.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 09:47

Κωνσταντίνος Μητσάκης - Ο Γύρος του Κόσμου… Νότια

 

 

Το κατάφερε σε 80 ημέρες!

 

 




Με αφετηρία την παλλάδα Αθήνα και τερματισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, μέσα στο ομολογουμένως σφικτό χρονικό διάστημα των ογδόντα ημερών, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης κατάφερε τελικά να μετατρέψει το διάσημο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν σε μια αληθινή ιστορία ζωής.

Σειρά είχε η Νότια Αμερική

Μετά την Αφρική, σειρά είχε η Νότια Αμερική να φιλοξενήσει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού. Συγκεκριμένα, στην Λατινική Αμερική ο Κωνσταντίνος οδήγησε στη Ν. Αργεντινή, την Βραζιλία και την Ουραγουάη, επισκέφτηκε τις πόλεις Μπουένος Άιρες, Κουριτίμπα, Σαο Πάολο, Ριο ντε Τζανέιρο και διένυσε περίπου 6000 χλμ.

Κάνοντας τώρα έναν μικρό απολογισμό του ταξιδιού,  ο Κωνσταντίνος “έβαλε” πόδι σε 4 ηπείρους, επισκέφθηκε 13 χώρες και διένυσε 18.500 χλμ. Με τους τροχούς της KTM SMT 990 «φλερτάρισε» τροπικά δάση, απέραντες στέπες, οροσειρές, εντυπωσιακούς καταρράκτες και θανάσιμες ερήμους. Λικνίστηκε σε αφρικανικούς και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, ψηλάφισε με δέος τα μνημεία αρχαίων πολιτισμών και “ακούμπησε” την αγάπη του στον κάθε τόπο που τον φιλοξένησε. Αντίκρισε πρόσωπα σκαμμένα από τις βαθιές ρυτίδες της στέρησης και του καθημερινού μόχθου, έγινε ένα με το πολύχρωμο «ανθρώπινο κουβάρι» των πόλεων και αφουγκράστηκε την αγωνία των ντόπιων για επιβίωση.

“Τι με «ταρακούνησε» όμως περισσότερο ταξιδεύοντας για 80 ημέρες στους δρόμους του κόσμου;”, μας είπε ο ίδιος λίγες στιγμές μετά. “Κυνηγώντας με δύναμη και πάθος το όνειρο της περιπέτειας και της εξερεύνησης, με έκπληξη διαπίστωσα ότι το παρελθόν και το μέλλον, η απόλυτη εξαθλίωση και ο πλούτος, η απλότητα και τα μεγαλεία, η ζωή και ο θάνατος, συνυπήρχαν στο κάθε χιλιόμετρο αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού….”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 09:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Team65 – Ολοήμερο Track Day Κεμάλ Μερκίτ – R.I.P. »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon