.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:40

Μπαταρίες από γραφένιο φορτίζουν σε 15 δευτερόλεπτα!

Η εταιρεία Skeleton Technologies, μαζί με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, εξελίσσουν μπαταρίες βασισμένες σε υπερπυκνωτές από γραφένιο, που θα φορτίζουν πλήρως σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Η Skeleton Technologies αυτοχαρακτηρίζεται ως ο ηγέτης σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που αποτελούνται από υπερπυκνωτές γραφενίου.

Η Skeleton, που ιδρύθηκε το 2009, ανακοίνωσε πως η νέα σούπερ-μπαταρία της (Superbattery την αποκαλεί) πέρα από την ταχύτατη φόρτιση της, έχει αντοχή εκατοντάδων χιλιάδων κύκλων φόρτισης. Δυστυχώς για την ώρα η Skeleton δεν αναφέρει την χωρητικότητα των σούπερ μπαταριών της.

Το σημείο που σύμφωνα με τη Skeleton κάνει τη διαφορά στην σούπερ-μπαταρία της, είναι το πατενταρισμένο καμπύλο γραφένιο, που με το σχήμα του επιτρέπει στη μπαταρία να έχει την υψηλή απόδοση και διάρκεια ζωής που χαρακτηρίζουν τους υπερπυκνωτές.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας, πρόσφατα, η Skeleton Technologies προχώρησε σε αρχική συμφωνία με έναν κατασκευαστή OEM εξαρτημάτων για αυτοκίνητα -ο οποίος δεν κατονομάζεται- ύψους 1 δις. ευρώ, για να φέρει την παραπάνω τεχνολογία στην αγορά.

Υπομονή, μέχρι να δούμε αν όντως οι υπερπυκνωτές με βάση το γραφένιο θα αποτελέσουν τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς, μπαταρίες που θα συνδυάζουν μεγάλη χωρητικότητα, αντίστοιχα μεγάλη διάρκεια ζωής και αστραπιαία φόρτιση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon