.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 16:48

SIEMENS Mind Sphere – H “Cloud” συλλογή δεδομένων στην υπηρεσία των δύο τροχών

Ο τρόπος που συλλέγονται και αναλύονται τα δεδομένα που αφορούν στην κινητική κατάσταση και στην συνολική λειτουργία μιας μοτοσυκλέτας, πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Το Mind Sphere της SIEMENS είναι ένα σύστημα συλλογής δεδομένων (σε πραγματικό χρόνο) στο cloud, το οποίο προσφέρει μεγάλη παραμετροποίηση και προσαρμοστικότητα αναλόγως της εφαρμογής του. Υπάρχει ένας κεντρικός πυρήνας software, ο οποίος φυσικά μπορεί να μετασχηματιστεί με προσθήκες λογισμικού (modules) και μια σειρά από αισθητήρες συλλογής δεδομένων.

Για όσους ξέρουν, το Mind Spere, θυμίζει αρκετά τα LEGO Mindstorm, μόνο που εδώ η εφαρμογή είναι φυσικά προσαρμοσμένη για βιομηχανική, αγροτική και επιχειρησιακή χρήση.

Με τους κατάλληλους αισθητήρες λοιπόν και την ανάλογη προσαρμογή του λογισμικού, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια πληθώρα συστημάτων συλλογής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, από την παρακολούθηση ένας υδροπονικού θερμοκηπίου, μέχρι την καταγραφή της κινητικής κατάστασης μια μοτοσυκλέτας που “γυρίζει” μέσα στην πίστα, για παράδειγμα.

Αυτό το τελευταίο, το επιχείρησε η πτυχιούχος της μηχανικής, Petra Fuchsíková, η οποία εργάζεται στην SIEMENS, αλλά τυγχάνει επίσης να συμμετέχει και σε αγώνες supesport, στην πατρίδα της, την Τσεχία.

Η Fuchsíková που μετέχει στην ομάδα εξέλιξης του Mind Spere, προσάρμοσε το σύστημα ώστε να συλλέγει στοιχεία όπως η τηλεμετρία και αυτά να αναλύονται σε πραγματικό χρόνο από τους μηχανικούς της.

Η διαφορά σε σχέση με τους συμβατικούς αισθητήρες μιας μοτοσυκλέτας που συνεργάζονται με την IMU ή με τα συστήματα τηλεμετρίας που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στους αγώνες, είναι ότι το Mind Spere μπορεί να μεταδώσει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στην πρώτη περίπτωση και ότι η εφαρμογή του όλου συστήματος είναι πολύ οικονομική, στην δεύτερη περίπτωση.

Τα δεδομένα που μπορούν να συλλεχθούν είναι πάρα πολλά και προσαρμόσιμα αναλόγως της επιθυμίας και των αναγκών του κάθε αναβάτη.

Ταχύτητα, θέση στην πίστα, κλίση, επιτάχυνση / επιβράδυνση, ταχύτητα και βαθμός συμπίεσης αναρτήσεων, θερμοκρασία ελαστικών, θερμοκρασία περιβάλλοντος και πολλά άλλα.

Με την ανάλογη τροποποίηση στο λογισμικό του Mind Spere, η ομάδα της Fuchsíková, είχε ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων.

Προφανώς οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν σε αισθητήρες και λογισμικό είναι πάρα πολλοί και πολύ σύντομα μάλλον θα έχουμε στην διάθεση μας ένα “κατά παραγγελία” σύστημα ελέγχου της κινητικής κατάστασης της μοτοσυκλέτας μας σε πραγματικό χρόνο!

Περιρσσότερα στοιχεία και πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 18:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon