.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:01

Honda CBR1000RR-R Fireblade SP - Εισαγωγή στο Red Dot Design Museum

Η νέα superbike, παρέα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος Honda e, αποτελούν τα νέα κεντρικά εκθέματα του διασημότερου μουσείου σχεδιασμού.

Το 2020 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για το σχεδιαστικό τμήμα της Honda, καθώς δύο προϊόντα του κατέκτησαν τον πιο βαρύτιμο τίτλο σύγχρονου σχεδιασμού παγκοσμίως. Ο λόγος για τα πασίγνωστα Red Dot Awards, τα οποία φέτος απονεμήθηκαν σε προϊόντα από διάφορες κατηγορίες της αγοράς. Ανάμεσα σε αυτά, η νέα superbike CBR1000RR-R Fireblade SP, αλλά και το ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Honda e που ξεχώρισε στην κεντρική κατηγορία ‘Red Dot: Best of the Best 2020’, ενώ κατέκτησε και έπαθλο στην κατηγορία 'Smart Products'.

Ειδικά το ηλεκτρικό τετράτροχο θα τιμηθεί με μια θέση στην κεντρική σκηνή του μουσείου και την έκθεση "Milestones in Contemporary Design", ανάμεσα στα 76 προϊόντα (πάσης φύσεως, όχι μόνο οχήματα) που τιμήθηκαν φέτος. Αμφότερα τα βραβευμένα οχήματα της Honda θα κοσμήσουν το Red Dot Design Museum που βρίσκεται στην πόλη Essen της Γερμανίας.

305681 HONDA E AND FIREBLADE TAKE CENTRE STAGE AT PRESTIGIOUS RED DOT DESIGN

Ο Peter Zec, CEO και ιδρυτής του Red Dot Design Award, δήλωσε σχετικά:

"Το Honda e δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο, μα πολλά περισσότερα. Το Honda e τιμήθηκε με το βραβείο ‘Red Dot: Best of the Best’ διότι η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από αυτό με την πρώτη ματιά. Δεν υπήρξε εξαρχής καμιά αμφιβολία πως αξίζει αυτό το βραβείο.

“Η Honda αντιμετωπίζει τις προκλήσεις [της αστικής μετακίνησης] με σπουδαία δουλειά στην έρευνα και ανάπτυξη για να βρει την ιδανική λύση για το μέλλον. Νομίζω πως το Honda e συνιστά μια αλλαγή παραδείγματος: δεν μιλάμε πια μόνο για ηλεκτροκίνηση, μα για νέες λύσεις στον ψηφιακό κόσμο, ένα τοπίο στο οποίο το Honda e ταιριάζει ιδανικά. Συνδέει το σπίτι με τη μετακίνηση, είναι ένα πραγματικά έξυπνο προϊόν και προχωρά πολύ πέρα από τη φαντασία μας. Δεν ξέρω άλλο αυτοκίνητο που να καταφέρνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή."

305676 HONDA E AND FIREBLADE TAKE CENTRE STAGE AT PRESTIGIOUS RED DOT DESIGN

Το νέο CBR1000RR-R Fireblade SP, που κέρδισε το βραβείο Red Dot 2020 στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, εξελίχθηκε υπό τον διακριτικό τίτλο 'Born to Race' με το βλέμμα καρφωμένο στην απόδοση στην πίστα και ένα ριζικά νέο σχέδιο.

Η κριτική επιτροπή του Red Dot εξέτασε σε διάρκεια αρκετών ημερών τη superbike για να επιβεβαιώσει την απόδοσή της σε συνδυασμό με τη χρηστικότητα και τον σχεδιασμό της.

Ο Peter Zec δήλωσε: "Όταν σκέφτομαι για τη Honda, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι μοτοσυκλέτες. Το Fireblade αξίζει το βραβείο Red Dot γιατί άρεσε πάρα πολύ στην κριτική επιτροπή – έχουμε πραγματικά τρελούς κριτές που ζόρισαν τη μοτοσυκλέτα, μεταξύ αυτών και έναν επαγγελματία αγωνιζόμενο μοτοσυκλετιστή. Δεν είναι απλά ένα όμορφο σχέδιο, αλλά έχει και τέλεια απόδοση, γεγονός που εξηγεί τον βασικό λόγο για το βραβείο Red Dot."

Κατά την κρίση της επιτροπής το CBR1000RR-R Fireblade SP εκτιμήθηκε για τον αγωνιστικής λογικής σχεδιασμό του, τις ισορροπημένες γραμμές του και το αεροδυναμικό του στυλ. Οι κριτές επίσης εκτίμησαν τη διασκεδαστική εμπειρία που προσφέρει και την εξωπραγματική του απόδοση στις δοκιμές. Η μινιμαλιστική μπροστινή του περιοχή, τα φέρινγκ με τις επιθετικές γωνίες και μια πληθώρα λεπτομερειών συνδυάζονται για να σχηματίσουν έναν κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία του. Τα φτερά που εμπνέονται από την αγωνιστική MotoGP της Honda, RC213V, συνδυάζουν μια σιλουέτα που μαγνητίζει το βλέμμα, παράγοντας ταυτόχρονα τέτοια καθοδική δύναμη στο μπροστινό μέρος που παράγει σταθερότητα και απόλυτο έλεγχο στην πιο ισχυρή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα που έχει φτιάξει ποτέ η Honda.

Ο Satoshi Kawawa, Γενικός διευθυντής της Motorcycle Design Division, προσέθεσε: “Το CBR1000RR-R Fireblade SP εξελίχθηκε για να κερδίζει αγώνες σε κάθε κατηγορία – από club racing ως το διεθνές επίπεδο. Ο σχεδιασμός του και η εμφάνισή του οδηγούνται από αυτή τη φιλοσοφία, κάθε μέρος του και κάθε λεπτομέρεια σχεδιάστηκε με γνώμονα την ταχύτητα, την απόδοση και την αεροδυναμική. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός πως η δουλειά μας αναγνωρίστηκε με ένα τόσο βαρυσήμαντο έπαθλο.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon