.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:52

Αγγλία: Ισόβια στους επικίνδυνους οδηγούς που προκαλούν θανατηφόρο ατύχημα

Νέα νομοθεσία που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα στην Αγγλία θα βαρύνει δραματικά τις ποινές για όσους οδηγούν επικίνδυνα, υπό την επήρεια ουσιών ή μιλούν στο κινητό τηλέφωνο.

Η αυστηροποίηση των ποινών για κάποιες τροχαίες παραβάσεις στην Αγγλία βασίζεται σε ένα σχέδιο νόμου που είχε προταθεί ήδη από το 2017 και μόλις τώρα φτάνει στον προθάλαμο της βουλής.

Σύμφωνα με την προτεινόμενο τροποποίηση του νόμου, οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρο ατύχημα ενόσω οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, τρέχουν υπερβολικά, κάνουν άτυπους αγώνες σε δημόσιους δρόμους ή δεν προσέχουν γιατί μιλούν στο κινητό τηλέφωνο θα έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινές που φτάνουν ως την ισόβια κάθειρξη.

Οι ανώτατες ποινές για τέτοια παραπτώματα ως τώρα φτάνουν στα 14 χρόνια φυλάκισης, κάτι που προφανώς θα αλλάξει προς το αυστηρότερο με τη νέα νομοθεσία, η οποία προτείνει επίσης σκληρότερες ποινές από τις ισχύουσες και για όσους προκαλούν ατύχημα με σοβαρό, αλλά μη θανάσιμο, τραυματισμό.

Το αρχικό σχέδιο νόμου βασίστηκε σε μια έρευνα του 2016 που έδειξε πως πάνω από το 90% των συμμετεχόντων επικροτεί τη δραστική αυστηροποίηση των ποινών.

“Αυτή η κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη όταν δήλωνε πως η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη του εγκλήματος, μα πολύ συχνά οι οικογένειες των θυμάτων μας λένε πως δεν συμβαίνει αυτό με τους οδηγούς-φονιάδες,” δήλωσε σχετικά ο Άγγλος υπουργός Δικαιοσύνης, Robert Buckland.

“Έτσι σήμερα ανακοινώνω πως θα προωθήσω μια νέα νομοθεσία στις αρχές του 2021 που θα εισαγάγει ποινή ισόβιας κάθειρξης για επικίνδυνους οδηγούς που σκοτώνουν στους δρόμους μας και θα βεβαιώσω πως αισθάνονται όλη την ισχύ του νόμου.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon