.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 14:24

BMW - Εξελίσσει προορατικό Traction Control που θα ελέγχει το έδαφος μπροστά από τη μοτοσυκλέτα!

Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) στα οχήματα έχει εξελιχθεί σε απίστευτο βαθμό τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα η BMW ετοιμάζεται να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη, εξελίσσοντας σύστημα που θα… ανιχνεύει την άσφαλτο μπροστά, και θα ρυθμίζει ανάλογα το TC!

Ποιο είναι το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η βαυαρική εταιρεία; Το γεγονός πως το Traction Control παρά την καλή δουλειά που κάνει, βρίσκεται ένα βήμα πίσω, καθώς επεμβαίνει αφού χαθεί η πρόσφυση, και όχι… πριν.

Φωτογραφίες από πατέντα που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει πως η BMW Motorrad δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα που θα εξετάζει με κάμερες και αισθητήρες τον δρόμο μπροστά από τη μοτοσυκλέτα, προβλέποντας το χάσιμο της πρόσφυσης, και εφαρμόζοντας τις βέλτιστες ρυθμίσεις σε Traction Control και ABS προκαταβολικά!

Στη φωτογραφία φαίνεται το σύστημα να χρησιμοποιεί πολλές κάμερες που στοχεύουν το οδόστρωμα ακριβώς μπροστά από τη μοτοσυκλέτα, δημιουργώντας έναν τρισδιάστατο λεπτομερή χάρτη σε πραγματικό χρόνο, για την κατάσταση του δρόμου.

Η ιδέα είναι πως το σύστημα θα μπορεί να συγκρίνει τον παραπάνω χάρτη με αποθηκευμένα στοιχεία, να καταλάβει την ποιότητα πρόσφυσης του οδοστρώματος και να αλλάξει τις ρυθμίσεις των TC & ABS στη μοτοσυκλέτα πριν το μπροστινό ελαστικό φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί και να «μαθαίνει», ώστε να βελτιώνεται, ενώ θα διαθέτει αισθητήρες ήχου που θα στοχεύουν το ίδιο σημείο που θα στοχεύουν και οι κάμερες, ανιχνεύοντας ηχητικά για αλλαγές ήχου, που θα μεταφράζονται σε ολισθηρό οδόστρωμα και μειωμένη πρόσφυση!

Μην φεύγετε, έχουμε κι άλλα! Το σύστημα θα τροφοδοτείται και με στοιχεία πίεσης ελαστικών, κατάστασης των ελαστικών, ταχύτητα μοτοσυκλέτας, θέση γκαζιού, ροπή κινητήρα, γωνία τιμονιού, γωνία κλίσης, και δύναμη πέδησης σε πραγματικό χρόνο, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Και όχι, δεν μιλάμε για επιστημονική φαντασία, αλλά για σύστημα που η BMW Motorrad εξελίσσει με στόχο να το δούμε στην παραγωγή! Και εμείς το βαφτίσαμε: Proactive Traction Control, ήτοι, προορατικό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon