1200 cc…”: “Ούτε μέχρι την Κόρινθο δεν φτάνεις μ’ αυτό το μπάζο…” μου απάντησαν

Δύο μέρες μετά, εφοδιασμένος με ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διαβατήριο, διεθνή κάρτα ασφάλισης και χάρτες, αποχαιρέτησα τους δυο έκπληκτους μοτοσυκλετιστές, που δεν πίστευαν στα αυτιά τους: “…θα σας στείλω μια κάρτα από την Καππαδοκία, έτσι για να με θυμάστε”.

Το πέρασμα από την Χίο

Το ταξίδι με το κίτρινο Yamaha Crypton 135 στην Καππαδοκία είχε ως αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, όπου με πλοίο της γραμμής ο Κωνσταντίνος αποβιβάστηκε στην Χίο. Ένα μικρό πλοιάριο τον μετέφερε στις απέναντι μικρασιατικές ακτές -και συγκεκριμένα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι Cesme- απ’ όπου ξεκίνησε μια μοναχική πορεία 1.000 χλμ. μέσα στο έδαφος της Τουρκίας, μέσω των πόλεων Ismir, Denizli, Pammoukale, Dinar, Afyon, Konya, Aksaray και Nevsehir.

Τις λεπτομέρειες του ταξιδιού θα μας τις πει στο σχετικό ταξιδιωτικό που θα αναρτήσουμε σύντομα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 12:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Athens Bike Festival 2012 3ο ΑΛΚΗΣ ΣΥΝΙΩΡΗΣ MEMORIAL »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon