.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 11:48

Suzuki – Νέος δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας, ήρθε η ώρα για αντικατάσταση του V2 650;

Ένας από τους πιο πετυχημένους και αξιόπιστους κινητήρες στην μεσαία κατηγορία ίσως να οδεύει προς το τέλος της παραγωγής του. Ο λόγος για τον V2 650 της Suzuki, που έχει τοποθετηθεί σε πληθώρα μοντέλων, όπως στο best seller, V-Strom 650.

Τα σενάρια για την αντικατάσταση του ξεκίνησαν πρόσφατα, όταν και δημοσιεύθηκαν σχέδια που είχε καταθέσει η Suzuki προς κατοχύρωση, εδώ και έναν χρόνο. Στα σχέδια αυτά απεικονίζεται ένα δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ, που ουσιαστικά είναι ίδιο με το υπερτροφοδοτούμενο ΧE7 μοτέρ της Suzuki, που “θα” τοποθετηθεί στο μοντέλο Recursion.

Suzuki NA twin 2 blueprint style

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, απουσιάζει η υπερτροφοδότηση και πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ, στα 700 κ.εκ. Τα 700 κ.εκ. βέβαια είναι μια υπόθεση βασισμένη στην ονομασία “ΧΕ7” της υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης. Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια από μόνα τους δεν αποτελούν εχέγγυο ότι ο κινητήρας αυτός θα περάσει στην παραγωγή, ένα πιθανό σενάριο είναι ότι η Suzuki μπορεί να έχει στην γκάμα της δύο εκδόσεις του μοτέρ αυτού.

Suzuki NA twin 3 blueprint style

Μια ατμοσφαιρική, που θα κινεί naked και on-off εκδόσεις και μια υπερτροφοδοτούμενη, για τα sport μοντέλα. Σε ότι αφορά στην απόδοση, δεδομένου και του που κινείται και ο ανταγωνισμός, μια ισχύς της τάξεως των 70+ ίππων είναι εύκολο να επιτευχθεί, ενώ για την υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, οι 100+ ίπποι είναι δεδομένοι, με τους 120 να μην αποκλείονται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι πιο πιθανό να δούμε πρώτα την ατμοσφαιρική έκδοση, σε μια νέα γενιά SV 700 και V-Strom 700 μοντέλων.

Πηγή: Bike Social 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon