.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 14:50

Όρια ταχύτητας ειδικά για μοτοσυκλέτες στο Τρέντο της Ιταλίας!

Σε δρόμους με πολλά ατυχήματα μοτοσυκλετών οι τοπικές αρχές θέσπισαν χαμηλότερα όρια ταχύτητας αποκλειστικά για τα δίκυκλα.

Η επαρχία Trentino - Alto Adige στην βόρεια Ιταλία, περιοχή που συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία και χαρακτηρίζεται από το πανέμορφο αλπικό της τοπίο, είναι διάσημη ως ένας μικρός παράδεισος για μοτοσυκλετιστικό και αυτοκινητιστικό τουρισμό. Μάλιστα οι τοπικές αρχές διαφημίζουν τις παραμυθένιες ορεινές διαδρομές στις πλαγιές των Δολομιτών, προμοτάροντας τον τόπο τους ως ιδανικό προορισμό για οδικό τουρισμό.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως το καλοκαίρι η μεγάλη τουριστική κίνηση φέρνει και ανάλογη αύξηση σε τροχαία ατυχήματα, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια εντείνεται και δεν έδειξε σημάδια κάμψης ούτε καν φέτος, τη χρονιά της πανδημίας με την πολύ πεσμένη τουριστική κίνηση.

“Πηγαίνετε να τρέξετε στο Misano,” δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής πρωτεύουσας Τρέντο, Maurizio Fugatti. “Το θέμα είναι σοβαρό γιατί επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων. Φέραμε το ζήτημα της ασφάλειας προς συζήτηση με τον κυβερνητικό επίτροπο για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτούς τους δραματικούς αριθμούς [ατυχημάτων] που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε χρόνο νωρίς το καλοκαίρι.

“Εκτός από την ισχυροποίηση των ελέγχων για τα όρια ταχύτητας, επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο για να μας υποδείξει τους πιο επικίνδυνους δρόμους, ενώ στο μεταξύ κι άλλοι δήμαρχοι της περιοχής επικοινώνησαν μαζί μας προτείνοντας περισσότερες διαδρομές όπου θέλουν να εφαρμοστεί το νέο όριο ταχύτητας.”

Η τελική απόφαση που λήφθηκε προβλέπει μειωμένο ανώτατο όριο ταχύτητας για πολλές από τις πολυδιαφημισμένες διαδρομές στην περιοχή, περιορίζοντας την κίνηση των οχημάτων σε αυτές στα 60 km/h.

Το παραπάνω όριο αφορά όλα τα οχήματα που κινούνται εκεί, ωστόσο σε κάποιες επιλεγμένες διαδρομές που προφανώς προσελκύουν περισσότερο τους μοτοσυκλετιστές το νέο χαμηλότερο όριο δεν θα αφορά όλα τα οχήματα, μα μόνο τα δίκυκλα!

Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με τα μοτοσυκλετιστικά ΜΜΕ της χώρας να κατηγορούν τις αρχές πως τα ατυχήματα χρησιμοποιούνται προσχηματικά από τους δήμους που στοχοποιούν τη μοτοσυκλέτα με στόχο να περιορίσουν την ηχορύπανση από τις θορυβώδεις εξατμίσεις.

Πηγή φωτογραφίας: Dolomiti.it

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon