.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 15:59

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας – Τρίμηνη παράταση και μια έξτρα λωρίδα στην Πανεπιστημίου

Όπως αναμενόταν τα κυκλοφοριακά μέτρα παρατείνονται για ένα ακόμη τρίμηνο, με τις απαραίτητες προσαρμογές.

Από την πρώτη στιγμή που εξαγγέλθηκε ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την πιλοτική εφαρμογή του για ένα τρίμηνο, το οποίο λήγει στις 21 Αυγούστου 2020. Υπήρχε ωστόσο επίσης η πρόβλεψη για παράταση ενός ακόμη τριμήνου προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή δεδομένα για τις συνέπειες των παρεμβάσεων και την κατάλληλη ρύθμισή τους, κάτι που πλέον ανακοινώθηκε και επίσημα

Το δεύτερο δοκιμαστικό τρίμηνο του Περιπάτου δέρνει και μια προσαρμογή που λογικά θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη: στις τρεις διαθέσιμες για αυτοκίνητα λωρίδες της Πανεπιστημίου θα προστεθεί άλλη μια, αυστηρά οριοθετημένη για την αποκλειστική κίνηση των αστικών λεωφορείων.

Πρόκειται για μια αλλαγή που προφανώς έρχεται να ανακουφίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση που πλέον έχει γίνει συνώνυμη με την κεντρική αυτή αρτηρία, καθώς στενεύει λίγο μετά την αρχή της (από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος) και μοιραία προκαλείται μόνιμο μποτιλιάρισμα.

Η συνέχεια προβλέπει ένα “τριήμερο ανοιχτής και ζωντανής συζήτησης με όλους τους φορείς στις αρχές του Σεπτέμβρη", ενώ η Δήμος Αθηναίων δεσμεύεται να δώσει “στη δημοσιότητα και για διαβούλευση όλο το μελετητικό κεφάλαιο που έχει στη διάθεσή του”.

Παράλληλα συστήνονται δύο νέες δομές, μια Μονάδα Ενημέρωσης και Υποστήριξης για τα ερωτήματα και τις προτάσεις των πολιτών, καθώς και το Μόνιμο Παρατηρητήριο Κινητικότητας στην Αθήνα.

Πηγή: Δήμος Αθηναίων

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon