Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 10:27

1ο Οδοιπορικό ΜΟΠ – Οι θησαυροί των δρόμων

Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πάτρας διοργανώνει το σαββατοκύριακο 3-4 Οκτώβρη 2020 το 1ο οδοιπορικό από μια "σειρά" παρόμοιων εκδηλώσεων με τίτλο "Οι θησαυροί των δρόμων" και θέμα "10+1 βρύσες της Αχαΐας vol.1".

'Όπως όλοι γνωρίζετε το "οδοιπορικό" ΔΕΝ είναι μια αγωνιστική εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη του ταχύτερου αναβάτη... Είναι ένα "κυνήγι κρυμμένου θησαυρού" (για να χρησιμοποιήσουμε και μια κατά κύριο λόγο "δική μας" καρναβαλική περιγραφή) με σκοπό την ανάδειξη περιοχών του νομού μας, με ιδιαίτερη ομορφιά και ταυτόχρονα τη γνωριμία και κοινωνική αλληλεγγύη των μοτοσικλετιστών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

200+ χιλιόμετρα απολαυστικής οδήγησης περιμένουν τους φίλους μοτοσικλετιστές που θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους. Ένα λεπτομερές Road Book και μια χαμηλή Μ.Ω.Τ. (μέση ωριαία ταχύτητα) είναι τα "όπλα" που θα δώσουμε στους συμμετέχοντες το Σάββατο 3/10/20 (για όσους επισκεφτούν την πόλη μας από το Σάββατο, υπάρχουν "ευνοϊκές χρεώσεις" σε ξενοδοχειακές μονάδες) και την Κυριακή 4/10/20 κατά τη διάρκεια του γραμματειακού ελέγχου.

Το γνωστό μαθηματικό αποτέλεσμα της εξίσωσης (χιλιομετρική απόσταση + μ.ω.τ.) θα μας δώσει και το επιθυμητό αποτέλεσμα (ιδανικό χρόνο) και την απαραίτητη δόση "περιπέτειας".

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες στις οποίες θα συμμετέχουν οι αναβάτες είναι:

- Κατηγορία 1 (με αριθμό συμμετοχής 101 και άνω) για μοτοσυκλετιστές που θα συμμετάσχουν ΜΟΝΟΙ τους (SOLO).
- Κατηγορία 2 (με αριθμό συμμετοχής 201 και άνω) για μοτοσυκλετιστές που θα συμμετάσχουν με ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ (SOLO..+)
- Κατηγορία 3 (με αριθμό συμμετοχής 301 και άνω) για μοτοσυκλετιστές που θα συμμετάσχουν σαν ΟΜΑΔΑ (ΤΕΑΜ) των τριών μοτοσυκλετών.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ

Η εκκίνηση του 1ου οδοιπορικού του Μ.Ο.Π. θα γίνει από τα γραφεία του ομίλου μας [Μιχαήλ Ψελλού και Παναχαϊκού, οδηγίες στο Google Maps] την Κυριακή 4/10/2020.

Η διαδικασία για τις κατηγορίες 1&2 θα γίνει με την εκκίνηση 2 μοτοσυκλετών ανά λεπτό της ώρας (ανάλογα βέβαια τον αριθμό συμμετεχόντων μπορεί να γίνει και ανά 3 μοτοσυκλέτες ανά λεπτό.

Για την κατηγορία 3 θα γίνει ανά ΤΕΑΜ (3 μοτοσυκλέτες) και ανά λεπτό της ώρας. Οι μοτοσυκλέτες θα είναι σταθμευμένες σε απόσταση 2 μέτρων κατά μήκος της οδού Μιχ. Ψελλού, έτσι ώστε να τηρήσουμε τα απαραίτητα πρωτόκολλα Covid-19.

Επίσης, η γραμματεία της εκδήλωσης θα λειτουργήσει σε ανοιχτό χώρο κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό του οδοιπορικού συμβάλλοντας έτσι σε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους μας.

Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, η γραμματεία θα λειτουργήσει σε στεγασμένο χώρο όπου θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τον Covid-19 (χρήση μάσκας υποχρεωτικά και τήρηση αποστάσεων).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μοτοσυκλετιστές, κάτοχοι άδειας οδήγησης και ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματός τους. Επίσης, θα πρέπει η λειτουργική κατάσταση της μοτοσυκλέτας τους να είναι ασφαλής για τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς.

Το κόστος δικαιώματος συμμετοχής ορίζεται στα €15 για την κατηγορία 1, €20 για την κατηγορία 2 και €45 για την κατηγορία 3.

H έναρξη συμμετοχών αρχίζει την Παρασκευή 25/9/20 και λήγει την Πέμπτη 1/10/20. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται διαδικτυακά σε συγκεκριμένη φόρμα στο και στα γραφεία του ομίλου. Επίσης τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6972384699 (κ. Κώστας Κουβελιώτης, έφορος εκδρομικού του Μ.Ο.Π.) από 10.00 έως 13.00 και από 18.00 έως 22.00 καθημερινά από 25/9/20 έως 1/10/20.

Υ.Γ. στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται μια μερίδα σουβλάκια συνοδευόμενη από πατάτες και αναψυκτικό ή μπύρα 330ml.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Μ.Ο.Π. γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες για ασφαλείς εκδηλώσεις, έχει ήδη ενημερώσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (η οποία είναι και αρωγός της εκδήλωσης) αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για τη λήψη μέτρων κυκλοφορίας και φυσικά το Δήμο Πατρέων.

Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης ο Μ.Ο.Π. έχει προβλέψει 10 σημεία ελέγχου διαδρομής (Σ.Ε.Δ.) και τεχνική υποστήριξη με εξειδικευμένο όχημα και προσωπικό.

Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν ευνοϊκότερες χρεώσεις είναι:

1 - HOTEL ASTIR
2 - HOTEL POSEIDON PALACE

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την πορεία της εκδήλωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πάτρας

 

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube