.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 14:00

H MV Agusta ανακοινώνει νέα στρατηγική συμφωνία στην Κίνα με την QJ-Motor

Η νέα αυτή συνεργασία αφορά στη διανομή των μοτοσυκλετών της MV Agusta Motor S.p.A. στην Κίνα μέσω του ευρύτατου δικτύου της QJ-Motor Co.

Το να θέλει κάποιος κατασκευαστής να δραστηριοποιηθεί εμπορικά στην αχανή Κίνα είναι ένα θέμα. Το να το καταφέρει είναι ένα εντελώς άλλο ζήτημα. Στη χώρα με πληθυσμό 1.3 δισεκατομμυρίων ψυχών και έκταση ανάλογη με αυτή της Ευρώπης, το στήσιμο ενός δικτύου συνεργατών δεν ακούγεται και τόσο απλό ζήτημα.

Η συνεργασία με μια ήδη σεβαστή δύναμη εντός της Κίνας είναι σχεδόν μονόδρομος και για την MV Agusta αυτό ήταν σαφέστατο από το πρώτο βήμα στη χώρα.

Το λανσάρισμα στην Κίνα έγινε με επιτυχία μέσω της Fekon Co., η οποία και επιμελήθηκε των πρώτων 7 καταστημάτων MV Agusta, ωστόσο τώρα αναλαμβάνει η QJ με πλάνο στους επόμενους 12 μήνες να έχει προσθέσει άλλα 21 σημεία πώλησης και εξουσιοδοτημένα συνεργεία, αυξάνοντας δραματικά την προβολή και εξυπηρέτηση της ιταλικής εταιρείας στη χώρα.

Αυτό είναι το δεύτερο “κινέζικο” χτύπημα της MV Agusta, καθώς πέρυσι έγινε γνωστή η συμφωνία με τη Loncin για να κατασκευάσουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα κινητήρων 350 ως 500 cc, ενώ προβλέπεται και η αντίστροφη ροή τεχνογνωσίας που θα εξοπλίσει τις μελλοντικές Voge (η premium μάρκα της Loncin) με μοτέρ μεγαλύτερου κυβισμού.

Έχοντας εξασφαλίσει τις μικρές μοτοσυκλέτες που θα ξεκλειδώσουν ένα νέο πολυπληθές και πολυπόθητο κομμάτι της αγοράς, ως τώρα απροσπέλαστο στις ακριβές και μεγάλες μοτοσυκλέτες τους, οι Ιταλοί στρέφονται σε μια άλλη παραδοσιακή δύναμη της Κινεζικής αγοράς για να χτίσουν το δίκτυό τους.

Θυμίζουμε πως η QJ-Motor υπάγεται στο Geely Technology Group και στους κόλπους της ενσωματώνει διάφορες εταιρείες, μεταξύ αυτών και τη Benelli.

Timur Sardarov, CEO MV Agusta Motor S.p.A.

“Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτή τη συμφωνία με την QJ για τη δεύτερη φάση της επέκτασής μας στην κινέζικη αγορά. Είναι μια ιδιαίτερη φιλόδοξη μακροπρόθεσμη συνεργασία που αποσκοπεί στο να ανεβάσει την MV Agusta ως νούμερο ένα premium ιταλική εταιρεία στην Κίνα τα επόμενα 5 χρόνια. Η QJ είναι παγκόσμια ηγέτιδα ως προς το μέγεθος, την παρουσία στην αγορά και τα ποιοτικά στάνταρ, γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος πως με έναν τόσο δυνατό συνέταιρο θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τους εμπορικούς μας στόχους πολύ γρήγορα. Επίσης, δουλεύουμε σε μια ακόμη σημαντική συνεργασία στο βιομηχανικό μέτωπο, την οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 14:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon