.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 15:09

Video - Ένα “Maxi” Mini Cooper με κινητήρα Superbike!

Aς μην είμαστε απόλυτοι υπάρχουν και τετράτροχα που μπορούν να είναι διασκεδαστικά, άμεσα και αρκετά γρήγορα. Όχι, δεν χρειάζονται απίστευτα ποσά για να αποκτήσει κανείς ένα supercar, μερικά αυτοκίνητα είχαν σχεδιαστεί για να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, χωρίς να τινάζουν την μπάνκα στον αέρα.

Ένα από αυτά, ήταν και το θρυλικό Mini Cooper, που ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψει κανείς είναι ως kart με οροφή και τέσσερις θέσεις. Το λατρεμένο αυτοκινητάκι, ήταν άμεσο και διασκεδαστικό αλλά στην standard μορφή του, όχι και τόσο γρήγορο, τουλάχιστον με τα μοτοσυκλετιστικά δεδομένα.

Αυτό το τελευταίο φρόντισε να διορθώσει ο βελτιωτικός οίκος AMT Machine Shop, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, τοποθετώντας -έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 200 ίππων από Kawasaki ZX-10R, στο κλασικό Mini Cooper.

Φυσικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται,, χρειάστηκε να μεταποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το σασί στο πίσω μέρος, ώστε να επιτραπεί η μετάδοση με αλυσίδα, ενώ ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, πίσω από τα μπροστινά καθίσματα, με ένα διαχωριστικό plexiglass να διαχωρίζει και να προστατεύει, όχι και τόσο αποτελεσματικά, τους επιβάτες από τον θόρυβο και την ζέστη που βγάζει το μοτέρ.

Πέραν αυτών, το κιβώτιο και ο συμπλέκτης λειτουργούν κανονικά, ακριβώς όπως σε μια μοτοσυκλέτα, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση χρειάστηκε η κατασκευή πολύπλοκων αρθρώσεων και συνδέσμων, ώστε να μεταφέρονται οι εντολές από την θέση του οδηγού στον κινητήρα.

Aκολουθεί λοιπόν, ένα χορταστικό video με την δοκιμή του “σατανιασμένου” αυτού Mini Cooper.

Φυσικά για τον κόσμο του αυτοκινήτου, οι στροφές που ανεβάζει ο κινητήρας είναι εξωπραγματικές και θα δείτε τον tester να αναφέρεται πολύ συχνά σε αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 15:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon