.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 08:54

Pierfrancesco Chili - Δίνει νέο αγώνα, αυτή τη φορά ενάντια στη νόσο Πάρκινσον

Ο Pierfrancesco 'Frankie' Chili, ένας αναβάτης-θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας που αγωνίστηκε τόσο στο WorldSBK όσο και στις κατηγορίες 250 και 500 των GP, ανακοίνωσε δημόσια πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Chili που γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1964 στη Μπολόνια της Ιταλίας έχει στο παλμαρέ του εκατοντάδες αγώνες μοτοσυκλέτας, 11 βάθρα στα GP και 61 στο WorldSBK, ενώ αποσύρθηκε από τους αγώνες το 2006, όταν έσπασε τη λεκάνη του.

Εδώ και καιρό, ο Chili αγωνίζεται σε ένα νέο στίβο μάχης, ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον, ενώ τώρα προέβη σε δημόσια ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, με τον Ιταλό να δηλώνει: “Έχω την ασθένεια του Πάρκινσον, αλλά δεν το βάζω κάτω. Το ανθρώπινο σώμα δεν διαφέρει από μια μοτοσυκλέτα. Αν έχει πολλούς κραδασμούς, πηγαίνεις στον μηχανικό. Κι εγώ είχα πολλούς “κραδασμούς”, και πήγα στους γιατρούς. Δύο από αυτούς με βεβαίωσαν πως δεν είχα τίποτα, όμως ο τρίτος είχε τις αμφιβολίες του και μου έγραψε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως είχα την ασθένεια του Πάρκινσον. Αυτό έγινε δυο χρόνια πριν. Ήταν δυνατό χτύπημα, αλλά είμαι αγωνιζόμενος και οι αγωνιζόμενοι δεν τα παρατούν όσο έχουν ζωή. Στους αγώνες είχα άπειρες πτώσεις, και πολλοί πιστεύουν πως η ασθένεια αυτή πιθανώς σχετίζεται με τα χτυπήματα που έχει δεχτεί κανείς στο κεφάλι, αλλά δεν με βασανίζει αυτή η σκέψη. Έτσι έχουν τα πράγματα, και πρέπει να κοιτάξω μπροστά.”

Καλή δύναμη Frankie.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon