.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 12:01

Σκοτώθηκε ο Χρήστος - CBI - Σταμπολτζής

 

 

Μετά από ατύχημα σε αγώνα

 

 

Ο Χρήστος Σταμπολτζής, κατά κόσμον CBI, σκοτώθηκε σήμερα έπειτα από ατύχημα που είχε με το ATV που οδηγούσε, κατά την διεξαγωγή του Balkan Marathon Rally. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια αγώνες, πρωταθλήματα σε motocross, Jet Ski και ATV Rally, η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι. O κόσμος της μοτοσυκλέτας θρηνεί. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Δελτίο τύπου

BALKAN OFFROAD MARATHON

Σήμερα η μέρα πρός την Ελλάδα σημαδεύτηκε απο τον χαμό του φίλου μας Χρήστου CBI Σταμπολτζή.

Στην πρώτη ειδική της ημέρας, πρίν τον τερματισμό στο Goce Delchev μηχανική βλάβη στο ATV του απέβει μοιραία στον αναβάτη.Παρά την έγκαιρή παρέμβαση του γιατρού του αγώνα το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό και απεβίωσε αμέσως.

Η λύπη είναι μεγάλη, ο CBI ήταν μεγάλος αναβάτης, παράδειγμα πρός μίμηση και ένας καλός φίλος. Θα ταξιδεψει με την αγάπη μας μαζί του και ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έκανε για τους αγώνες.

Του χρωστάμε όλοι πολλά.

Για την διοργάνωση

Λίγα λόγια για τον Χρήστο

Ο Χρήστος Σταμπολτζής γεννήθηκε stiw 21/8/58 στην Αθήνα και από μικρός ασχολήθηκε με το Motocross όπου πρωταγωνίστησε αρκετά χρόνια την δεκαετία του 70 και του 80, κερδίζοντας αγώνες στην αγαπημένη του κατηγορία των 125cc οδηγώντας Honda, Kawasaki, Suzuki.
Aσχολήθηκε και με τον κινηματογράφο ντουμπλάροντας ηθοποιούς σε επικίνδυνα πλάνα στις ελληνικές ταινίες της εποχής του '70 - '80, όντας από τους πρώτους κασκαντέρ!
Επιχείρησε πολλά ριψοκίνδυνα - θεαματικά κόλπα, πηδώντας αυτοκίνητα και κάνοντας εντυπωσιακά άλματα με την μοτοσυκλέτα του, ενώ ήταν πρωτοπόρος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αφού ασχολήθηκε με τα Jet Ski, τα Snow Mobiles αλλά και τα "γουρούνια" (πρώτα 3τροχα και μετά 4τροχα) όντας από τους ανθρώπους που τα καθιέρωσαν στο ελλαδικό χώρο.

Κέρδισε αρκετά πρωταθλήματα με Jet Ski, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος πρωταγωνιστής σε αγώνες με ATV - Quad. Το εμπόριο και οι επισκευές τους άλλωστε ήταν και η επαγγελματική του ενασχόληση ενώ διατηρούσε το γνωστό κατάστημα Jet Power στον Άλιμο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1o Enduro Festival Μεγάρων 2012 3o memorial Άλκης Συνιιώρης »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon