.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 19:15

Η Akrapovič προμηθεύτρια εξατμίσεων της MV Agusta!

Δύο θρυλικά ονόματα στον χώρο τη Μοτοσυκλέτας ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Η Akrapovič ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την MV Agusta, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα κατασκευάζει εξατμίσεις αποκλειστικά σχεδιασμένες για τις μοτοσυκλέτες της δεύτερης.

Από τα λεγόμενα των δύο ισχυρών ανδρών των δύο εταιρειών, Uroš Rosa (Akrapovič) και Timur Sardarov (MV Agusta), αφήνεται να εννοηθεί πως ενδεχομένως δεν μιλάμε για μερικά σπέσιαλ σχέδια σε κάποιες εκδόσεις μοντέλων, αλλά για ΟΕΜ προμήθεια σε όλη τη γκάμα της MV Agusta.

Το δελτίο Τύπου της σλοβενικής εταιρείας εστιάζει στα μοντέλα παραγωγής της MV Agusta, με την Akrapovič να υπόσχεται εντυπωσιακά νέα σχέδια και μια νέα ηχητική σφραγίδα για τις ιταλικές μοτοσυκλέτες.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι το πότε θα δούμε τα πρώτα μοντέλα της νέας εποχής. Η αναφορά σε “μοντέλα που έρχονται σύντομα” μάλλον υπονοεί πως δεν μιλάμε για το 2021.

Στο κείμενο επίσης δεν γίνεται καμιά αναφορά στο Reparto Corse, δηλαδή στην αγωνιστική πτέρυγα που συμμετέχει στο WorldSSP (Παγκόσμιο Supersport). Εκεί οι αγωνιστικές της μοτοσυκλέτες εξοπλίζονται από την ιταλική SC Project, εξατμίσεις της οποίας συναντάμε και στη γκάμα παραγωγής, σε εκδόσεις RC (λ.χ. Dragster 800 RC SCS, F3 800 RC).

Ακόμη, η MV Agusta διαθέτει κάποια ακριβά μοντέλα με μοναδικές εξατμίσεις από την Arrow (Brutale 1000 Serie Oro, Superveloce Serie Oro).

Η ενδεχόμενη επίδραση της νέας συμφωνίας στο μέλλον αυτών των συνεργασιών δεν είναι ακόμη γνωστή.

Timur Sardarov

Timur Sardarov – MV Agusta Motor S.p.A. CEO:

“Ο ήχος είναι μέρος της εμπειρίας της MV Agusta, είναι σημείο-κλειδί στην στυλ της και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν. Τα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοντέλα μας έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες και πάντοτε προσέχουμε να τις ταιριάζουμε με τον κατάλληλα συναρπαστικό ήχο.

“Αυτή η συνεργασία όμως προχωρά πέρα από την εμφάνιση και τον ήχο, αφορά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την απόδοση και την ασυμβίβαστη ποιότητα. Οι MV Agusta και Akrapovič χαρακτηρίζονται από παρόμοια προσέγγιση στη βιομηχανική αριστεία και δεν δέχονται τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Καλωσορίζω αυτή τη συνεργασία ως μια φυσική συμμαχία ανάμεσα σε ομοϊδεάτες ηγέτες στα πεδία τους και η οποία θα επιφέρει πολλές συνέργειες και ακόμη καλύτερα προϊόντα για την απόλαυση των μοτοσυκλετιστών σε όλον τον κόσμο.”

Uroύ Rosa

Uroš Rosa – Akrapovič d. d. CEO:

“Η Akrapovič είναι πανευτυχής γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Μοτοσυκλέτας. Η είσοδός μας σε μια νέα συνεργασία με μια από τις θρυλικότερες εταιρείες στη βιομηχανία μας και δη μια που μοιράζεται το ίδιο ήθος και DNA με εμάς συνιστά ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την εταιρεία μας. Ο Κόμης Domenico Agusta και ο Igor Akrapovič προήλθαν και οι δύο από αγωνιστικό υπόβαθρο και δημιούργησαν παγκόσμιες ηγετικές μπράντες με το πάθος τους, έτσι αυτή η συμφωνία είναι απολύτως φυσική.

“Η Akrapovič θα δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα για τα πανέμορφα μοντέλα της MV Agusta που θα έλθουν σύντομα, με σχέδια που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Με υψηλή τεχνολογία και υλικά που δουλεύτηκαν στους αγώνες όπως τιτάνιο και ανθρακόνημα θα δημιουργήσουμε συστήματα εξατμίσεων που θα διευρύνουν τον τίτλο ‘Motorcycle Art’, πηγή περηφάνειας για την MV Agusta, και οι τεχνικοί μας θα σχεδιάσουν έναν μοναδικό ήχο για τη γκάμα αυτή. Οι εξατμίσεις μας θα κάνουν μια δήλωση προς όλους, να δουν και να ακούσουν το ιδανικό συμπλήρωμα των μοτοσυκλετών MV Agusta.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 19:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon